Sammandrag i norr, Calluna rycker i Söder

I damernas Norra allsvenska spelas det sammandrag den här helgen med hela tolv matcher på programmet, sex varje dag. SAIK kommer till start med två lag, vilket är en bedrift! I Södra gick Calluna loss i serietoppen efter seger mot tabelltvåan.

Vid dagens första matcher stod båda SAIK-lagen på banan. B-K Eva F var hemmalag i matchen mot SAIK B och dominerade den från start. Segersiffrorna skrevs till 18─2 och Elin Ek i Eva toppade med 648. I SAIK B hade Ingegerd Örnblom 610.

Det var tuffare mellan Prime och SAIK A, men även där var det ”hemmalaget” som gick segrande ur striden. Prime inledde med att ta två raka 4─1 innan de slog sista spiken i kistan genom 3─2 i en resultatmässigt jämn tredje. Med segern i hamn slappnade Prime av samtidigt som SAIK reste sig och fick 4─1 i sista till slutsiffrorna 12─8 i Prime-favör. Bäst hos segrarna var Annika Kilander med  761, men matchbäst var Moa Jonsson i SAIK med 783.

Så bytte lagen motståndare och Prime fick SAIK B på banorna istället. Detta ledde till en ny seger för Stockholmslaget, som den här matchen inte släppte en enda pinne ifrån sig. Nu stod Annika Grönvall överst bland Primeresultaten med 776. Ingegerd Örnblom åter bäst i SAIK B, nu med 610.

SAIK A fick lite ny glöd i sista serien mot Prime och det höll i sig även när B-K Eva stod för motståndet. SAIK fick med sig 3─2 i en resultatmässigt jämn första serie och repriserade detta i andra serien. Efter 6─4 i halvtid gled SAIK ifrån ytterligare genom två x 4─1 till seger med 15–5. Segrarnas Mia Arnöman slog fina 823 medan Ingela Gullborns 655 var bäst i hos Evorna.

Flamman och Sundbybergs IK var nästa par ut på banorna och här tog SIK programenligt hand om ledningen efter första serien. Så lätt tänkte emellertid inte Uppsalatjejerna ge sig! Efter två var det 5─5, men sedan var det SIK:s match. De tog tredje med 3─2 och slutligen sista med 5─0 för seger med 13–7. Sumpans Maria Gundersen hade 710 medan Flammans Lisa Hellsten hade 687.

Stånga och Sollentuna var de sista gängen som spelade dagens sammandragsmatcher. Här chockade Sollentuna gotländskorna genom att ta ledningen med 4─1, men Stånga vaknade snabbt till liv och vände på steken genom 5─0 i andra. Efter det tog Stånga över helt genom 9─1 de sista två och seger med 15─5. I Sollentuna toppade Helene Segolsson med 657. Stångas Camilla Olofsson hade 790.

Södra allsvenskan

I Södra spelades ett par Skånederbyn. Spader Dam F tog emot grannarna från Höganäs, vilket visade sig vara en svårknäckt nöt. Gästerna började med att rycka till sig en ledning med 5─0 och fortsatte sedan på den vägen. Efter två serier ledde de med 8─2 och avgjorde matchen efter 4─1 i tredje. Spadertjejerna fick trösta sig med att vinna sista serien med 3─2. Matchen gick till Höganäs med 14─6. Bäst i Spader var Emma Andersson med 782, knappt passerad av segrarnas Sandra Gustafsson på 784.

Nästa derby gick mellan Hässle och Staffanstorp. Här var hemmalaget starkast hela vägen och på bra siffror dessutom. Hässle tog ledningen med 3─2 och släppte den sedan aldrig. 1599 i tredje serien (4─1) och 1563 (5─0) i sista räcker långt i gruppen och blev till 16─4 och 6076 i slagning. Ronja Edvall i Hässle slog fina 828 och nästan lika bra var Staffanstorps Josefin Sörensen med 801.

Calluna ryckte i serieledningen sedan det mesta gått deras väg idag. De mötte serietvåorna Oden och gav inte dessa en chans att sticka upp. Calluna vann med 15─5 efter att ha tagit ledningen med 4─1 efter 1520 i första och sedan drygat ut densamma för varje serie som spelades. 3─2 i andra följdes av två 4─1-rundor och poängmässigt landade laget på 6019. Marie Carlstrand och Carolina Lindström var båda över pari, 825 respektive 804. 804 hade också Odens Charlotta Malmer.

Trolle ligger högt upp i tabellen, men idag visade sig Cahoot vara för svåra att tas med hemma i Kalmar. Det var en jämn match som svängde fram och tillbaka mellan lagen. Trolle tog ledningen med 3─2, vilket hemmalaget jämnade ut till 5─5 i halvtid. Efter tre stod det 8─7 till Cahoot, som sedan kunde vinna sista serien med 4─1 och matchen med 12─8. Cahoots Olivia Lindén var matchbäst med sina 808. I Trolle toppade Lena Carlsson med 768.

 

Vi har tagit full pott i banpoäng:

Moa Jonsson och Mia Arnöman, SAIK                                      BK Prime – SAIK A

Terese Jonsson och Sara Jonsson, SAIK                                    SAIK A – B-K Eva F

Elin Ek och Annelie Elnerud, B-K Eva                                         B-K Eva F – SAIK B

Annika Grönvall och Mia Collin, Prime                                     SAIK B – BK Prime

Hanna Hillman och Monica Söderlund, Prime

Rebecca Söderlund och Carola Pettersson, Prime

Annika Kilander och Ann-Charlotte Holm, Prime

Maria Gundersen och Kamilla Christensen, SIK                      BK Flamman ─ SIK

Charlotte Eliasson och Maria Eklöf, Stånga                              Stånga IF ─ Team Sollentuna

Sarah Holmér och Elvira Möller, Höganäs                                Spader Dam F – Höganäs BC

Marie Carlstrand och Ann-Britt Östensson, Calluna              BK Calluna – BK Oden

Olivia Lindén och Anelia Andersson, Cahoot                           BK Cahoot – BK Trolle

Catharina Blixt Jeppson   18 november 2023 20:11