Sammandrag i damernas elitserie

Omgångarna är inte många som återstår för denna säsong och just denna ägnade lagen i damernas elitserie åt att spela sammandrag i Falkenberg, Helsingborg och Stockholm. Dagens stora vinnare blev Spader Dam och Team X-Calibur BK, som båda två gick storsegrande ur samtliga av sina drabbningar.

En av dagens inledande matcher stod Spader Dam och deras gästande motståndare BK Högland för i Helsingborgs bowlinghall. I detta toppmöte i damernas elitserie var det, som sig bör, en jämn match inledningsvis, innebärandes att det vid halvtid delats ut lika många poäng vardera, då lagen vid varsitt tillfälle slagit till med 4-1. Sedan var det däremot serieledarna som spelade mest övertygande och med åtta poäng mot Höglands två under den andra halvan av matchen skulle de också gå i mål med en vinst. 13-7 var resultatet Spader Dam slutligen vann med och högst slagning i matchen stod Jenny Wegner för med förtjusande 917 poäng, i laget följd av lillasyster Cajsa Wegner på 884. Även i Högland fick vi se en strålande slagning från Rebecka Larsen i form av 910 poäng.

Samtidigt i Bowl-O-Rama ställdes Stockholmslagen Hammarby IF BF mot B-K Eva Stockholm i vad som skulle komma att bli en oerhört jämn match. Båda lagen inledde tämligen svagt kägelpoängmässigt då inget av dem klättrade sig över 1500, men på banpoängfronten var det Hammarby som var starkast med fyra poäng mot en. Detta bemötte B-K Eva med att i de kommande serierna hålla i taktpinnen och inför matchens slutgiltiga serie innehade de en nätt ledning med 8-7. I samma anda som de två föregående serierna var det de som norpade flest banpoäng även i den avgörande serien och vann således med 11-9. Däremot var det Hammarbys Amanda Engström som stod för högst slagning med 836 poäng, följd av B-K Evas Evelina Andersin och Emelie Neidenmark på 809 respektive 802 poäng.

I den sista förmiddagsmatchen, som gick av stapeln i Falkenberg, mötte BK Hallandia smålänningarna BK Cahoot i vad som på pappret blev dagens jämnaste match. Trots att gästande Cahoot fick ett rejält försprång med fyra poäng mot en i matchens första serie var det Hallandia som dominerade i följande två och hade ett strålande utgångsläge inför matchens slutgiltiga serie, då de redan säkrat oavgjort med sina tio poäng. Något vaknade dock inom BK Cahoots spelare när de sista rutorna låg framför dem och de kämpade till sig full pott vilket också innebär att matchen slutade oavgjort. Matchbäst blev hemmaspelaren Yvonne Martinsson på 810 poäng, följd av Cahoots Johanna Hedlund på 787 samt Hallandias Linnéa Andersson på 780.

Kommande möte skulle dock bli betydligt besvärligare för BK Cahoot som sedan ställdes mot västgötarna Team X-Calibur BK. Partille-laget fullkomligt plöjde sig igenom matchens tre första serier, resulterande i att de redan då ledde med tretton poäng mot två, vilket också innebar att de säkrat vinsten där och då. Det blev en stor vinst i form av 16-4 i X-Caliburs favör och matchens solklara stjärna var Joline Persson Planefors som spelade i en klass för sig med fenomenala 951 poäng. Hennes lagkamrat Victoria Johansson innehade näst högst slagning, vilket var 808 poäng, och i Cahoot var det Malin Skoglund som blev lagbäst med 752.

Även BK Högland skulle stå för en storvinst mot BK Merci i Helsingborg där de, precis som Team X-Calibur, knyckt hela tretton poäng efter tre spelade serier och därmed vunnit innan matchens sista serie påbörjats. Likt det ovan nämnda mötet skulle även detta möte landa på 16-4 och Rebecka Larsen, som också tidigare under förmiddagen slog till med en stiliga siffror, var nu matchbäst på 870 poäng, följd av lagkamraten Sanna Bjelke med sina 847. I Merci var det Alice Lindqvist som innehade högst slagning i form av 808 kägelpoäng.

Team X-Calibur BK fick en ytterst förnämlig lördag på bowlingbanorna då de fick åka hem med full pott i bagaget. I dagens andra match blev motståndet hemmalaget BK Hallandia som fick en nollpoängare slängda i ansiktet på sig i matchens inledande serie. Trots att de lyckades spela in betydligt fler banpoäng kommande två serier fick de se chansen att vinna försvinna efter tre serier då X-Calibur redan ledde med tio poäng mot fem. Att kämpa för oavgjort var vad som återstod för hallänningarna men gästerna lade i ytterligare en växel och gick vinnande ur matchen med 14-6. Ännu en gång var det Joline Persson Planefors som stod för starkaste individuella slagning med sina 874 poäng, följd av sin lagkamrat Alida Molander med 858. Linnéa Andersson blev lagbäst i BK Hallandia med 813 poäng.

Dagens största vinst skulle komma i matchen mellan Spader Dam och BK Merci där hemmalaget slog till med förkrossande 15-0 de första tre serierna. Merci lyckades få med sig två banpoäng i slutserien men matchen var som bekant redan över sedan länge och slutresultatet blev 18-2 i Spader Dams favör. Matchbäst blev Josefine Linderoth med 857 poäng, följd av medspelaren Hanna Jönsson med 834. Christina Lindqvists 755 poäng blev högsta slagning i bortalaget BK Merci.

Länk till tabell och matchfakta i damernas elitserie

Text och bild: Amanda SteénAmanda Steén   04 mars 2023 18:31