Sammandrag i damernas Elitserie och toppmöte i herrarnas

I helgen är det sammandrag i damernas Elitserie i två hallar i Stockholm och ett möte på neutral plan mellan Spader Dam och BK Hallandia. I herrarnas högsta liga spelas vanlig omgång med bland annat ett toppmöte när Team Clan tar emot Team Alingsås.

Till helgen är det dags för det första sammandragen i damernas Elitserie. Två sammandrag spelas i Stockholm i Högdalen respektive Brännkyrka medan Spader Dam möter BK Hallandia på neutral plan i Markaryd.

De regerande svenska mästarna Spader Dam har inlett serien som en ångvält och tagit fyra klara segrar och toppar tabellen. Nykomlingarna BK Hallandia startade med fyra raka förluster men vann i den förra omgången på bortaplan klart mot fjolårets finallag Team X-Calibur.

På sammandraget i Högdalen tar ”hemmalaget” B-K-Eva, Stockholm, emot Team X-Calibur och BK Högland. Först ut på lördagen är B-K Eva, Stockholm, som möter Team X-Calibur – en intressant match där Evorna från Stockholm kanske kan nyttja fördelen av hemmaplan och utmana förra årets finallag Team X-Calibur om segern.

Team X-Calibur möter sedan BK Högland, en match mellan två av förra säsongens slutspelslag, där Högland startat säsongen prickfritt med tre raka segrar medan X-Calibur haft det betydligt tuffare och fått inkassera två förluster och en tagit en seger. Slutligen i Högdalen möter B-K Eva nässjölaget BK Högland.

I Brännkyrka är Hammarby IF BF värdlaget och välkomnar BK Merci och BK Cahoot. Hammarby inleder med match mot örebrolaget Merci och kan det nu dags för Hammarbys första seger dennna säsong?

BK Merci möter därefter kalmarlaget BK Cahoot som vunnit en match hittills på hemmaplan men saknar vinst på bortaplan. Därefter möter ett uppvärmt Cahoot värdlaget Hammarby i ett viktigt möte i tabellens nedre regioner. 

I herrarnas Elitserie bjuds det på lördagen på ett riktigt toppmöte när Team Clan tar emot Team Alingsås. Två lag som före helgen båda ligger på slutspelsplats och har som mål att vara bland de fyra främst när serien är slutspelad.

Team Clan är starka hemma och har inlett serien bra och var nära seger mot regerande svenska mästarna Team Pergamon i onsdags men fick nöja sig med oavgjort. Team Alingsås ligger tvåa, placeringen före Clan, endast med bättre poängkvot, så det är bäddat för ett jämnt toppmöte. 

Team Pergamon ska till Dalarna för bortamöte med Ludvika BK och till Västmanland för match mot IKW/Köping BK. Det ska bli intressant att se hur Ludvika BK kan fortsätta med sitt starka hemmaspel och ta ännu en viktig seger eller om det blir de regerande svenska mästarna Team Pergamon som lyckas ta sin andra seger för säsongen.

Köping tog sina första poäng förra omgången efter att ha spelat oavgjort mot BK Joker. Efter en tuff start på säsongen så har Team Pergamon börjat plocka poäng det senaste. Förra helgen tog de säsongens första seger när de vann hemma mot Stureby. I onsdags kom de tillbaka mot Team Clan och fick med sig en poäng hem till Partille.

BKF Falkenberg beger sig på lördag till Norrköping för att möta hittills obesegrade BK Kaskad och på söndag väntar Stureby BK i Stockholm. Kaskad spelar sin tredje raka hemmamatch och har tidigare inte haft några större problem att vinna mot sina gäster och Kaskad är även favoriter denna gång till att ta sig tredje raka hemmaseger.

Stureby innehar den fjärde och sista slutspelsplatsen men har spelat fler matcher än övriga lag i serien och är i behov av en seger för att hänga med i toppen. 

På söndag möter nykomlingrna BK Fullhouse både IS Göta och Kulladals BS på bortaplan. IS Göta är efter fyra spelade matcher fortfarande obesegegrade och toppar tabellen med tre segrar och en oavgjord och får hållas som klar favorit mot ängelholmslaget. 

Mötet med Kulladals BS i Malmö är upplagt för en riktig jämn tillställning mellan två lag som båda vunnit två och förlorat två matcher hittills.  

Omgången spelas klart först på onsdag när BK Joker tar emot Team Alingsås.

Omgång 6
Elitserie 22-23 oktober

Lördag 22/10
Damer

10.00  B-K Eva, Stockholm - Team X-Calibur BK
11.00  Spader Dam - BK Hallandia
11.20  Hammarby IF BF - BK Merci
12.20  Team X-Calibur BK - BK Högland
13.40  BK Merci - BK Cahoot
14.40  B-K Eva, Stockholm - BK Högland
16.00  Hammarby IF BF - BK Cahoot

Herrar
10.00  Ludvika BK - Team Pergamon BC
12.00  Team Clan BK - Team Alingsås BC
15.00  IKW/Köping BK - Team Pergamon BC
16.00  BK Kaskad - BKF Falkenberg

Söndag 23/10
10.00  IS Göta - BK Full House
10.00  Stureby BK - BKF Falkenberg
15.20  Kulladals BS - BK Full House

Onsdag 26/10
19.30  BK Joker - Team Alingsås BC


Länk till matcher och tabeller!

21 oktober 2022 10:00