Falkenberg vann klart mot Ludvika

Det spelades några matcher även under söndagen. I herrarnas Elitserie vann BKF Falkenberg komfortabelt hemma mot Ludvika BK. I en av Nordallsvenskans två matcher vann BK Flash toppmötet mot Bodens BS.

I söndagens enda match i herrarnas Elitserie vann BKF Falkenberg mot gästande Ludvika BK. Hemmalaget tog kommandot direkt i den första serien och släppte aldrig ifrån sig initiativet. Falkenberg drog ifrån till ledning med 7-3 efter halva matchen och avgjorde sedan mötet i den tredje serien med en ny serievinst, 4-1, vilket gav ointagliga 11-4 totalt. Matchen slutade sedan 14-6 till hemmalaget.

– Skönt att det kommit igång. Matchens som sådan, en av de bättre starterna vi haft på länge i en match då vi brukar vara rätt så trögstartade. Det var två viktiga poäng då Ludvika är ett lag vi måste slå och vill ha bakom oss i tabellen, säger Pierre Carlsson, coach i Falkenberg.

Tung premiärhelg för Ludvika

Magnus Larsen och Theo Stéen bäst i Falkenberg med 887 respektive 874. I Ludvika toppade Magnus Lindqvist med 839 vilket var lagets enda individuella resultat över 800.

Dalalaget har fått en tung start på årets säsong med dubbla förluster denna första helg. Igår förlorade Ludvika mot BK Full House.

– En katastrof för oss. Svåra och mycket olika profiler. Bara tuta och köra vidare, vi kan mycket bättre än så här men i helgen var vi för dåliga, säger Olle Andersson i Ludvika.

Flash vann toppmötet mot Boden i norr

Det spelades två matcher i herrarnas Nordallsvenska på söndagen och det var upplagt för toppmöte direkt. De tidigare åren topp 2-lag BK Flash och Bodens BS möttes på Flash hemmaarena i Härnösand. Denna gång var Flash numret större och kunde vinna med klara 15-5 efter att ha vunnit samtliga fyra serier. Men slutresultatet speglade inte riktigt matchen då hemmalaget lyckade knipa många poäng där resultaten var jämna vilket även de ganska jämna totalslagningen, 6250 mot 6123, visar.

I hemmalaget var Mattias Sagvold bäst med 907 och i par med Björn Wedin, 855, tog de hem samtliga fyra banpoäng. I Boden var Ludwig Ingerskog bäst med 878.

Umeå IK vann tätt möte med Fjällräven

I den andra söndagsmatchen tog Umeå IK emot BK Fjällräven där den första serien kom att få stor betydelse för matchutgången. Hemmalaget inledde klart bäst och vann den första serien med 4-1, men sedan var det mer jämnt fördelat med poäng. Umeå lyckades hålla undan och vinna med 12-8.

Victor Appelqvist bäst individuellt i hemmalaget med 844. Gästande Fjällräven hade dock matchens enda spelpar som lyckades vinna alla fyra banpoäng genom Johan Lundqvist, 841, och Tommy Petersén, 824.

Sandvikens A-lag besegrade F-laget i damernas Allsvenska

Det spelades även en match i damernas Norra allsvenska. Det säg närmast ut som ett klubbmästerskap när Sandvikens AIK BK tog emot sitt farmarlag. A-laget visade att det var rätt spelare uttagna och kunde vinna med klara 16-4.

i det segrande Sandvikenslaget var Moa Johnsson med 770 och i farmarlaget toppade Maria Arnöman med 733.

Länk till matcher och tabeller

Jonas Brändström   17 september 2023 16:03