SAIK och Spader Dam F vann dubbelt borta

I dagens damallsvenska matcher lyckades både Sandviken och Spader Dam F med konststycket att vinna dubbelt på bortaplan. Södra allsvenskan har utvecklat sig till ett getingbo där en enda seger kan betyda förflyttning från nedflyttning till kval till Elitserien! I Norra allsvenskan har AIK en bekväm ledning just nu.

Sandviken inledde lördagens bowlande i Sundbyberg och satte fart från start. De tog ledningen med 4–1 efter första sedan de rott hem totalen med fem pinnar. Andra serien slutade 5–0 i SAIK:s favör efter fina 1581 och sedan spikade de igen genom att vinna även tredje serien, nu med 3–2. Segersiffrorna skrevs till 13–7 sedan SIK vunnit sista serien med 4–1. Hos segrarna hade Mia Arnöman 829 och Moa Jonsson 814, men SIK:s Lina Elfström var matchbäst med 888.

I Sollentuna var matchbilden en annan. SAIK tog ledningen med 3–2, men här kontrade hemmalaget direkt med samma siffror. Jämnare än 5–5 kan det knappast bli! I tredje tog SAIK 5–0 och hade därmed garanterat oavgjort, men det blev en rafflande avslutning. Sollentuna hade säkrat tre bord ganska tidigt och hade chansen att ta det fjärde också för att få till oavgjort i matchen. Den avgörande strajken uteblev dock och SAIK kunde andas ut efter vinst med 11-9. I Sollentuna hade Tarja Karlsson 730 medan SAIK:s Mia Arnöman toppade igen, nu med 778. Hon är nöjd efter fyra poäng:

– Vi var inställda på revansch mot Sundbyberg. Det var skönt att ha fixat segern redan efter tre! Sedan kändes det nästan som om vi gjort slut på krafterna och det var svårt att ladda om när vi kom till Sollentuna. Där var det jämnt fram till tredje, och sedan fick vi slåss med näbbar och klor för att få med oss den sista poängen för vinst.

 

På Bowl-O-Rama var det liten seriefinal mellan AIK och Stånga. Här tog Stånga ledningen med 4–1 efter första sedan de vunnit totalen med en ynka kägla. AIK kämpade i uppförsbacke men tog andra serien med 3–2. Tredje serien tog AIK med 4–1 sedan de vunnit stort på tre bord och förlorat det fjärde knappt, och mönstret blev  detsamma i sista serien. Ett lättat AIK kunde andas ut efter seger med 12–8. Malin Brodin var bäst hos segrarna med 857 och Annicka Bodin hade 775 i Stånga.

Stånga fortsatte till Gullmarsplan där Prime väntade. Hemmalaget var inte riktigt med när matchen startade och gotländskorna kunde ta ledningen med 4–1. I andra serien var det så jämnt på tredje bordet att det slutade oavgjort och hemmalaget fick nöja sig med 3–1 i serien. Stånga hade fortfarande ledningen och lyckades därefter ta hem tredje serien med 3–2. 8–6 inför sista serien och Stånga behövde två poäng för att säkra seger, vilket de också lyckades med. Bortaseger med 10–9 och Camilla Olofsson toppade i Stånga med 770. Tillsammans med Annicka Bodin tog hon  full pott i banpoäng. Bäst i matchen var Primes Jeanette McGuiness med 794.

 

I Södra allsvenskan tog Linnéa emot Trolle hemma i Gislaved. Trolle tog ledningen med 3–2, men sedan Linnéa vunnit andra serien med samma siffror – och totalen med tre pinnar – var det hemmalagets match. 3–2 och 4–1 i de två sista ledde till seger med 12–8. Margareta Carlsson var för dagen bäst i Linnéa med 845, följd av Mimmi Persson med 828. Trolles bästa slagning hade Lena Carlsson med 794.

 

Spader Dam F har fått upp ångan ordentligt den senaste tiden. Idag var det bortaresa till Falköping och Borås. Mot Oden blev det en ordentligt svängig match som Spadertjejerna inledde bäst. 5–0 till gästerna följdes av 4–1 till Oden, och sedan var det Spaders tur att vinna med 4–1. Spader hade säkrat minst oavgjort, men oavgjort har sällan gjort Spaderspelare nöjda. Gästerna knep åt sig två bord i sista serien och vann match med 12-8. 5908–6020 är bra siffror för båda lagen. I Oden hade Anneli Göransson 838 och i Spader slog Elin Bergqvist 859 och Josefine Linderoth 806.

När skånskorna ändå var igång fortsatte de till Borås och slog Calluna av bara farten. 3–2 till Spader i första och samma siffror till Calluna i andra följdes av ytterligare en 3–2 till gästerna innan de säkrade 12–8-segern genom 4–1 i sista serien. Susanne Andersson hade 799 för sitt Spader Dam. I Calluna hade Karin Hjertén 834.

 

 

 

Catharina Blixt Jeppson   18 februari 2023 20:15