Rigel/DBS och Kaskad F till allsvenskan

Det blir två nya lag i nästa säsongs allsvenska serier. Det står klart efter dagens finaler i det allsvenska kvalet. Rigel/DBS lyckades slå ut det allsvenska laget Ax i två raka matcher och tar deras plats nästa säsong. Kaskad F vann också i två raka matcher, mot Fyrishof, och Norrköpingslaget är också ett allsvenskt lag nästa säsong. 

Till en början så var det dock BK Ax som visade allsvenska takter i första matchen mot Rigel/DBS. Hela 1837 i första rundan som trots att motståndarna spelade bra räckte till hela 4-1. Men roligare än så blev det inte för Ax i den första matchen.

Rigel/DBS var extremt taggade och fortsatte att spela stabilt, samtidigt som Ax tappade fart ordentligt. Kvitterat till 5-5 direkt i andra serien och när de avslutande två serierna båda slutade 5-0 till Rigel/DBS så stod det till sist 15-5 på resultattavlan och Rigel/DBS kopplade ett grepp om den allsvenska platsen.

Andreas Karlsson i Rigel/DBS storspelade matchen igenom och fick ihop mycket fina 992. I Ax var det Robert Myrén som var bäst med 858

Andra matchen började som den första slutade, nämligen med 5-0 till Rigel/DBS. Ax gjorde en liten uppryckning i andra serien och lyckades knipa 3-2 för att hålla sig kvar i matchen, men i tredje serien blev det återigen 5-0 till Rigel/DBS och därmed var det klart att laget från Borlänge kommer spela i allsvenskan nästa säsong och Ax kommer att få börja om i division 1.

Mycket stark insats från Rigel/DBS som visade på en otrolig jämnhet med de sex bästa resultaten i andra matchen. Bäst av alla blev Daniel Sikström med 676 på de tre serierna. Andreas Holm bäst i Ax med 630.

I den andra finalen om den sista allsvenska platsen var det Kaskad F som spelade mot Fyrishof. Och till en början var det ganska jämnt, då Kaskad inledde första serien starkt och vann med 4-1, men Fyrishof kom tillbaka direkt och tog 4-1 i sin tur i andra serien och matchen stod och vägde med 5-5 efter två serier.

Då hade Kaskad alla marginaler på sin sida i tredje serien och vann det första bordet med 1 poäng och det andra bordet med 3 poäng. Tack vare det så kunde Kaskad plocka 5-0 i tredje serien. I sista serien gick luften ur Fyrishof och Kaskad kunde vinna även den serien med 5-0 till totalt 15-5.

Love Jonassen i Kaskad blev matchens bäste spelare med 885. I Fyrishof var det Alex Karvonen som slog högst med 854.

I andra matchen var det återigen Kaskad som startade starkast och tog första serien med 3-2. När det sedan blev 4-1 till Kaskad i andra serien så var utsikterna mörka för Fyrsihof, och mycket riktigt så kunde Kaskad avgöra matchen helt i tredje serien med 3-2. 10-5 var precis vad Kaskad behövde för att säkra en allsvensk plats nästa säsong!

Starkt och stabilt ledde till seger för Kaskad, som nu kommer ha förstalaget i elitserien och F-laget i allsvenskan nästa säsong. Fyrishofs Anton Westin var outstanding i sitt lag i den andra matchen och slog hela 753 på de tre serierna och blev matchbäst. I Kaskad var det Christina Kiiskinen som blev bäst med fina 709.

Det blir alltså två nya lag i Mellanallsvenskan nästa säsong då både Rigel/DBS och Kaskad F spelade i division 1 den här säsongen. Ax och Gamleby får lämna samma serie och ta nya tag i division 1 nästa säsong.

Länk till resultat kvalspel Mellanallsvenskan

Jonas Brändström   05 maj 2024 22:32