Prime och Calluna toppar varsin allsvensk grupp

Calluna och Prime befäste sina respektive serieledningar genom att vinna sina matcher den här helgen och  Stånga var det enda laget som lyckades ta poäng på bortaplan.

Linnéa på utflykt till Västra Götaland spelade två riktigt jämna matcher mot Oden och Calluna. Mot Oden tog gästerna ledningen med 4─1 och hade ledningen med 6─4 efter två serier, men där tog det roliga slut. I en riktigt jämn och spännande tredjeserie tog Oden 4─1 och ledningen övergick till hemmalaget med 8─7. Sista serien var en rysare. Lagen vann två bord var, men var skulle totalen hamna? När sista spelaren slagit stod det klart att Oden hållit undan med tre käglor och därmed lyckats knipa segern med 11─9. Charlotta Malmer var bäst hos segrarna med 740 men Linnéas Mimmi Persson var matchbäst med 807.

Även mot serieledande Calluna tog Linnéa ledningen med 4–1, men här kontrade hemmalaget snabbt genom att ta 5─0 i andra. Tredje serien slutar 3─2 i hemmafavör sedan Calluna lyckats vinna den jämna totalen och så stod det 9─6 inför sista serien. Här fick Calluna med sig de två poäng som de behövde för seger och då gjorde det inte så mycket att Linnéa fick med sig totalen. Ännu en knapp förlust för småländskorna alltså och 11─9 i Callunas segerbok. Bäst hos vinnarna var Anna Nordin med 801, och Ewa Krantz gjorde ett fint inhopp med 622 på sina tre. Gästernas Mimmi Persson glänste med sina 917.

Hässle tog emot Höganäs hemma i Hässleholm och visade direkt var de tyckte att skåpet skulle stå. Hemmalaget tog 4─1 i båda de första serierna och skaffade sig därmed lite marginaler, vilket kom att behövas. Höganäs vaknade nämligen till och tog tredje serien med 3-2. Hässles Ronja Edvall och Elissa Mehmet knep ett bord så stort att det räckte till totalen också och säkrade därmed minst en poäng i matchen, och när Höganäs tog 4-1 i sista blev det också de båda som knep bordet som krävdes för seger. Matchen slutade 11─9 till Hässle. Edvall/Mehmet tog fyra banpoäng och. Ronja Edvall var matchbäst med 806. I Höganäs toppade Sandra Gustafsson med 768.

Inte heller mot Staffanstorp gick det vägen för Höganäs, även om det började lovande. Gästerna tog nämligen ledningen med 3-2, vilket Staffanstorp snabbt kvitterade. Hemmalaget hade fått upp ångan och tog tredje serien med 4-1 och ledde med 9-6. De tog sedan också sista serien med 3-2 till seger med 12-8. I Höganäs var Sandra Gustafsson åter i topp, nu med 764. Staffanstorps Pia Elfström hade 797.

I Norra allsvenskan tog Prime ett fastare grepp om serieledningen. Idag var det Flamman som stod för motståndet och de räckte inte riktigt till. Prime öppnade med att ta två raka 5─0. Flamman tog hem tredje serien med 3─2, men de där två poängen var ju tillräckligt för att Prime skulle ha avgjort matchen. Slutresultatet skrevs till 16─4. Annika Kilander var matchbäst på 888 och tog full pott i banpoäng tillsammans med dottern Celine. Fyra banpoäng för Prime tog också Monica och Rebecca Söderlund. I Flamman hade Lidia Svedberg 736.

Flammans nästa motståndare var B-K Eva B, vilka också var lite för starka för dagen. Hemmalaget inledde med att ta första serien med 4─0 efter ett oavgjort bord. Andra serien slutade 4─1 och efter tre stod det 11─ och matchen var vunnen för Evorna. Slutresultatet skrevs till 14─5. I Flamman hade Lidia Svedberg 722. Hos Eva hade Denise Egevall 811 och tog fyra banpoäng tillsammans med Engla Cotera Nilsson.

I Sandviken möttes de båda SAIK-lagen. A-laget var klart bättre än B-laget, även om detta vässats lite med spelare som ofta syns i lag A. A tog fyra raka 4─1 till seger med 16─4. Eva-Lena Bichsel i A toppade på 833 och tog full pott i banpoäng tillsammans med Maja Norell. I SAIK B hade Natalie Burman 811.

Stånga var på fastlandsbesök i sin jakt på fyra nya poäng. Mot Sollentuna gick det planenligt och Stånga hade säkrat minst oavgjort efter tre serier. Första serien tog gotländskorna med 4─1 och följde upp den med dubbla 3─2. Matchen slutade 12─7 till Stånga sedan sista serien blivit 2─2. Hos segrarna fanns Maria Eklöf i topp med 763, medan Liva Vaivades 737 var bäst i Sollentuna.

Sundbyberg blev en svårare nöt att knäcka för Stångatjejerna. SIK tog hem första serien med 3─2 sedan de vunnit tre bord och Stånga ett så rejält att det även räckte till att ta totalen. Gästerna tog sedan andra serien med 4─1 och hade nu ledningen med 6─4. Roligare än så blev det dock inte, för SIK tog både tredje och fjärde med 4─1 och vann matchen med 12─8. Maria Eklöf bäst i Stånga i den här matchen också, nu med 800, men övertrumfades av Sumpans Maria Gundersen på 854 och Pernilla Arvidsson med 804.

Catharina Blixt Jeppson   03 december 2023 20:24