Premiärhelg i damallsvenskan

Så var de igång igen! En ny, orörd säsong ligger framför oss, bara lite naggad i kanten idag … I de allsvenska damserierna spelades fyra matcher i söder och tre matcher i norr.

I Södra serien ställdes Trolle mot Hässle i Karlskrona och hemmalaget var för dagen betydligt starkare. 4–1 och 5–0 följdes av 2–3, vilket betydde att matchen var avgjord efter tre serier. Sista serien slutade 5–0 och matchen med 16–4 till Trolle. Hos segrarna hade Erika Heidenberg 840 och Lena Carlsson 816. Saga Johansson toppade i Hässle med 791.

Höganäs startade dagen mot Calluna i Borås. Båda lagen verkade ha vaknat på fel sida, men hemmalaget tog hand om första serien med 4–1. Det följdes upp med två raka 4–1 till, innan tredje serien slutade 3–2 och därmed 15–5 i hemmafavör. I Calluna hade Ann-Britt Östensson 727 medan Höganäs Sarah Holmér var matchbäst på 794.

Höganäs for vidare till Falköping där hemmalaget Oden fortsatte 4–1-trenden. Oden startade med två x 4–1, följt av 3–2 och ytterligare en 4–1 – ännu en hemmaseger med 15–5 alltså. Anneli Göransson toppade sitt Oden med 761; i Höganäs hade Marie Johnsson 751.

I Gislaved delade Linnéa och Spader Dam F systerligt på poängen. Linnéa tog ledningen efter första med 3–2, varpå Spader kontrade med samma siffror i andra. Skånskorna hade nu fått upp ångan och slog matchens högsta serie för vinst 4–1. Efter tre serier stod det nu 9–6 till bortalaget, men Linnéa gav inte upp. Anförda av Mimmi Persson med 235 var det nu deras tur att vinna en serie med 4–1 och därmed nå slutresultatet 10-10, något som de troligen var väldigt nöjda med. Mimmi Persson bäst i Linnéa med 876 medan Amanda Gadd höll fanan högst i Spader Dam F med sina 809.

 

I Norra serien spelades matcherna på neutral plan. I Täby stod Sundbyberg för dagens enda ”bortaseger” när de besegrade Sollentuna med 18–2. Sollentunas Hélène Segolsson hade 638 medan Pernilla Arvidssons 729 smällde högst i Sundbyberg.

Tyresö var platsen för drabbningen mellan Prime och B-K Eva B. Prime var starkaste laget för dagen och vann matchen med 14–6 efter serieföljden 3–2, 4–1, 4–1 och 3–2. Evornas Elin Ek var matchbäst med sina 774. I Prime toppade Annika Kilander med sina 703.

Stånga och nykomlingarna Flamman möttes i Nynäshamn. Stånga, som ju var ett av seriens topplag förra året, tog kommandot från start och gav inte bort mycket. Matchen slutade i Stångaseger med 16–4 efter 4–1, 5–0, 3–2 och 4–1. Stångas Camilla Olofsson hade 767 och Sara Nyberg var bäst i Flamman med 661.

 

Vi har tagit full pott i banpoäng:

Erika Heidenberg och Lena Carlsson, Trolle                            Trolle – Hässle

Mimmi Persson och Pia Melkersson, Linnéa                             Linnéa – Spader Dam F

Pernilla Arvidsson och Clara Aneer, SIK                                  Sollentuna – Sundbyberg

Stefanie Layrisse och Kamilla Christensen, SIK                        Sollentuna – Sundbyberg

Mia Collin och Helene Fischbach, Prime                                  Prime – Eva B

Camilla Olofsson och Ida Wistrand, Stånga                           Stånga – Flamman

Charlotte Eliasson och Eva Wetterlund, Stånga                      Stånga - Flamman        

 

Catharina Blixt Jeppson   16 september 2023 20:11