Team Alingsås gjorde på tisdagskvällen ett ärligt försök att rå på gästande Team Pergamon. Men de regerande svenska mästarna svarade upp och vann årets sista match i herrarnas Elitserie med 14-6.

– Siffrorna blev lite för stora på slutet, men det kändes som att vi hade en extra växel att lägga i när det väl behövdes, förklarar en nöjd Niklas Dahlberg, coach i Pergamon.

Det var mycket jämnt i den första serien, men gästerna var snäppet starkare mot slutet och kunde ta hem totalen och vinna serien med 3-2. Något som hemmacoachen Oscar Johansson var minst nöjd med efter matchen.

– Det var synd att vi startade klart sämre än vi har gjort i tidigare hemmamatcher. Vi fick nu jaga och det är tufft mot ett lag som Pergamon som inte ger bort något gratis.

I den andra serien ryckte Pergamon ifrån och strajkade ihop 1851 mot Alingsås 1712. Hemmalaget hade svårt att hänga med i gästernas begynnande strajkorgie och fick se sig i underläge med 3-7 efter halva matchen.

Alingsås gjorde ett tappert försök i den tredje serien, men då svarade även gästerna och då särskilt Pergamons Svensson-par, Jesper och William, och det rejält.

Alingsås bordspar Robin Skans och Mikael Roos låg hela 70 poäng efter de båda Svenssons efter bara halva serien trots att de tillsammans hade 30 poäng över pari på de fem rutorna. Jesper och William inledde nämligen med 20 raka strajkar tillsammans.

Det var först i Jespers tolfte och sista slag i serien som den första nian kom och Jesper fick då lite retligt nöja sig med 299. William stannade på 279 vilket gav hela 578 tillsammans i serien.

Hela Pergamon storspelade i den tredje serien och laget var nära att passera 2000 i totalen med hela 1996 totalt. Hemmalaget var inte långt efter och noterade fina 1922, men det blev återigen en knapp serievinst för Pergamon som nu ledde matchen med 10-5 inför avslutningen.

Även i den sista serien gjorde hemmalaget ett tappert försök att rädda åtminstone oavgjort. Men hur Alingsås än försökte så gjorde Pergamon det snäppet bättre. Det fanns ännu en chans när drygt halva serien var spelad, men i de sista rutorna visade Pergamon klassen och drog ifrån. Matchen slutade med till synes klara 14-6 till gästerna, även om inte var helt avgjort förrän långt in i den sista serien.

– Vi gör en bra match, de gör helt enkelt en bättre match. Pergamon bjuder inte på något och då är de svåra att tas med eftersom de är ett så bra lag, säger Oscar Johansson, coach i Alingsås.

Pergamons coach Niklas Dahlberg var också mycket nöjd med vad hans mannar presterat under tisdagskvällen.

– Det var en väldigt bra och välspelad match. Vi är solida, gör få misstag och står emot deras attacker på ett bra sätt.

Individuellt var Jesper och William Svensson bäst hos segrarna med 1014 respektive 993 och det gav de båda även fyra vunna banpoäng. I hemmalaget toppade Emanuel Jonsson med 1007.

Med kvällens seger kliver Team Pergamon upp i serieledning inför juluppehållet i den haltande tabellen. Tabelltvåan Team Clan ligger dock bara en poäng efter och det med två matcher färre spelade.

– Det är en godkänd höst där vi gör flera starka matcher likt den idag. Men även några mindre bra då vi alltid har målet att vinna. Vi har visionen att vara där vi är nu hela tiden och jag tycker att vi har skaffat oss ett bra slagläge inför fortsättningen, summerar en optimistisk Niklas Dahlberg.

Länk till matcher och tabell herrarnas Elitserie

 

 

Jonas Brändström   12 december 2023 21:45