Pergamon vann spännande fredagsmatch mot Göta

Det bjöds på både spänning och stämning i Partille när Team Pergamon vann toppmatchen mot IS Göta med 11-9.
– Fredagsfeelingen är gånger tio efter den här segern, säger Martin Larsen.

I februari möttes Pergamon och Göta i en stämningsfull match i Partille och nu var det dags för en ny fredagsmatch mellan lagen. För att skapa extra atmosfär var det en DJ/konferencier som höll i trådarna. Det spelades loungemusik i bakgrunden och gjordes intervjuer med spelare och coacher.

Matchen blev en riktig rysare. Inför sista serien hade tabelltrean Göta övertaget. De hade vunnit den tredje serien med 4-1 och ledde med 8-7. Men Partillelaget kom tillbaka. Markus Jansson avgjorde för Pergamon med en sista strike och de vann den avslutande serien med 4-1.
– Det blev en kanondrabbning ikväll med fin kvalité och höga poäng. Vi spelade superbra förutom en liten plump i tredje serien. Inför fjärde serien tog vi ett snack där vi sa att vi skulle behålla kylan och inte låta tredje serien påverka oss, säger Martin Larsen och fortsätter:
– Det var verkligen två topplag som möttes ikväll och Göta gjorde också en riktigt fin insats. Man vinner många matcher på poängen som de får ihop.

Bankollegorna Jesper Svensson och Martin Larsen gick i bräschen för Pergamon. Svensson var poängbäst med 1006 och skuggades av Larsen på 1005. I andra serien fick åskådarna även se en 300-ing signerad Jesper Svensson.
– Det var kul att vi kunde bjuda på en 300-ing ikväll, säger Larsen som även lyfter Anton Andersson i motståndarlaget. Andersson hade högst poäng i Göta med 996.
– Anton ska ha en stor eloge. Han jobbar hårt och spelar väldigt bra.

I samband med matchen så hade John Scott´s även after work och quiz. Martin Larsen tror att fredagsmatcher är ett lyft för Elitserien.
– Det var bra stämning i hallen och hyfsat mycket folk även om vi hade hoppats på ännu mer. Vi får utvärdera och se hur vi kan spinna vidare på fredagskonceptet framöver. Det är roligt när det blir lite extra med allt runt omkring matchen och det gäller att kolla på hur andra sporter gör. Jag tror att det är positivt att ha elitseriematcher på andra tider när fler bowlare kan kolla och inte har seriematcher själva.

I och med segern så passerar Pergamon Göta i tabellen och tar över tredjeplatsen. Göta får ladda om för två ytterligare matcher i helgen. Imorgon besöker de Alingsås och på söndag väntar Kulladal i Baltiska. Pergamon tar emot Alingsås på tisdag vilket är höstsäsongens sista match innan juluppehållet. 

Resultat och statistik

Linus Wirén   02 december 2022 22:58