Pergamon vann rafflande match borta mot Alingsås

Det var fullsatt i Stures Bowling när förra årets slutspelslag Alingsås och Pergamon ställdes mot varandra. Matchen blev en rysare där Pergamon till sist vann med 11-9.
– En skön revansch från förra årets förlust i Alingsås, säger Niklas Dahlberg.

Regerande mästarna Team Pergamon begav sig till Alingsås för att sig an förra årets segrare av grundserien under tisdagskvällen. Det var Team Alingsås som öppnade bäst och slog 1909 i första serien. Pergamon fick ihop 1819 och hemmalaget vann första serien med 4-1. I andra serien var det ombytta roller där Pergamon hade kommandot och tog hem den med 4-1. De två avslutande serierna blev jämna men Pergamon var snäppet starkare. Partillelaget vann båda med 3-2 och segern var i hamn. 
– Det kändes som en slutspelsmatch ikväll. Alingsås är väldigt starka hemma men vi gör en riktigt fin kämpainsats, säger Team Pergamon-coachen Niklas Dahlberg som ändå tycker att det finns mer att hämta av spelet. 
– Jag kan inte vara helt nöjd för vi gör lite för många enkla missar idag och behöver spärra bättre. I den tredje serien slarvar vi en del och det känns som att vi borde ha kunnat vunnit den med någon pinne till.

Förra året fick Pergamon vända hem med en förlust i bagaget efter bortamötet med Alingsås och Dahlberg menar att det var viktigt att få med sig en seger i år.
– Det var en skön revansch från förra året och det ger oss lite momentum framöver.

Osku Palermaa gick i bräschen för Team Pergamon och slog 1033.
– Det kändes bra och jag lyckades göra de förändringar som behövdes under spelets gång. Jag tycker att hela laget gör det bra idag men vi behöver ha ännu bättre fokus framöver, säger Osku Palermaa.

Näst högst i Pergamon hade Jesper Svensson på 985 poäng. I Alingsås var Sebastian Friberg poängbäst med 1015. James Blomgren hade näst högst på 944.

Ett längre uppehåll väntar för både Team Pergamon och Team Alingsås då IBF World Cup står för dörren. Mästerskapet drar igång den 12 november och håller på till den 23 november. Från Alingsås är James Blomgren uttagen och från Team Pergamon är Jesper Svensson och Martin Larsen med.
– Vi är vana vid att ha ett uppehåll runt den här perioden. Flera av våra andra spelare kommer att tävla en hel del och annars är det bara att träna på för fullt, säger Niklas Dahlberg. 

Resultat

Linus Wirén   01 november 2022 23:17