Pergamon vann klart fredagsmatchen mot Köping

Team Pergamon vann komfortabelt fredagsmatchen mot gästande IKW/Köping BK. Matchen slutade med klara 16-4 till hemmalaget där en sent inkallad Kim Bolleby blev matchbäst.

– Sammanfattningsvis en stabil insats från vår sida utan att det blev något större fyrverkeri, säger en nöjd Niklas Dahlberg, coach i Pergamon.

Det blev aldrig någon spänning i Partille när den sjunde omgången i herrarnas elitserie tjuvstartade på fredagskvällen. Hemmalaget Team Pergamon var numret för stora för Köping som aldrig kom in i matchen och som saknade Carl Eklund som istället storspelar i den pågående Europacupen i Berlin. 

Sin vana trogen på hemmaplan rivstartade Pergamon och fick ihop fina 1868 i den första serien mot gästernas 1583. Det gav 4-1 i serien och då hemmalaget sopade rent med 5-0 i den andra serien var matchen i det närmaste redan punkterad. I den tredje avgjorde Pergamon definitivt genom att ta en ointagligt ledning med 12-3. 

– Vi fick en smakstart spelmässigt, sedan fortsatte vi stabilt och fick ännu bättre betalt i banpoäng, och i den tredje avgjorde vi. Tycker ändå att vi inte riktigt var lika skärpta som tidigare matcher, men kanske var banorna också lite mer knepiga denna kväll, säger Niklas Dahlberg, coach i hemmalaget.

Pergamons och bowlingsveriges stora fixstjärna Jesper Svensson lyckades inte riktigt hålla sitt makalösa elitseriesnitt som Swebowl berättade om tidigare i veckan. Jespers snitt på 258 poäng per serie i Elitserien sedan slutet av november i fjol är verkligen något utöver det vanliga.

Det såg mycket lovande ut i inledningen då Jesper inledde med att slå ännu en 300-serie. Därefter blev det lite mer beskedliga siffror, om än tre jämna serier en bra bit över pari i samtliga, vilket de flesta bowlare skulle vara mycket nöjda med.

Bäst individuellt i Pergamon och i matchen blev nu Kim Bolleby. Kim lyckades passera den fyrsiffriga gränsen och fick ihop totalt1002, och med Jesper som god tvåa med 981. Kim skulle egentligen inte spela matchen utan blev sent inkallad för att ersätta William Svensson som insjuknade sent före match.

– Kim gjorde det mycket bra med ställa om så snabbt till match, säger en nöjd Niklas Dahlberg, som också kunde konstatera att det var vänstersidan som hade de höga resultaten denna kväll medan de som spelade på den högra sidan hade det betydligt tuffare.

I Köping var nämligen vänsterhänte Viktor Danielsson den ende som lyckades hitta rätt. Viktor fick ihop klart godkända 936 och var faktiskt ensam i Köping om att komma över 800.

I morgon lördag fortsätter den sjunde omgången då bland annat IKW/Köping BK står inför ännu en tuff bortamatch när laget ska möta Team Alingsås i Alingsås.

Länk till matcher och tabell herrarnas elitserie

 

Jonas Brändström   27 oktober 2023 20:30