Oden besegrade Calluna

Oden närmar sig Calluna i och med dagens vinst, men Boråstjejerna toppar fortfarande den haltande tabellen i söder. I norrgruppen spelas inga matcher idag.

I Falköping tog hemmalaget kommandot från start. Första serien vann Oden med 3-2 och därefter de båda följande med 4-1. Matchen slutade med Odenseger, 13-7, sedan Calluna vunnit sista med 3-2.

– Det var skönt att få avgöra efter tre serier, säger en glad Olivia Malmer. Det ser kanske enkelt ut, men det var betydligt hårdare och många bord avgjordes i de två sista rutorna. Vi gjorde en bra match med bra spel på många håll.

Hos segrarna Oden toppade Anneli Göransson med fina 898. Olivia själv hade 816 och tog fyra banpoäng tillsammans med Annika Ström. I Calluna var Marie Carlstrand bäst med 822. 

Linnéa tog emot Trolle hemma i Gislaved. Hemmalaget tog ledningen med 3-2, vilket Trolle snabbt kontrade med samma siffror. I tredje serien snodde gästerna till sig 4-0 efter en rejäl dipp från Linnéornas sida och ledde med 9-5. Linnéa hittade ett bättre spel igen i sista serien, men inte tillräckligt bra för att förhindra en bortaseger. Matchen slutade 12-7 till Trolle.

- Det var en skön seger, säger Sandra Heidenberg. Det var som om alla hade bestämt sig för att vi skulle vinna idag. Vi har spelat flera matcher där det varit ganska jämnt och vi haft stolpe ut. Nu hoppas vi att vi kan hålla oss kvar utan att behöva kvala.

Trolles Sandra Heidenberg var ensam över pari med 847. I Linnéa hade Mimmi Persson 793.

I morgon spelas två Skånederbyn i söder, där Hässle ska försöka ta sig upp till topp tre, och i norr ser vi två spännande möten – AIK-Prime och Sundbyberg-Sollentuna. AIK vann senaste mötet och SIK och Sollentuna spelade oavgjort förra gången lagen möttes. Det kan bli nagelbitare i morgon!

Linus Wirén   03 december 2022 17:24