Oavgjort i svängigt möte i Falkenberg

I herrarnas Elitserie spelade BKF Falkenberg och BK Full House oavgjort där hemmalaget tappade en stor ledning i den sista serien.

– Det blev en pinne, men det är lite svårt att glädja sig åt den med tanke på hur matchen utvecklade sig, säger Dennis Johansson i Falkenberg.

I damernas Elitserie tog topplaget BK Högland en klar hemmaseger mot BK Hallandia.

I herrarnas Elitserie spelades en match på söndagen. BKF Falkenberg var på väg mot en viktig hemmaseger mot gästande BK Full House. Falkenberg, som inledde säsongen bra har dalat nedåt i tabellen de senaste omgångarna, och var i stort behov av en tvåpoängare på hemmaplan. Men BK Full House stod för en riktigt stark avslutning i matchen och lyckades klara oavgjort.

– Det blev en pinne i alla fall, men det är lite svårt att glädja sig åt den med tanke på hur matchen utvecklade sig, säger en lite besviken Dennis Johansson i Falkenberg.

Hemmalaget såg ut att gå emot seger efter att ha vunnit den tredje serien med 5-0 och noterat över 1800 och tagit ledningen med 10-5. Men i den sista serien kom matchen att svänga igen. Nu var det gästernas tur sopa rent i serien med 5-0 efter att ha noterat fina 1789 mot hemmalagets 1621 så matchen kom att sluta oavgjort, 10-10.

– Det är som det har varit för oss den sista tiden. Hatten av för deras starka insats i den sista serien, men självförtroendet är inte på topp hos oss. Det blir krampaktigt mot slutet och det där sista vill sig inte, förklarar Dennis Johansson.

Matchens bäste individuellt var hemmalagets Johan Helldén med 944 och hos gästerna toppade Tim Stampe med 920. I Full House var blott 13-årige Kevin Vöks Andersson med och avslutade matchen som sista banpar och ordnade poäng till sitt lag med fina 268 poäng i avslutningen och totalt 893.

För Ängelholmslaget BK Full House var poängen viktig i lagets jakt på en slutspelsplats. Full House får nu fira jul och nyår på sjätte plats i tabellen, två poäng efter tabelltrean IS Göta, och endast en poäng från den fjärde och sista slutspelsplatsen.

Falkenberg kliver förbi Stureby BK i tabellen med en poäng men laget har även spelat två matcher mer än Stureby och lagen under kvalstrecket börjar ligga allt mer farligt nära.

I damernas Elitseries enda söndagsmatch tog BK Högland en klar hemmaseger mot gästande BK Hallandia. Även om matchen var avgjord i praktiken redan efter den tredje serien då Högland gått ifrån till ointagliga 14-1 drog inte hemmalaget ner på strajkandet och vann till slut med förkrossande 18-2.

– Eftersom det är så jämnt i toppen har vi jobbat hårt för att även fixa till en bra diff. Därför försöker vi alltid spela för fullt hela matcherna även särskilt flera hemmamatcher varit avgjorda tidigt, förklarar Rebecka Larsen i Högland.

I Högland var Sanna Bjelke bäst individuellt med 828 och det gav även fyra vunna banpoäng i par med Sabina Asplund, 798. I Högland toppade Linnéa Andersson med 809.

Nässjödamerna går nu till julvila på andra plats i tabellen. Två poäng bakom serieledande Spader Dam men med en match mindre spelad. Såväl etta, tvåan och trean Team X-Calibur står på endast en förlust var.

– Vi är mycket nöjda med vad vi presterat under hösten. Det började tufft med förlust i den första omgången på neutral plan mot Team X-Calibur men sedan har vi vunnit resten så vi ser med tillförsikt fram emot en spännande fortsätter nästa år, säger en nöjd Rebecka Larsen.

BK Hallandia ligger på kvalplats och den näst sista placeringen i tabellen på samma poäng som jumbon Hammarby IF, men med två matcher mindre spelade.

Länk till matcher och tabell herrarnas Elitserie

Länk till matcher och tabell damernas Elitserie

 

Jonas Brändström   10 december 2023 15:39