Nordallsvenskan i fokus på söndagen

Nordallsvenskan har blivit ett riktigt getingbo kring bakom det övre slutspelsstrecket efter söndagens fyra matcher. Serieledande Bodens BS vann klart och drar ifrån, men även Umeå IK, BK Prana och Domsjö IF tog var sin seger. 

Det spelades även en dammatch under söndagen där Stånga IF besegrade gästande BK Flamman i den Norra Allsvenskan.

Under söndagens spel i de allsvenska serierna var det mest spel i Nordallsvenskan som bjöd på fyra matcher. Serieledande Bodens BS hade inga problem att besegra gästande BK Fjällräven med klara 15-5.

Hemmalagets Ludwig Ingerskog, 905, och Axel Simonsson, 840, var bäst individuellt och de båda vann även alla fyra banpoäng. Bäst i Fjällräven var Tommy Petersén, 810.

BK Fjällräven kammande även noll tidigare under söndagen då laget besökte Skellefteå för match mot BK Prana. Hemmalaget vann med klara 16-4 och tar ett allt hårdare grepp om den tredje och sista slutspelsplatsen mot Elitserien.

Pranas bäste för dagen var Philip Strandgren med fina 932 och Philip vann även alla fyra banpoäng vilket även Sara Almqvist, 856, och Mikael Boström, 843, lyckades med.

Matchbäst var dock gästernas Johan Lundqvist på utmärkta 952.

Bakom trean Prana har det blivit ett riktigt getingbo med fyra lag inom en ynka poäng, men med olika antal matcher spelade. Trots helgens tre förluster leder Fjällräven fortfarande den kvartetten och har elva inspelade poäng på fjorton matcher.

BK Loet vann helgens enda lördagsmatch i serien mot gästande BK Fjällräven med 11-9 och har spelat tretton matcher och står nu på tio inspelade poäng.

Umeå IK, som också spelat tretton matcher står också på tio poäng efter att laget tog en viktig seger på hemmaplan mot Junsele BK.

Umeå vann med knappa10-9 i en riktig rysare efter att ett bord slutat oavgjort i den andra serien. Den sista och mycket jämna serien förlorade Umeå med 2-3 men hemmalaget lyckades ta de två banpoängen som krävdes för seger varav en med endast fyra käglors marginal.

Umeå IK hade två tongivande spelare i Jan-Erik Brännström, 895, och Henrik Ekblom, 849, och då de spelade ihop vann paret även samtliga fyra bordspoäng. Bäst i Junsele var Jojje Ström med 835.

Även Domsjö IF besegrade Junsele på hemmaplan. Örnsköldsvikslaget vann med klara 14-5 och tillhör också kvartetten i getingboet med tio poäng, men laget har två matcher mer spelade än både Loet och Umeå. Bäst i Domsjö var för dagen Eva Vännman med 908 och i Junsele toppade Urban Norman på 798.

Det spelades även en dammatch på söndagen i den Norra Allsvenskan. Det var Stånga IF som tog emot BK Flamman och var ofina mot sina gäster och vann med klara 18-2. Bäst individuellt i hemmalaget var Camilla Olofsson med 762 och i Flamman lyste Jenny Lönn starkast med 674.

Med segern knaprade Stånga in på de två lagen ovanför det övre slutspelsstrecket och ligger nu tre poäng efter tvåan Sandvikens AIK BK men med hela tre matcher färre spelade.

Länk till Nordallsvenskan

Länk till Norra Allsvenskan

Jonas Brändström   28 januari 2024 20:48