Nästan bara hemmasegrar i Mellanallsvenskan

Det blev nästan uteslutande hemmasegrar i dagens matcher i Mellanallsvenskan. Det enda undantaget var att Matteus-Pojkarna fick med sig en seger hem från sina matcher i Östergötland. Gotlandspärlan tappar lite mark i kampen om andraplatsen i grupp A och i grupp B kommer det avgöras i sista omgången vilket lag som tar den sista kvalplatsen till Elitserien.

I Mellanallsvenskans grupp A fortsätter AIK sitt segertåg mot Elitseriekvalet. Efter en mycket övertygande seger med hela 18-2 i dagens hemmamöte med Taifun så har AIK nu helt säkrat serieseger och kvalplats till Elitserien. Det var aldrig något snack om saken i dagens match och de båda poäng som AIK tappade var båda med mindre än 10 poängs marginal. 
AIK hade 3 man över 900 och Elliot Crosby var allra bäst med sina 925. Jonas Persson-Planefors var bäst i Taifun med 829.

För Taifuns del är nu årets säsong över, då de spelade sin sista match för året i mötet mot Stureby i Högdalen. Även här blev det dock en klar förlust, då Stureby sin vana trogen spelade mycket bra och slog över 7000. Matchen var avgjord efter tre serier och slutade till sist 16-4 till hemmalaget. Stureby behåller därmed greppet om andraplatsen i grupp A, medan Taifun hamnar på säker mark och spelar i Allsvenskan nästa säsong också. Stureby kommer dock inte att få kvala till Elitserien, oavsett om de tar andraplatsen eller inte, då deras förstalag redan spelar i Elitserien.
Matchens lirare blev Tommy Wendel i Stureby som var på riktigt spelhumör och slog fina 993. Robin Sandberg blev bäst i Taifun med 906.

Förlust för Gotlandspärlan

Gotlandspärlan hade innan helgen chansen att på egen hand ta sig upp förbi Stureby, men de planerna grusades i matchen mot Gamleby. Redan innan matchen var det klart att Gamleby kommer hamna sist i grupp A, men de ville visa att de ändå inte är någon slagpåse och inledde matchen hemma mot Gotlandspärlan med 5-0 och en 1800-runda. Resten av matchen var sedan jämnare, men Gamleby var hela tiden lite starkare och kunde vinna matchen med 14-6. 
Gotlandspärlan har fortfarande tre matcher kvar att spela, men nu måste de även hoppas på att Stureby förlorar sin sista match för att ha någon chans att nå andraplatsen i gruppen.

Loke Söderström och Jesper Brüggemann i Gamleby var bankamrater och spelade bägge två mycket bra bowling, då Loke fick ihop 925 och Jesper 924. Något som också gav 4 banpoäng. I Gotlandspärlan var det Robert Gustavsson som var bäst med 870

Vinst och förlust för Matteus-Pojkarna

Matteus-Pojkarna spelade färdigt sina matcher i grundserien på lördagen och får nu vänta på vad de andra lagen gör för att få reda på om det blir kval till Elitserien eller inte. Detta efter att de först slagit tillbaka Örnen i Norrköping med 12-8 och sedan förlorat mot Baltzar i Motala med 11-9 i en mycket jämn match. 
I Norrköping var det en Örnen-spelare som var matchbäst, då Jesper Nithagen slog 922. Matteus-Pojkarnas bäste blev Anton Gehlin med 902. I Motala var det sedan Matteus-Pojkarnas Victor Forss som var matchbäst med 960, medan Baltzars Lucas Nybacka slog 932.

För Matteus-Pojkarna innebär det att de landar på 26 poäng och ligger på andra plats i grupp B för tillfället. Både Sundbyberg och Bågen har dock chans att gå förbi, då Sundbyberg har 24 poäng och Bågen 23, båda med 2 matcher kvar att spela. I sista omgången har Sundbyberg dubbla bortamatcher, medan Bågen har dubbla hemmamatcher.
För Örnens del är det klart att det blir Allsvenskan nästa år också. Värre är det för Baltzar som fortfarande riskerar direktnedflyttning. Både Baltzar och Ax har 12 poäng, Baltzar med lite bättre poängdiff. Ax har dock 2 matcher kvar att spela medan Baltzar har 1. Så även i botten på grupp B kommer det bli spännande i sista omgången!

Text: Christian Holmén

06 april 2024 21:45