Nästan bara hemmasegrar i dagens Mellanallsvenska

Det blev nästan uteslutande hemmasegrar i dagens sju matcher i Mellanallsvenskan. Enda undantaget var Örnen som tog en stark seger i Mora mot Karma. AIK tog klivet upp som serieledare i grupp A, medan det är extremt jämnt om andraplatsen i grupp B.

I Mellanallsvenskans grupp A är det två Stockholmslag som nu gör upp om seriesegern. Både AIK och Stureby F har 25 poäng med 16 matcher spelade, men tack vare starkare poängskillnad är det AIK som ligger högst upp i serien. På lördagen spelade bägge lagen på hemmabanor mot Team Gamleby som var på besök i huvudstaden, och det blev ganska klara segrar för båda lagen. Stureby vann sin match med 13-7, där Stureby avgjorde matchen med 4-1 i sista serien. AIK å sin sida spelade fantastisk bowling, slog över 7200 poäng och hade avgjort matchen efter tre serier och vann med 16-4.

I Högdalen var Sturebys Filip Wendel som spelade bäst och fick ihop 925. Jacob Carlsson i Gamleby hängde med bra och gjorde 908. I AIK spelade de båda yngre förmågorna Alvin Kvarnström och Kevin Melin fantastisk bowling. Alvin blev bäst i matchen med finfina 1055 och Kevin slog 983. Återigen var det Jacob Carlsson som lyckades bäst i Gamleby med 958.

Örnen håller Karma bakom sig

För Örnen ser det ut som att det kommer bli en stabil mittenplats i grupp B efter dagens båda bortamatcher. De var det enda laget som lyckades ta poäng på bortabanor, då de slog tillbaka Karma med hela 16-4 i Mora. Karma inledde matchen med att ta 3-2, men efter det så var det Örnen som helt styrde matchen dit de ville, framför allt tack vare Kent Börlin och Mattias Kregert som slog 920 och 917. Lukas Andersson bäst i Karma med 836. Örnen håller därmed Karma bakom sig i serien och ligger stabilt i mitten.

När Örnen sedan åkte vidare till Hagfors för match mot Bågen, så blev det inte riktigt lika roligt. Båden startade matchen i allra högsta tempo och efter 2 serier så stod det redan 10-0 till hemmalaget och slutresultatet landade på 18-2. Bågens Mathias Otting bäst i matchen med 962. Mattias Kregert spelade återigen bra i Örnen och fick ihop 885. Bågen är i allra högsta grad med i kampen om kvalplatser till Elitserien, då de har 22 poäng, lika många som både Sundbyberg och Matteus-Pojkarna som ligger på platserna ovanför.

Segrar för Matteus-Pojkarna och Sundbyberg

Både Sundbyberg och Matteus-Pojkarna tog under dagen emot Baltzar på hemmabanor, och det blev segrar för båda lagen, och i båda matcherna så var det avgjort redan efter tre serier. I Birkahallen så stod det 11-4 till Matteus-Pojkarna efter tre serier och matchen slutade 14-6 till hemmalaget. I Sundbyberg var det snäppet värre för Baltzar, då det stod 12-3 efter tre serier och efter 5-0 i sista serien så slutade matchen 17-3 till hemmalaget. Matteus-Pojkarna ligger nu tvåa i serien efter Västerås, men Sundbyberg ligger på samma poäng men med lite sämre poängskillnad. Det kommer bli en hård kamp om elitseriekvalplatserna!
För Baltzars del är det kamp om att hålla sig kvar i Allsvenskan som gäller. Näst sist i grupp B, tack vare lite bättre poängskillnad än Ax

Hos Matteus-Pojkarna var det Patrik Hillborg som spelade allra bäst och slog 852. I den matchen var Baltzars bäste spelare Karin Engesten med 822. Hos Sundbyberg var det den gamle landslagspelaren Mikael Kanold som slog högst med 823 och nu var det Mariana Kiiskinen som slog bäst i Baltzar med 771.

Västerås behåller försprånget i grupp B

Västerås behåller sitt försprång på 4 poäng i toppen av grupp B efter dagens klara seger mot Ax. Västerås tog 4 poäng i alla fyra serierna i matchen, och vann till sist med 16-3, efter att en serie slutade oavgjort i andra omgången. Västerås spelade stabilt matchen igenom och släppte aldrig in Ax överhuvudtaget. 
Bäst av alla i matchen blev Martin Vasell i Västerås som slog 956. I Ax var det Tomas Lind som lyckades bäst med 926.

 

Christian Holmén   16 mars 2024 20:08