Monsterhelg väntar för Spader dam

Till helgen spelas den åttonde omgången i bowlingens elitserier. I damernas handlar det mycket om Spader Dam som har inte mindre än fyra bortamatcher på programmet.

– Det blir nästan som en slutspelshelg, säger en laddad Anna Andersson i Spader Dam.

I herrarnas elitserie är det IS Göta som spelar mest med tre tuffa bortamatcher.

Spader Dam har en riktig monsterhelg framför sig när den åttonde omgången i damernas elitserie spelas till helgen. De regerande svenska mästarna inleder på lördag i Stockholm och möter i tur och ordning B-K Eva, Stockholm, AIK BK D, Hammarby IF innan de avslutar med en tripp till Örebro för match mot BK Merci.

– Vi valde att ha det så för att slippa åka upp till Stockholm två vändor. Det blir nästan som en slutspelshelg, men vi är redo för det och har i nästan det bästa laget med oss, förklarar Anna Andersson i Spader Dam.

Jenny Wegner är tillbaka efter ett skadeuppehåll, medan Sandra Andersson och Filippa Persson saknas.

Spader Dam startar lördagsmorgonen med match mot B-K Eva, Stockholm i Högdalens Bowlingpalatz. En match mellan två av fjolårets slutspelslag där hemmalaget säkert vill behålla sin förlustnolla intakt men Anna Andersson siktar på seger för sitt Spader Dam.

– Mötet med Eva är nog den på papperet tuffaste matchen och det är viktigt att vi är med direkt i matchen. Det krävs att vi är på tårna för de nya profilerna kräver mer taktik och vi har inte råd att ge dem något gratis utan måste fokusera på det vi ska göra.

Senare på eftermiddagen är det dags att möta nykomlingen AIK BK D på Bowl-O-Rama innan lördagen är klar för helsingborgsdamerna.

– Det var länge sedan vi mötte AIK och eftersom de är nykomlingar är det svårt veta var de står. Det har både många unga spelare men också en del riktigt rutinerade, så det blir tufft och en ny erfarenhet för oss då de flesta i laget aldrig spelat match på Bowl-O-Rama tidigare.

På söndagen startar Spader Dam med match mot Hammarby IF i Brännkyrkahallen innan Helsingborgsdamerna lämnar huvudstaden. Färden för helgens fjärde och sista drabbning går vänsterut till Örebro för möte med BK Merci.

– Vi har aldrig spelat fyra matcher i fyra olika hallar förut på detta sätt, så det blir något nytt. Jag tror avgörande blir om vi lyckas hålla energin uppe i alla 16 serier, men målet är självklart att ta åtta poäng i helgen, förklarar Jenny.

I herrarnas elitserie är det IS Göta som står inför en tuff bortasväng med tre matcher mot i tur och ordning Kulladals BS på lördagen och på söndagen möten mot både Team Alingsås och de svenska mästarna Team Pergamon i Partille.

Det bjuds också på ett intressant möte tidigt på lördagen där BK Kaskad tar emot serieledande Team Clan Nässjö BK. Fjolårets finallag Kaskad har inlett årets säsong med  en mer varierad kvalité på sitt spel än de säkert önskat.

Team Clan har däremot gått som tåget och ståtar inför helgen högst upp i tabellen med sju raka vinster av sju möjliga.

Det blir också ett högintressant möte längre ner i tabellen när Ludvika BK tar emot nykomlingen BK Tegnér Säffle. Båda lagen har som mål att hålla sig kvar i den högsta ligan. Gästande Tegnér tog säsongens första seger i den senaste omgången när de övertygande vann mot Stureby BK på hemmaplan och lämnade då över jumboplatsen till helgens motståndare.

Ludvika har också bara skrapat ihop två poäng hittills och är i desperat behov av nya segrar, särskilt viktigt på hemmaplan där dalalaget tidigare tagit sina flesta segrar, så mötet i Ludvika blir en tidig fyrapoängsmatch.

IKW/Köping BK har också inlett säsongen mindre starkt än de hade hoppats. Köping ligger inför helgen på kvalplats och gästar Stureby BK som i alla fall räknat i inspelade poäng inlett säsongen trevande. Men då ska vi också komma ihåg att Stureby fick den oangenäma lottningen att inleda säsongen med möten mot samtliga fyra lag som spelade slutspel förra våren.

I Högdalens Bowlingpalatz är det bäddat för en riktig kämpamatch mellan två lag som verkligen är i behov av komma igång med poängtagandet för att inte fastna under kvalstrecket.

I Ängelholm möts två av årets mer positiva överraskningar denna säsong. Hemmalaget BK Full House och gästande BKF Falkenberg huserar på var sin sida om det åtråvärda slutspelsstrecket.

Full House ligger precis över strecket, bara poängen före sina gästande motståndare. För hemmalaget finns alltså chansen att utöka avståndet till de jagande lagen, men med en seger för Falkenberg byter lagen byta plats i tabellen så även här är det upplagt för en viktig fyrapoängsmatch.

Elitserierna omgång 8 – 18-19/11

Damer
Lör 18/11
10.00                B-K Eva, Stockholm - Spader Dam
14.00                AIK BK D - Spader Dam

Sön 19/11
10.00                Hammarby IF BF - Spader Dam
15.00                BK Merci - Spader Dam

Länk till matcher och tabell damerna elitserie

Herrar
Lör 18/11
11.00              BK Kaskad - Team Clan Nässjö BK
12.00             Ludvika BK - BK Tegnér Säffle
12.30             Stureby BK - IKW/Köping BK
12.30             BK Full House - BKF Falkenberg
15.20             Kulladals BS - IS Göta

Sön 19/11
10.00             Team Alingsås BC - IS Göta
15.00             Team Pergamon BC - IS Göta

Länk till matcher och tabell herrarnas elitserie

 

 

Jonas Brändström   17 november 2023 11:30