Matteus-Pojkarna tog dubbla bortasegrar i Mellanallsvenskan

Matteus-Pojkarna gjorde en mycket stark bortaresa i dagens Mellanallsvenska och lyckades få med sig full pott hem från matcherna mot Ax och Västerås. Samtidigt tappade toppkonkurrenten Sunbyberg poäng, medan Bågen och Örnen vann. Toppstriden i Mellanallsvenskans grupp B blir därmed mer och mer jämn!

Det börjar tätna rejält i toppen i Mellanallsvenskan grupp B. Matteus-Pojkarna är i allra högsta grad med och slåss om en kvalplats till Elitserien efter dagens dubbla segrar. Först var det dags för match mot BK Ax i Sollentuna, där hemmalaget visserligen inledde med 3-2 i första serien, men sen trampade bortalaget igång ordentligt och vann de efterföljande två serierna med 4-1 och 5-0. Matchen alltså avgjord redan efter tre serier och till slut vann Matteus-Pojkarna med 14-6.
Bortalagets seger leddes av Anton Gehlin och Mattias Wetterberg som båda fick ihop 888. Robert Myrén blev bäst i Ax med 885

I nästa match bar det av till Västerås för match mot serieledande Västerås och där var det bortalaget som tog tag i taktpinnen från start med 4-1 i första serien och 3-2 i andra. Västerås gjorde sedan en stark tredje serie där de också hade marginalerna på sin sida och kunde jämna ut matchen med 4-1, men i sista serien var det Matteus-Pojkarna som var starkast igen och de kunde till sist vinna matchen med 12-8.
Mattias Wetterberg var återigen matchbäst med 902 medan Martin Vasell blev bäst i Västerås med 867.

Tack vare de båda segrarna så närmar sig nu Matteus-Pojkarna Västerås i toppen. Västerås leder fortfarande på 23 poäng, men Matteus-Pojkarna är strax efter på 20 poäng.

Dubbla förluster för Sundbyberg

Sundbyberg som också är med och slåss om topp 2 i gruppen hade en mindre bra bortaresa den här helgen. I första matchen var det match i Hagfors mot Bågen, där Bågen visade sig vara alldeles för starka den här dagen. 4-1 i de båda första serierna ledde till en synes klar ledning med 8-2. Men i tredje serien gjorde Sunbyberg en ordentlig uppryckning, ökade sin slagning till över 1800 och kunde vinna serien med hela 5-0. Därmed var det match igen. I sista serien var det dock Bågen som var det starkare laget igen, de slog sin högsta serie för dagen och nu var det deras tur att vinna med 5-0 och matchen med 13-7
Hemmalagets Mattias Otting hittade in ordentligt och slog 950. I Sundbyberg var Mikail Andersson bäst med 909.

Sundbyberg åkte sedan vidare till Mora och match mot Karma. Där började det mer lovande för bortalaget som ledde matchen med 6-4 efter två serier efter bra spel. I tredje serien slog Karma till med sin högsta slagning för dagen och vände på matchen med 4-1, vilket ledde till en extremt spännande avslutning på matchen. Karma slog nästan 70 poäng lägre än vad Sundbyberg gjorde i sista serien, men ändå hade de marginalerna på sin sida och det var hemmalaget som lyckades vinna serien med 3-2 och matchen med 11-9. 
Det var återigen en hemmaspelare som dominerade matchen, då Emil Brunn Ramstedt spelade lysande bowling och slog 973. I Sundbyberg blev Rickard Thelander bäst med 905

Sundbyberg ligger därmed kvar på 18 poäng, på tredje plats strax bakom Matteus-Pojkarna. Bågen är i och med sin seger på fjärde plats med 17 poäng, men med 1 match mindre spelad än samtliga lag framför sig, så de är också i allra högsta grad med i racet. 

Örnen och Varta tog var sin seger

I Norrköping tog Örnen emot Baltzar i en match där bortalaget inledde starkt och tog ledningen med 4-1. Det var dock något som tände till i hemmalaget efter det och resten av matchen var det Örnen som satt i förarsätet. 3-2, 4-1 och 3-2 gav till slut seger med 11-9.
Jesper Nithagen i Örnen var ende spelare i matchen över 900 med sina 916. I Baltzar blev Patrik Westerlund bäst med 840.

I Gamleby var det till en början en svängig match då Varta kom på besök. Varta inledde bäst med 3-2, innan Gamleby vände på matchen med 4-1 i andra serien. Där var det dock helt slut på det roliga för hemmalaget, då Varta kom igång ordentligt och vann de båda sista serierna med totalt 9-1 och matchen med 13-7.
Jonathan Lönn i Varta blev matchens lirare med 924. I Gamleby blev Henrik Ilhammar bäst med 905.

Tack vare segern så ligger Örnen på en stabil mittenplats i B-gruppen, men det är trots allt bara 5 poäng upp till andraplatsen. Varta håller till i mitten på grupp A, medan Gamleby och Baltzar får ta nya tag i respektive bottenstrid.

Christian Holmén   17 februari 2024 18:33