Lyckad helg för Prime

Prime var de stora segrarna i Norra allsvenskans sammandrag och klättrade med sina tre vinster upp i serietoppen. Sandviken ligger tvåa och Sundbyberg trea i haltande tabell. 

I söndagens ena inledningsmatch stod  SAIK A som hemmalag, men det var ”gästerna” från Sundbyberg som tog ledningen med 1─4, vilket sedan följdes upp med 0─5. Efter tre serier hade SIK 12─3 och matchen var i hamn. Sandvikentjejerna hyfsade siffrorna genom att vinna sista serien med 4─1 och SIK:s segersiffror skrevs till 13─7. Josefin Westerbergs 720 var högst i Sandviken och Sumpans Stefanie Layrisse var matchbäst med 781.

Sollentuna tog kommandot från start i matchen mot SAIK B och hade 15–0 efter tre serier. Matchen slutade 19─1 sedan Sandviken B lyckats sno åt sig ett bord i sista serien. Ingegerd Örnblom var återigen bäst i SAIK B och Annette Hofvanders 695 var bäst hos vinnarlaget.

När Prime klev på banorna igen var det Stånga som stod för motståndet och det var jämnt! Första serien slutade 3─2 till Prime sedan de vunnit tre bord och Stånga ett plus totalen. Andra serien gick även den till Prime med 3─2, men marginalerna var inte stora. Det skilde som mest 16 pinnar på borden … 3─2 var poängen som gällde i matchen, men i tredje serien var det Stånga som knep trean. Gotländskorna vann ett bord stort, vilket räddade totalen. 8─7 till Prime efter tre och kamp om varenda kägla! Till slut blev det Prime som gick segrande ur striden genom att vinna sista serien med 3─2 (förstås) och matchen med 11─9. Åsa Myrén var bäst i Prime med 787. I Stånga glänste Camilla Olofssons 833 mest. 

B-K Eva B ställdes mot BK Flamman i sin första match för dagen. Evorna knep första serien med populära resultatet 3─2 och där totalen vanns med en pinne. Andra seriens 3─2 gick till Flamman och tredje seriens till Eva igen, så inför sista serien var det Eva-ledning med 8─7. Här lyckades Flamman emellertid vända matchen till vinst med 11─9 efter 4─1 i sista serien! Lidia Svedberg bäst hos vinnarna med sina 690 och Denise Egevall toppade hos Eva med 675.

Stånga kopplade nacksving på Sundbyberg från start. Efter tre serier hade gotländskorna 11─4 och segern i hamn, och det hjälpte inte att Sumpan vaknade till liv och snyggade till slutresultatet till 11─9. Camilla Olofsson i Stångatopp igen, 718 den här gången, och Stefanie Layrisse bäst i Sumpan en gång till, nu med 752.

En match återstod – mötet mellan BK Flamman och Team Sollentuna. Båda lagen kom med seger från senaste match och nu var det Flamman som startade bäst, 4─1. Sollentuna tog både andra och tredje med 3─2 men inför sista var det 8─7 i Flammans favör. I sista serien var det också Flamman som var mest sugna på att vinna och tog serien med 5─0 till seger med 13─7. Camilla Eklund bäst hos segrarna med 715. I Sollentuna hittar vi matchbästa Annette Hofvander med 767.

Under sammandraget har det också varit seminarier och diskussioner.

- Igår pratade vi om framtidens förening och idag har vi pratat om seriespelet. Jag kommer att lyfta samma frågor nästa vecka vid damelitseriens sammandrag, säger Peter Lagerroos, förbundets serie- och tävlingsansvarige.

- Vi diskuterade bl a Önskeserien, hur det skulle vara om det om spelarna fick önska fritt. Att spela i flera hallar är önskvärt, men även sammandrag upplevdes som positivt av det här gänget. Det gjorde däremot inte underlaget, för naturligtvis kom vi in på den här 38-fots profilen som uppfattades som väldigt svår.

Primes Annika Kilander uttrycker något liknande:

- Profilen är orimlig på den här nivån. Samtliga närvarande var upprörda och lite uppgivna över hur förbundet ser på damserien. Att vi har möjlighet att snurra runt på många spelare är en lyx och att träffa övriga lag på det här viset är positivt.

Det sista håller Sandvikens Mia Arnöman med om:

- Det var bra diskussioner på seminarierna. Positiva saker som vi tar med hem är sammanhållningen, både inom vår klubb och med de andra klubbarna. Våra nya spelare fick många erfarenheter!

 

 

Vi har tagit fyra banpoäng!

Åsa Myrén och Elin Granström, Prime                                      BK Prime – Stånga IF

Denise Egevall och Ingela Gullborn, B-K Eva                            B-K Eva B – BK Flamman

Annette Hofvander och Helene Segolsson, Sollentuna         SAIK B – Team Sollentuna

Hanna Zeidlitz och Liva Vaivade, Sollentuna

Lilian Nedermo och Marit Aasen, Sollentuna

 

Catharina Blixt Jeppson   19 november 2023 18:44