Lyckad helg för Prana i Nordallsvenskan

I Nordallsvenskan hade BK Loet och BK Prana bortamatcher. Det blev en lyckad bortasväng för Prana som tack vare två vinster klättrade i tabellen. Även Loet fick med sig en poäng och hamnade ovanför strecket. Flash tog en klar hemmaseger och stärkte sin plats i tabelltoppen.

BK Prana började sin bortasväng i Örnsköldsvik mot Domsjö IF BK.  Det var hemmalaget Domsjö som tog en knapp ledning efter första serien men Prana kvitterade i andra serien. Prana gjorde även en bra tredje serie och vann den med 1-4 och ett övertag med 6-9 inför sista och avgörande serien. Sista serien gick till hemmalaget med 3-2 men det räckte inte för hemmaseger utan blev BK Prana som vann matchen med 9-11 (6224-6204). Matchbäst blev Pranas Peter Forsgren på 954 poäng. Pranas lagkonstallation Joakim Boström/Mikael Boström tog även full pott i banpoäng. Högsta slagningen hos Domsjö hade Thomas Vännman på 884 poäng.

BK Prana åkte vidare mot Umeå för eftermiddagsmatch mot Umeå IK BF. Det blev en jämn inledning med fördel till hemmalaget 3-2. Sedan plockade Prana ikapp och gick om genom 1-4 i både andra och tredje serien och hade därmed säkrat en poäng med 5-10 inför sista serien. Hemmalaget Umeå slet på rejält i sista serien och såg ut att kunna rädda oavgjort då de vann några jämna bord men Prana fick med sig ett bord och det räckte till ännu en bortaseger med 9-11 (5894-6076). Matchbäst blev Pranas Peter Forsgren även i denna match på 855 poäng. Umeås Jan-Erik Brändström var dock inte långt efter med sina 852 poäng och han tog även full pott i banpoäng med lagkompisen Magnus Lidberg.

BK Loet inledde sin bortasväng i Härnösand mot tabelltvåan BK Flash. Det var hemmalaget Flash som höll i matchen från början till slut och hade ett övertag med 7-3 efter halva matchen med mycket bra spel. När de i tredje serien tog 5-0 var matchen avgjord. Sista serien slutade 3-1 efter att fjärde bordet spelat oavgjort. Klar hemmaseger till BK Flash med 15-4 (6758-6202). Matchbäst blev Torbjörn Jonsson från BK Flash på 971 och tog även full pott i banpoäng med Mattias Jonsson på 911 poäng. Över 900-strecket kom även Björn Wedin på 915 poäng och fick även han full pott i banpoäng med lagkamraten Tobias Sagvold. Högsta slagningen i Loet hade Rickard Ekman på 912 poäng.

BK Loet åkte vidare till Junsele för att möta hemmalaget BK Junsele som efter förra helgen såg fram mot att få spela hemma. Det var dock BK Loet som öppnade starkast och fick med 1-4 i banpoäng. Andra serien vaknade hemmalaget Junsele till och slog till med full pott i banpoäng 5-0. Tredje serien plockade lagen två bord varder och Loet fick med sig totalen med 2-3 vilket innebar 8-7 inför sista och avgörande serien. Sista serien plockade Loet tre bord men Junsele lyckades få med totalen med det enda bord de tog och matchen slutade oavgjort 10-10 (6032-6016).
Matchbäst blev Junseles John Åberg på 853 poäng. Högsta slagningen i Loet denna match hade Daniel Tserni på 832 poäng.

Förra söndagen skrev jag om Nordallsvenskans resor och den här lördagen har skribenten rest, dock bara 55 mil men passerat både Umeå, Örnsköldsvik och Härnösand - tyvärr inte på matchtiderna.

Länk till tabell och resultat i Nordallsvenskan

 

Karin Wiklund   25 november 2023 21:26