Lukas Jelinek slog till med 600 på två serier i Mellanallsvenskan!

Det är extremt jämnt om kvalplatserna till Elitserien i båda grupperna i Mellanallsvenskan. Stureby och Västerås toppar fortsatt var sin grupp, men AIK och Gotlandspärlan har färre matcher spelade i grupp och och i grupp B är det ett getingbo med lag bakom Västerås

I AIK's match mot Varta började Lukas Jelinek med 24 raka strike och slog 600 poäng!

Det börjar bli väldigt spännande i herrarnas Mellanallsvenska. Stureby F1 fortsätter att ånga på i toppen i grupp A och behåller tack vare seger i dagens bortamatch ledningen med 4 poäng. Det var ett svårbemästrat underlag som väntade Stureby i Karlstad och det gällde att hålla ihop det så mycket som möjligt, vilket bortalaget lyckades bäst med. Matchen slutade med 12-8 till Stureby, som samlade alla sina serier mellan 1533 och 1557. 
Max Ornered i Stureby och Jonas Persson-Planefors i Taifun var de enda två i matchen som tog sig över 800 med 881 respektive 824.

Stureby toppar gruppen på 21 poäng. Taifun är nu indragna i bottenstriden, då de har 7 poäng och Gamleby på jumboplatsen har 5 poäng. Taifun har dock en match mer spelad.

Dubbla bortasegrar för AIK

AIK fortsatte sin jakt på Stureby på lördagen genom att vinna dubbelt borta. Först var det match mot Gamleby, där hemmalaget inledde bäst med 3-2 i första serien, innan AIK tog över föreställningen helt. 4-1, 4-1 och 5-0 i de avslutande serierna och AIK kunde vinna matchen med 15-5. 
AIK's tjeck, Lukas Jelinek, var på ordentligt spelhumör och slog fina 1026. I Gamleby var Jacob Carlsson bäst med 904.

AIK åkte sedan vidare till Vimmerby för match mot Varta och Lukas Jelinek fortsatte att spela lysande bowling. Nu blev det snäppet bättre och Lukas ledde sitt lag till seger med 14-6 genom att börja med hela 24 strike i rad. 2st 300-serier på rad! Inte varje dag det händer i svenskt seriespel. Mycket bättre än så blir det inte! Lukas avslutade sedan lite mer modest med 431 på de två sista för att landa på 1031. Ett helt ok dagsverke för Lukas!
Oscar Svensson i Varta slog 904 för att bli bäst i hemmalaget.

Tack vare de två bortasegrarna så hänger AIK på Stureby i toppen. AIK har 17 poäng, men två matcher mindre spelade och betydligt bättre "diff" än vad Stureby har, så AIK kan gå ikapp och förbi med 2 segrar.

Stånga vann jämn match mot Gotlandspärlan

Det var Gotlandsderby när Stånga tog emot Gotlandspärlan på lördagseftermiddagen, och det blev en mycket jämn match där Stånga till slut drog det längsta strået. Hemmalaget tog en tidig ledning med 6-4, men Pärlan var sedan på väg ikapp med 3-2 i tredje. I sista seriens sista ruta lyckades Stångas par Benny Bodin och Noah Jakobsson vinna sin serie med ynka 2 poäng för att säkra seger med 3-2 och 11-9 i matchen.

Gotlandspärlan har trots förlusten häng på lagen ovanför. Det är bara 1 poäng upp till AIK och 5 upp till Stureby och då har Pärlan också två matcher mindre spelade än Stureby.
Bäst i matchen var Stångas Kevin Stenegård som fick ihop 922. Jonas Gustafsson i Gotlandspärlan inte långt efter med 920. 

Bågen in i toppstriden på allvar

Bågen hade en fin dag på bortabanor och fick med sig 3 poäng hem. Först blev det en väldigt jämn tillställning mot serieledande Västerås där hemmalaget hade 6-4 efter två serier, men Bågen kom tillbaka och lyckades kvittera matchen till 10-10. Det kunde till och med blivit seger till Bågen, då Västerås lyckades knipa totalpoängen i sista serien med 3 pinnar, 1636 mot 1633. 
Mathias Otting i Bågen var på spelhumör och slog 971. Per Jansson blev bäst i Västerås med 896.

I nästa match var det Ax som väntade för Bågen och i den här matchen var Bågen strået vassare matchen igenom. 3-1, 3-2, 4-1 och 3-2 slutade serierna till bortalaget, och matchen vanns med 13-6.
Här var hemmalagets Robert Myrén absolut bäst och slog 954 och var med det ende spelare över 900. Liam Ek blev bäst i Bågen med 896.

Bågen är med i kampen om kvalplatserna till Elitserien på allvar nu. Bågen har 20 poäng, exakt samma poäng som både Sundbyberg och Matteus-Pojkarna har. Västerås leder serien på 24. För Ax är det bottenstrid som gäller, då de för tillfället huserar som jumbo. De har dock samma poäng som Baltzar på platsen ovanför.

Sundbyberg vann toppmötet mot Matteus-Pojkarna

Sundbyberg ligger alltså trea i serien, på samma poäng som Matteus-Pojkarna, som ligger tvåa, och Bågen. Detta efter en stark hemmaseger mot toppkonkurrenten Matteus-Pojkarna.

Sundbyberg fick en smakstart på matchen, då bortalaget inte riktigt var med på noterna till att börja med. 4-1 i första serien. Det utnyttjade sedan hemmalaget och de kunde till sist hålla undan och vinna med 12-8 i en jämn kamp.
Felix Cederlund i Sundbyberg blev ensam över 900 med 924. I Matteus-Pojkarna var Mattias Wetterberg bäst med 842

Två förluster för Karma

Baltzar tog sig förbi Ax i serien tack vare bättre poängskillnad efter en klar seger mot Karma hemma i Motala. Baltzar tog 4-1 i de båda första serierna och när det sedan blev 3-2 i tredje serien så var matchen avgjord, och hemmalaget kunde defilera in i mål med 5-0 i sista serien och 16-4 totalt i matchen.
Bäst spelade Martin Westberg i Baltzar och slog 924. Emil Brunn Ramstedt blev bäst i Karma med 840

Karma åkte sedan vidare till Norrköping för match mot Örnen, och där blev det inte mycket roligare för bortalaget. Örnen hade 7-3 efter två serier och de avslutande två serierna slutade 3-2 till hemmalaget och Örnen kunde därmed vinna matchen med 13-7.
Det var en hemmaspelare i form av Joakim Nilsson som blev bäst i matchen med 939. I Karma var nu Göran Larsson bäst med 854.

Örnen är också med i kampen om kvalplatserna till Elitserien, då de ligger på 17 poäng, 3 poäng bakom Matteus-Pojkarna, Sundbyberg och Bågen. Karma ligger ytterligare 3 poäng bakom Örnen, men har 4 poängs marginal ner till Baltzar på kvalplats till division 1.

 

Christian Holmén   24 februari 2024 21:54