Ludvika och Alingsås segrade

Team Alingsås och Ludvika BK vann lördagens två matcher i herrarnas Elitserie.
– Vi gjorde ingen toppmatch, men det räckte till seger, säger Olle Andersson, coach i Ludvika, efter vinsten mot BK Joker där Magnus Lindkvist ledde dalalaget.

Ludvika BK visar återigen att laget kommer att bli svårslaget på hemmabanorna. Den här gången var det gästande BK Joker som fick lämna Dalarna utan poäng. Hemmalaget vann med klara 15-5 efter att ha avgjort matchen redan efter tre serier med ledning 11-4.

– Idag var det inte något toppspel från vår sida, men det räckte ändå till seger. Joker är farliga på hemmaplan, och det var jämnare än siffrorna visade. Vi brukar ha problem med slutrutorna men idag gick det mycket bra när de väl gällde och där vi kunde dra ifrån, säger Olle Andersson i Ludvika BK.

Sedan avancemanget till Elitserien har Ludvika visat att de är svårslagna på hemmaplan, men laget har en del kvar att bevisa på bortaplan där laget haft problem.

– Förra omgången var dock fem spelare sjuka eller borta och kunde inte vara med och det bidrog mycket till att det blev två så klara förluster på bortaplan. Vi måste dock upp ett snäpp även på bortaplan, men vinner vi de flesta av våra hemmamatcher så räcker det ganska långt till vårt mål att hålla oss på säker mark ovan det nedre strecket, säger Olle Andersson. 

Magnus Lindqvist bäst nästan som vanligt individuellt i Ludvika med 937 före Sebastian Gustafsson 880. I BK Joker var Kevin Karlsson i topp med 918.

Team Alingsås kunde vinna en ganska jämn tillställning mot gästande Stureby BK. Hemmalaget var snäppet bättre i de tre första serierna som Alingsås vann samtliga med 3-2. Det skiljde inte mycket lagen emellan poängmässigt i serierna men det var hemmalaget gick segrande ur samtliga.

I den sista serien avgjorde sen Alingsås genom att ganska tidigt rycka åt sig ledningar på två bord och sen vinna serien med 4-1 vilket gav totalt 13-7 i slutresultat.

En som var särskilt på spelhumör denna lördag i Alingsås var James Blomgren som dammande in fina 1030 och var bäst i hemmalaget före Jens Sjöbohm, 973. Bäst i Stureby var Dennis Eklund med 990 före Lukas Sevelin, 970. 

I morgon söndag spelas två matcher till i herrans Elitserie när Team Pergamon tar emot Stureby BK och IKW/Köping BK gästas av BK Joker. 

(Bild: Magnus Lindkvist i Ludvika BK)

Länk till resultat och tabeller!

15 oktober 2022 23:47