Linnéa tog 3 poäng på bortaresan

Linnéa tar poäng på bortaplan och Sundbyberg har ett rejält generationsskifte på gång.

Sollentuna kämpar tappert på i damernas Norra allsvenska men väntar ännu på sin första seger. Idag var det Sundbyberg som var för starka. Sumpan släppte bara ifrån sig två pinnar i matchen och serieföljden 5-0, 4-1, 5-0 och 4-1 talar sitt tydliga språk. 18-2 till ett lag som för dagen bestod av en 15-åring, tre 16-åringar, en 17-åring och “några som har körkort”, som annan klubb i umgänget beskrev det en gång. De där ungdomarna tog dessutom för sig rejält idag – Stefanie Layrisse var matchbäst med 788 och tog full pott i banpoäng tillsammans med Mirinda Melin, och alla banpoäng tog dessutom Linnea Isberg Cranser och Clara Aneer. I Sollentuna toppade Hanna Zeidlits med 708.

Prime gästade Sandviken och åkte därifrån med två poäng i bagaget. Inledningsvis gick det mesta Primes väg och de startade med två raka 4-1 innan det kom en rejäl dipp. Den gjorde att Sandviken kunde kontra och vinna tredje serien, också med 4-1. 9-6 till Prime efter tre, och det blev också Prime som tog hem sista serien, nu med 3-2. Totalen blev jämn, men det var klara differenser på borden och inget snack om att segern skulle med söderut. Annika Kilander bäst hos segrarna med 811, skuggad Annika Grönvall på 809. I hemmalaget hade Mia Arnöman 791 och tog fyra banpoäng tillsammans med Moa Jonsson.

– Det är alltid roligt att möta Sandviken, säger Annika Kilander. Vi har mötts många gånger de senaste åren! Idag är vi glada för vinsten. I Prime turas vi om att spela i laget och oavsett vilka som spelar känner vi att vi har en chans att vinna och ta med oss något lärorikt ur erfarenheten.

I Södra allsvenskan var det Linnéa som hade bortasväng. Första matchen för dagen var i Hässleholm med Hässle som motståndare. Hemmalaget tog ledningen efter 3-2 i första serien, men Linnéa vände på steken och ledde med 6-4 efter två. Efter tre ledde Linnéa med 8-7 sedan Hässle tagit serien med 3-2 och nu nafsade gästerna i hasorna ordentligt. I fjärde serien stod det klart ganska tidigt att det skulle bli småländsk seger. Linnéa hade två bord med stor marginal och övertag i totalen. Till slut vann de också ett tredje bord och matchen med 12-8. Mimmi Persson gjorde 903 och tog alla banpoäng tillsammans med Pia Melkersson. Hanna Persson hade 813. I Hässle hade Emma Wildenhjärta 800 prick.

Linnéorna fortsatte till Karlskrona och en riktig holmgång mot Trolle. Om man tittar på siffrorna på borden i den här matchen förstår man att det har varit en präktig nagelbitare -- jag räknar till inte mindre än sex bord där det skiljer under 20 poäng!

– Matchen svängde fram och tillbaka, meddelar Mimmi Persson. Första serien gick till Trolle med 3-2, men sedan lade vi in en högre växel och vann med 4-1. I tredje fick vi en riktig dipp och så var det Trolles tur att vinna med 4-1 … I sista serien hade vi 4-1 länge, men Trolle vände ett bord i slutrutorna och det slutade oavgjort.

Mimmi själv hade 787 och var matchbäst. Det var dock inga stora marginaler till Trolles Erika Heidenberg, som hade 786.

Linus Wirén   29 oktober 2022 22:55