Linnéa, Staffanstorp och Falcon Ladies klara för allsvenskt spel nästa säsong

Linnéa och Staffanstorp klarar sig kvar i damernas södra allsvenska och Falcon Ladies blir ett intressant nyförvärv kommande säsong. Skillingaryd, Alley Team och Cahoot får bygga sina lag ett år till och försöka på nytt.

Falcon Ladies – Cahoot 3-1
Cahoot mötte Falcon Ladies i Perstorp i två tuffa matcher. Falcon Ladies tog ledningen i första, men Cahoottjejerna kontrade och var i ledning med 6─4 efter två. Falcon Ladies vann tredje serien där ett bord slutade oavgjort och det var 7─7 inför sista serien … Även den gick till ängelholmstjejerna och matchen slutade 8─11.

I match nr 2 var det Falcontjejerna som hade övertaget inledningsvis – 7─3 stod det efter två och 9─6 efter tre, men då vaknade Cahoot till. Falcon Ladies räddade ett bord med 12 pinnar, vilket räckte för 10─10 i matchen och vunnet kval.

Hos de nyblivna allsvenskarna var Agusta Kristin Jonsdottir bäst i båda matcherna m3d 763 och 751. I Cahoot toppade Anelia Andersson första matchen med 706. Annabelle Andersson hade 782 i match 2.

Staffanstorps BK – BK Alley Team 3-1
Staffanstorps BK ställdes mot Lidköpingslaget BK Alley Team i Gislaved, något som till en början såg ut att bli ganska komfortabelt för Staffanstorp. 9─1 stod det efter två serier, men Alley Team stretade emot ordentligt i resten av matchen och Staffanstorp vann till slut med 11–9.

Staffanstorp inledde även den andra matchen bäst och hade ledningen med 4─6 efter de första båda serierna. Alley Team knep fjärde serien med 4─1 och var plötsligt i ledningen med 8─7. I sista serien var det inga stora marginaler någonstans – lagen vann två bord var och Staffanstorp vann totalen med fyra poäng för att få till 10─10 och för att få spela i allsvenskan nästa säsong också. Pia Elfström gjorde 750 för sitt Staffanstorp i första matchen medan Jennifer Cederborgs 711 var bäst i andra. Susanne Zakrissons 722 och 729 var Alley Teams högsta slagningar.

BK Linnéa – Skillingaryd 3-1
Matchen mellan Linnéa och Skillingaryd följde samma mönster som de andra båda kvalmatcherna: en resultatmässigt jämn första match och en oavgjord nr 2. Här hade Linnéa 10─5 efter tre i första och lyckades rädda en poäng i sista för seger med 11─9.

Linnéa tog ledningen också i andra matchen, 1─4, men Skillingaryd ville definitivt spela om den allsvenska platsen och hade ledningen med 8─7 inför sista serien. Där skärpte emellertid Linnéa till sig och räddade 2─3 för det så viktiga 10─10 och stannar kvar i allsvenskan.

Skillingaryds bästa spelare i båda matcherna var Alva Juul med 752 respektive 741. I Linnéa toppade Thea Huck med 753 i första och Hanna Persson med 826. Mimmi Persson i par med Jessica Eriksson tog full pott i banpoäng i den oavgjorda matchen.

Resultat

Bilden: Lagbild på Falcon Ladies

Text: Catharina Blixt Jeppsson

05 maj 2024 20:26