Kvalklart till Elitserien

I helgen avgjordes kvalet i de olika serierna. Cahoot och Hallandia är klara för damernas elitserie och Hammarby höll sig kvar. Så även Kulladal i herrarnas serie som får sällskap av Full House och KW/Köping samt Stureby som får en reservplats.

I damernas kval till elitserien så avgjordes två matcher på lördagen. BK Cahoot besegrade BK Prime Sthlm med 4-0 och är klara för Elitserien. De får sällskap av BK Hallandia som vann sin kvalfinal mot AIK. På söndagen vann Hammarby IF BF mot BK Calluna Borås med 4-0 och håller sig kvar i Elitserien.

På herrsidan så är IKW/Köping elitserieklara. De besegrade Bodens BS i semifinalen och i söndagens final vann de övertygande mot BK Flash med 4-0. Kulladals BS håller sig kvar i högsta ligan då de vann en jämn kvalfinal mot AIK med 4-2. Till kommande säsong blir det tre skånska lag i herrarnas elitserie efter att BK Full House besegrat Stureby BK i kvalfinal med 4-0. Senare under dagen fick Stureby beskedet att de ändå blir elitseriespel för dem kommande säsong. BK Jösse har valt att dra sig ur och först upp på vakanslistan står just Stureby.

Mer om helgens kval finns på bits.

Linus Wirén   16 maj 2022 20:02