Kulladals BS förlorade men slipper kval

Kulladals BS förlorade mot Ludvika BK i herrarnas Elitseries sista omgång. Förlusten blev dock knapp, 9-11, och det räckte väl för malmölaget för att slippa ett ovisst kvalspel.

I damernas Elitserie vann B-K Eva, Stockholm stort på bortaplan med klara 15-5 mot BK Hallandia.

I går vann IKW/Köping BK det viktiga streckmötet mot Kulladals BS, men segern blev för liten då den stannade vid 11-9. Kulladal hade därmed en bra chans att hålla Köping efter sig även vid förlust i dag på bortaplan mot Ludvika BK. Redan avsågade och kvalklara Ludvika BK ville dock avsluta grundserien väl och gjorde en mycket väl genomförd hemmamatch.

Det var dock gästande Kulladal som inledde bäst och drog in 1812 i den första serien mot Ludvikas 1716. Det gav gästerna ledningen med 3-2 och då räckte det faktiskt med en vunnen poäng till för att Kulladal skulle vara klara.

Både lagen kämpade på väl och höll spelet väl uppe, men i slutet var det hemmalaget som spurtade bäst med utmärkta 1871 vilket gav 4-1 i avslutningen och seger med 11-9. Ludvika passerade även 7000 och stannade på 7066.

Hemmalagets Magnus Lindqvist i topp individuellt med 970. Hos gästerna var Fredrik Lundstedt bäst med 917.

Därmed blir det IKW/Köping BK och Ludvika BK som får kvalspela för att hålla sig kvar i den högsta serien även nästa säsong.

Team Clan studsade snabbt tillbaka efter gårdens förlust i seriefinalen mot BK Kaskad och vann på bortaplan mot Stureby BK. Nässjölaget visade att de är svårslagna på de kortare oljeprofilerna och när siffrorna skjuter i höjden och dammande in hela 7515 mot hemmalagets 7130. Det gav Clan segern med 12-8 och individuellt hade man samtliga åtta spelare över 900 poäng med Anton Persson i topp på 982.

Sturebys bäste för dagen var Jerry Ekman-Wogel som strajkade ihop 968 med en avslutade 300-serie.

Segern räckte inte för Clan att avancera i tabellen utan Team Pergamon blev tvåa efter Kaskad och Clan slutade på tredje plats. Fjärdeplacerade Team Alingsås var bara fyra poäng bakom seriesegrarna så det väntar ett mycket ovisst och spännande SM-slutspel mellan fyra jämna lag.

I söndagens tredje och sista match i herrarnas Elitserie denna sista grundserieomgång vann BK Full House klart mot gästande IS Göta med hela 16-4. Tack vare segern passerade Full House även Göta i tabellen och slutade på en sjätte plats efter Stureby och före just Göta.

John Mattsson i hemmalaget var matchens enda spelare över 900 individuellt med 929. I Göta toppade Robin Persson med 844.

I damernas Elitserie spelades en match på söndagen. B-K Eva, Stockholm, kom också snabbt tillbaka efter gårdagens överkörning av seriesegrarna Spader Dam och vann klart på bortaplan mot BK Hallandia. Evo:orna vann med klara 15-5 och putsade till formen inför det nalkande SM-slutspelet.

Annelie Blomqvist med bästa individuella slagningen i Eva med 873 och i hemmalaget toppade Sandra Granfeldt med 846.

Arkivbild: Kulladals BS

Länk till matcher och sluttabell herrarnas Elitserie

Länk till matcher och sluttabell damernas Elitserie

Länk till kval- och slutspel till herrarnas Elitserie

Länk till kval- och slutspel till damernas Elitserie

 

Jonas Brändström   16 april 2023 17:14