Söndagens allsvenska matcher

I Sydallsvenskan har fyra matcher spelats där bl a Kulladals farmarlag gjorde en rejäl upphämtning och vann sin match.
I Mellanallsvenskan spelades en match på Gotland.

Mellanallsvenskan

En match spelade spå söndagen i Mellanallsvenskan. Det var Team Baltzar som efter lördagens förlust i Västerås åkte över till Visby för att möta Gotlandspärlan.
Det blev en väldigt jämn start där det i första serien endast skiljde två käglor på totalen när hemmalaget vann serien med 3-2. Redan i andra serien kvitterade Baltzar med 2-3.
Tredje serien växlade Gotlandspärlan upp och kunde med resultatökningen plocka hem 4-1 i banpoäng. Fortfarande match inför sista serien med 9-6 i övertag till hemmalaget. Båda lagen ökade i sista serien men det var Gotlandspärlan som fick med sig banpoängen men 4-1 även i sista serien. Hemmaseger med 13-7 och kägelsiffrorna 6578-6397.
Matchbäst blev Gotlandspärlans Jonas Gustafsson med 914 poäng och Baltzars Elliot Moulin var inte långt efter på 912 poäng. Gotlandspärlans lagkombination Tim Svensson/Anders Jakobsson lyckades ta full pott i banpoäng.

Sydallsvenskan

I Sydallsvenskan var det Forsheda och Marbodal som gav sig ut på en bortasväng under söndagen.

Forsheda började med en tur till Baltiska i Malmö där BK Thule väntade. Det blev en jämn inledning där lagen plockade hem två bord vardera och Forsheda fick med sig totalen med 10 käglor. Även andra serien var väldigt jämn men där blev det oavgjort på ett av borden och skiljde endast 8 käglor på totalen men det var Forsheda som fick med sig två bord och totalen med 1-3. I andra halvan av matchen sjönk siffrorna lite för Thule medan Forsheda hade fortsatt jämn nivå och vann två sista serierna med 1-4. Bortaseger för Forsheda med 5-14 och kägelresultaten 6388-6631.
Matchbäst blev Forshedas Christoffer Gustavsson på 922 poäng. Högsta slagningen hos Thule hade Paul Lindfors på 859 poäng.

Forsheda åkte sedan vidare till Lund för att möta Lunds BK Mamba. Det blev en lite avvaktande inledning av Forsheda samtidigt som LBK Mamba öppnade med sin bästa omgång och plockade hem 5-0. Andra serien var Forsheda med på banan och serien blev jämn med två bord vardera och totalen till LBK Mamba fick med sig totalen med fem käglor. Tredje serien blev det en dipp i hemmalaget och Forsheda kunde jämna ut med 1-4 och hålla liv i matchen med 9-6 inför sista serien. Forsheda avslutade starkast med sin högsta omgång men det räckte inte när LBK Mamba fick med sig två bord varav det endast skiljde två käglor på ett av dem. Seger till LBK Mamba med 11-9 och kägelsiffrorna 6595-6498. Matchbäst blev Forshedas Simon Norrman på 906 poäng och högsta slagningen hos LBK Mamba hade Magnus Andersson på 895 poäng.
- Båda matcherna kämpade vi precis som ett lag ska göra. Tyvärr började vi inte tillräckligt bra i Lund i första serien, men sen började vi vakna till och presterade helt utmärkt. Det var väldigt jämt inför sista serien och det kunde sluta hur som helst. Tyvärr fick vi inte med oss poängen i Lund. Men på det sättet vi kämpade i Lund är vi riktigt stolta över! Sammanfattar Simon Norrman Forshedas matcher.

Marbodals BS hade dubbla bortamatcher i Baltiska, Malmö och första matchen spelades mot Bulltofta BK. Det blev ganska svängig match där första serien blev jämn med två bord vardera och totalen till hemmalaget Bulltofta. Andra serien växlade Bulltofta upp rejält och strajkade ihop 1818 poäng. De fick med sig 4-0 i banpoäng efter att ett bord slutat oavgjort. Tredje serien kunde Marbodal kvittera efter fortsatt jämnt spel med ca 20 poängs ökning per serie. Bulltoftas urladdning i andra serien gav lite lägre siffror i tredje serien och det blev 0-5. Resultat 7-7 inför sista serien. Kägelmässigt totalt blev det en jämn avslutning men det var Marbodal som fick med sig banpoängen och avslutade med 1-4. Bortaseger till Marbodal med 8-11 och kägelresultatet 6670-6633.
Matchbäst blev Marbodals Marcus Fogelberg på 943 poäng. Högsta slagningen i Bulltofta hade Mattias Sjölin på 925 poäng.

Söndagens allsvenska avslutades med matchen mellan Kulladals BS F1 och Marbodals BS. Marbodal som redan spelat en match i Baltiska hade ångan uppe och tog full pott i första serien. Andra serien sjönk resultatet hos båda lagen och Marbodal fick med sig 1-4 i banpoäng. Ett rejält övertag med 1-9 efter halva matchen. Tredje serien fick hemmalaget upp resultatet lite igen medan Marbodal fortsatte att tappa. Hemmalaget lyckades hålla liv i matchen genom 5-0 i tredje serien och 6-9 inför sista serien. Det blev en jämn kamp om poängen i sista serien och det blev hemmalaget Kulladal som fick med sig samtliga bord, varav ett med åtta käglor och 5-0 även i fjärde serien. En rejäl vändning och upphämtning av Kulladals farmarlag. Matchbäst blev Kullladals Daniel Andersson på 843 poäng. Högsta slagningen hos Marbodal hade även denna match Marcus Fogelberg nu på 822 poäng.
- Vi hade en tuff start där vi inte alls kom upp på rätt nivå, samtidigt som Marbodal lyckades knyta till sig flera jämna poäng. Vid halvlek tog vi en samling och snackade ihop oss om förändringar, vilket gav resultat. I andra halvan av matchen så var det återigen många jämna poäng, men där var vi bättre på att knyta ihop säcken. Sammanfattar Robert Kaneby Kulladals insats i dagens match.

Foto: Arkivbild Kulladals BS F1

Karin Wiklund   26 februari 2023 19:21