Kaskad på trippelmatchturné i helgens elitseriespel

Den 16:e omgången i bowlingens elitserier bjuder på en fullspäckad helg med hela femton spännande matcher. I herrarnas väntar en tuff helg för BK Kaskad med tre bortamatcher mot andra topplag.

I damernas Elitserie är det mycket spänning kring kampen om den fjärde och sista slutspelsplatsen där det just nu står mellan B-K Eva, Stockholm och AIK BK.

I herrarnas Elitserie spelas hela tio matcher i helgen. För Norrköpingslaget BK Kaskad står viktiga poäng på spel i lagets jakt på en slutspelsplats med tre svåra bortamatcher mot bland annat två andra topplag som ligger på slutspelsplats.

– Det är tre extremt tuffa matcher på alla sätt och vis. I de bästa världar kan vi drömma om full pott, med realistiskt är vi nöjda med att få med oss två poäng och blir det fyra poäng vore vi jättenöjda, förklarar Filip Wilhelmsson i Kaskad. 

Femteplacerade Kaskad inleder med en riktigt intressant fajt mot tabelltrean Team Alingsås som bara ligger tre poäng före i tabellen. En riktigt svårbedömd match mellan två lag som båda närmast prenumererat på slutspel de senaste säsongerna.

– Vi ser inte någon speciell match som svårare eller lättare eller viktigare än någon annan. Men vårt hopp om slutspel lever i allra högsta grad om vi tar poäng mot Alingsås, annars springer de iväg, säger Filip Wilhelmsson i Kaskad.

Kaskad står därefter inför en riktigt tuff utmaning att ta sig an Team Pergamon på serieledarnas hemmaplan i Partille.  Helgens tredje bortamatch för Kaskad är på söndagen då Kaskad beger sig till Falkenberg för match mot BKF Falkenberg.

– Vi har dålig statistik i Falkenberg, och även mot Pergamon där vi varit nära flera gånger men snubblat på mållinjen så vi hoppas det ska hålla hela vägen denna gång.

Falkenberg har i sin tur blandat toppinsatser med mindre bra insatser och kämpar för att hålla sig ovan det negativa kvalstrecket. Laget har i helgen två försök att ta poäng på hemmaplan. BKF Falkenberg tar nämligen även emot tabelltvåan Team Clan på lördagen.

Nässjölaget Clan åker sedan vidare till Ängelholm att möta ett starkt BK Full House som hakat på bra i den jämna striden om slutspel.

Stureby BK hade en tuff matchinledning av säsongen och hamnade ett tag under det nedre kvalstrecket. Förra omgången visade dock Stureby vad laget är kapabla till med klara hemmasegrar mot både IS Göta och BK Full House. Även i helgen väntar två hemmamatcher och det är två möten av skiftande karaktär.

Stureby inleder på lördagen med att ta emot sista-placerade Ludvika BK för att på söndagen få besök av de regerande svenska mästarna och tabellettan Team Pergamon.

Ludvika BK ska efter det tidiga lördagsmötet mot Stureby möta IKW/Köping BK. Hemmalaget Köping har fått rejält häng på lagen ovan slutspelsstrecket och seger mot Ludvika är närmast ett måste för att laget inte ska tappa chansen.

I tabellens nedre regioner bjuds det på ett intressant möte mellan Kulladals BS och BK Tegnér Säffle. Nykomlingen BK Tegnér har visat allt bättre form ju längre serien pågått. Tack vare flera segrar de senaste omgångarna har laget gått förbi helgens motståndare i tabellen. Båda lagen ligger på negativ kvalplats så det är en riktig fyrapoängsmatch som väntar i Malmö.

Tegnér fortsätter sedan till Helsingborg för söndagsmatch mot IS Göta som ligger på en skör slutspelsplats inför helgens spel.  Göta har bara en poäng tillgodo ner till femteplacerade Kaskad och flera matcher mer spelade än lagen runtomkring sig i tabellen.

I damernas Elitserie börjar de fyra slutspelslagen bli allt mer klara. Just nu ser det ut som att det bara är AIK som kan utmana sina Stockholmskamrater i B-K Eva, Stockholm, om den fjärde och sista slutspelsplatsen.

Helgens två bortamatcher blir därmed viktiga för AIK som inleder mot BK Hallandia i Falkenberg för att sedan bege sig till Helsingborg för match mot serieledande Spader Dam. Två poäng mot Hallandia kan vara möjliga men att slå de regerande svenska mästarna på deras hemmaplan blir nog en övermäktig uppgift för nykomlingarna.

B-K Eva, Stockholm, har det bästa utgångsläget av de två Stockholmslagen men står inför två riktigt svåra uppgifter. Eva möter topplagen BK Högland och Team X-Calibur på bortaplan. Den här säsongen har Stockholmslaget ännu inte lyckats ta poäng av lagen ovanför i tabellen. Kan det bli ett trendbrott denna helg?

I lördagens tidiga dammatch tar BK Merci emot Hammarby IF BF. En seger är närmast ett måste för Örebrolaget att klara sig kvar utan kvalspel och för Hammarby är en vinst lika viktig för att kunna lämna nedflyttningsplatsen.

Elitserierna omgång 16 – 24-25 februari

Lördag 24/2
Herrar
10.00               Stureby BK - Ludvika BK
10.30               BKF Falkenberg - Team Clan Nässjö BK
11.40                Team Alingsås BC - BK Kaskad
14.30                BK Full House - Team Clan Nässjö BK
15.20                Kulladals BS - BK Tegnér Säffle
15.40                IKW/Köping BK - Ludvika BK
16.20                Team Pergamon BC - BK Kaskad

Damer
12.00             BK Merci - Hammarby IF BF
14.00             BK Hallandia - AIK BK D
14.00             Team X-Calibur BK - B-K Eva, Stockholm

Söndag 25/2
Herrar

10.00                BKF Falkenberg - BK Kaskad
10.00                IS Göta - BK Tegnér Säffle
10.30                Stureby BK - Team Pergamon BC

Damer
11.00                BK Högland - B-K Eva, Stockholm
12.20                Spader Dam - AIK BK D

Länk till matcher och tabell herrarnas Elitserie

Länk till matcher och tabell damernas Elitserie

Jonas Brändström   22 februari 2024 18:24