Kaskad och Clan möts i toppmöte om seriesegern

BK Kaskad, Team Clan eller kanske Team Pergamon? Det är bäddat för en rafflande toppstrid i herrarnas Elitserie i den sista omgången i helgen och BK Kaskad kan avgöra i toppmötet mot Team Clan. 

– Det blir väldigt spännande, säger Filip Wilhelmsson i Kaskad.

Damernas Elitserie avslutas med att B-K Eva, Stockholm, bortaspelar mot Spader Dam och BK Hallandia.

Det är kamp in i den sista omgången vem som blir seriesegrare i herrarnas Elitserie. BK Kaskad toppar inför den sista omgången men både Team Clan och Team Pergamon har chansen att snuva Norrköpingslaget på seriesegern.

– Det blir väldigt spännande. Vi har chansen att avgöra själva på lördag mot Clan med vinst där. Det är fördelar att vinna serien. Då får vi även välja lag först och även välja oljeprofil en gång mer i slutspelet, säger en laddad Filip Wilhelmsson i BK Kaskad.

Extra raffinerat i helgen är att BK Kaskad och Team Clan möts redan på lördag på Kaskads hemmabanor. Seger för Kaskad och seriesegern är klar. Oavgjort eller vinst för Clan innebär att Kaskad inte längre har saken i egna händer utan då måste Clan tappa poäng i sin sista match på bortaplan mot starka Stureby BK.

Lägg därtill att Team Pergamon då också kan sluta i topp om Clan förlorar mot Stureby och Pergamon vinner sitt möte med BK Joker.

Både Kaskad och Clan viktiga toppspelare som är i USA och spelar på PBA-touren. Hemmalaget saknar Teodor Samuelsson och William Svensson medan Clan får klara sig utan Pontus Andersson och Alfred Berggren som den sistnämnde väntar tillökning. Kaskad har även förändrat oljeprofilen i hemmahallen från kortprofilen 38 fot som de kört hela säsongen till långoljeprofilen 44 fot.

– Målet är att få ner siffrorna. Det har varit så extremt höga siffror oavsett hall på de kortare profilerna så får vi se vad det ger, säger Filip Wilhelmsson i Kaskad.

Det är också mycket jämnt kring kvalspelsstrecket där Kulladals BS och IKW/Köping BK slåss om att hamna ovanför strecket och slippa ett ovisst kvalspel för att hålla sig kvar.

– Vi ställde till det hemma mot Falkenberg senast och är i ett pressat läge nu då vi måste vinna stort, helst med minst 15-5. Nu är Carl med och hoppas på hjälp av Ludvika också. Hoppet är det sista som lämnar oss så vi ska göra n bättre match än mot Falkenberg och se hur långt det räcker, säger en förkyld Tony Eklund i Köping som inte kan vara med i helgen men i övrigt mönstrar Köping sitt bästa lag.

Kulladal har fördelen inför helgen med två poäng mer än Köping, bättre poängkvot och en match mindre spelad, men Kulladal har två bortamatcher med den första just mo Köping. En klar seger för Köping där och sedan förlorar också malmölaget borta mot Ludvika BK och då kommer poängkvoten att bli helt avgörande.

– Vi har haft avgörandet i egna händer förut och klarat det tidigare så vi känner oss lite vana vid den här situationen. Vi vill inte räkna kvot hit eller dit utan vårt mål är att göra två bra matcher och vinna dem och då räcker det för oss., säger Rasmus Gjörderum i Kulladal

Kulladal kör helsvenskt lag men saknar Martin Paulsson på grund av arbete.

– Vi har bästa laget utifrån förutsättningarna och de spelare vi tagit ut är i bra form och supertaggande på att åka denna bortaresa.

Det mesta är annars klart i herrarnas Elitserie och de övriga matcherna handlar mer om inbördes placeringsfajter. BK Joker åker ur den högsta ligan och möter i sina sista matcher på bortaplan redan slutspelsklara Team Alingsås och Team Pergamon.

BKF Falkenberg tar emot IS Göta där det är klar att båda lagen hamnar i mitten av tabellen. BK Full House tar även emot IS Göta i en match som kan handla om vilket av de båda lagen som hamnar före i sluttabellen.

I damernas Elitserie spelas två matcher denna helg i den sista omgången. Det är redan klart vilka fyra lag som tar sig till slutspel, vilka som får kvala och vilket lag som åker ut. Redan slutspelsklara B-K Eva, Stockholm, står som part i båda helgens matcher där Stockholmsdamerna inleder på lördagen med att försöka rå på redan klara och suveräna seriesegrarna Spader Dam i Helsingborg. På söndag möter B-K Eva sedan BK Hallandia i Falkenbergs bowlinghall.

Elitserien omgång 19 – 15-16 april

Herrar
Lördag 15/4
11.00  Team Alingsås BC - BK Joker
13.00  BK Kaskad - Team Clan
14.00  BKF Falkenberg - IS Göta
15.00  Team Pergamon BC - BK Joker
15.40  IKW/Köping BK - Kulladals BS

Söndag 16/4
10.00  Ludvika BK - Kulladals BS
10.00  Stureby BK - Team Clan BK
11.00  BK Full House - IS Göta

Damer
Lördag 15/4
16.20  Spader Dam - B-K Eva, Stockholm

Söndag 16/4
10.00  BK Hallandia - B-K Eva, Stockholm

Länk till matcher och tabell herrarnas Elitserie

Länk till matcher och tabell damernas Elitserie

Jonas Brändström   13 april 2023 23:50