Kaskad klara för SM-final

BK Kaskad är klara för SM-final efter seger i en riktig rysare mot Team Alingsås. Matchen gick till skiljeserie där Kaskad drog det längsta strået.

Efter 1-1 i matcher så avgjordes semifinalen mellan Alingsås och Kaskad med en avgörande drabbning under lördagseftermiddagen. Efter att de två första matcherna spelats på profilen Leandersson 43 fot så valde Alingsås att skifta till Magnus Johnson 41 fot i den tredje matchen.

De tog kommandot i första serien och tog hem den med 3-2. Den andra vann Kaskad med samma siffror men därefter tog Alingsås hem tredje med 4-1 och hade skapat sig ett fint läge inför fjärde serien. Men det fortsatte att svänga om matchen och Kaskad fick med sig 4-1 i fjärde och ställningen var 10-10. Det innebar skiljeserie för att få fram ett finallag. Med vind i seglen så höll Kaskad uppe nivån och blev finalklara genom 3-2 i skiljeserien.

– Jag är lite mållös. Det känns helt galet att vi lyckats ta oss till final. Det kändes väldigt långt borta ett tag men vi håller oss till vår gameplan, tar ett slag i taget och vågar vinna, säger Filip Wilhelmsson i Kaskad som hyllar deras supportrar på plats.
– Vår publik gör ett fantastiskt jobb och det är så kul att spela. Vi ska ladda om så gott vi kan till finalen så får vi se hur det går imorgon. 

Resultat

Linus Wirén   21 maj 2022 21:59