Kaskad fortsatt obesegrade

Det var en tuff söndag för hemmalagen i elitserien. En oavgjord match och i övrigt bortasegrar. I herrarnas elitserie blev slutade dessutom samtliga bortasegrar med 8-12.

Elitserie Dam spelades en match denna söndag. Det var BK Merci och B-K Eva, Stockholm som möttes i Örebro i en match om att stärka sin slutspelsplats.

Hemmalaget Merci öppnade starkt med 1782 mot Evas 1563 och tog 5-0 i banpoäng. Sedan sjönk siffrorna hos Merci medan Eva hade fortsatt jämnt spel och tog sig tillbaka in i matchen via 1-4 i andra och 2-3 i tredje. Inför sista serien hade Merci ett knappt övertag kvar med 8-7. Det var stundtals jämnt i sista serien. Då växlade Evatjejerna upp och plockade hem serien med 1-4 och matchen slutade 9-11 med kägelpoängen 6263-6359.
Matchbäst blev Evas Anneli Blomqvist på 921 poäng och även ett bra inhopp av Evas reserv Tilde Eliasson som hade 465 poäng på sina två serier.
-Det var skönt att vi kunde hålla i och vända matchen. Merci startade väldigt stark, men när banan förändrades så löste vi det bättre och vi kunde vända matchen, sammanfattar Annli Blomqvist dagens match.
Högsta slagningen i Merci hade Emma Mewén på 836 poäng.

Länk till matchen och tabell i damernas elitserie

I herrarnas elitserie spelades fyra matcher. Serieledande Kaskad hade dubbelt borta mot Ludvika och IKW/Köping. Stureby och Pergamon som spelade sina första bortamatcher igår avslutade idag mot Joker respektive Falkenberg.

Stureby BK som förlorade knappt mot Clan igår åkte idag till Strike House i Göteborg där BK Joker väntade. Hemmalaget Joker tog ledningen efter första serien med 3-2 men tappade sedan spelet lite samtidigt som Stureby dundrade in matchens högsta omgånssiffror i andra och tog full pott i banpoäng.
- Vi gör en kanonserie och har bara en tomruta på hela laget i andra serien, det är nog rätt ovanligt säger en glad Erik Andersin efter matchen.

Även tredje serien gick till Stureby och det stod 5-10 inför sista serien. Joker gav inte upp och ett tag såg det ut som de skulle bli oavgjort men Stureby fick med sig två bor med 20 respektive 20 poängs skillnad och vann matchen som slutade 8-12 (kägelpoängen 6487-6899). Erik Andersin i Stureby blev matchbäst på 930 poäng och högsta slagningen i Joker hade Kevin Karlsson på 921 poäng.
- Riktigt skönt med en seger efter den knappa förlusten igår men det var jämnt i matchen. Nu blir de femtio milen hem lite lättare, sammanfattar Erik helgens matcher för Stureby.

Kaskad reste denna helg norrut med en tripp till Dalarna och Ludvika BK. Det bjöds på bra bowling från start i Ludvika Bowlinghall när hemmalaget öppnade med 1838 och Kaskad hängde på bra med 1809. Lagen tog två banpar vardera och Ludvika plockade hem totalen både i första och andra serien. Litet övertag med 6-4 efter halva matchen. Kaskad som verkar vilja fortsätta vara obesegrade fortsatte hålla jämn hög nivå medan Ludvika tappade lite i tredje. Det gav Kaskad 4 banpoäng mot Ludvikas 1 och 7-8 inför sista serien som pendlade fram och tillbaka. Serieledande Kaskad tappade bara ett bord även i sista och det med bara fem käglor. Det innebar att även denna match slutade 8-12 med vinst till Kaskad. Kaskad hade fyra spelare över 900 och matchbäst blev Teodor Samuelsson på 946 poäng tätt följt av lagkompisen Robin Hultsten på 940 poäng. Högsta slagningen hos Ludvika hade Mathias Johansson på 923 poäng.

Pergamon som vann lördagens match mot Full House avslutade helgens bortasväng hos BKF Falkenberg. Det blev Pergamon som öppnade med högsta kägelpoängen men som vi alla vet räknas banpoäng i bowlingen och hemmalaget Falkenberg fick med sig tre banpar. Pergamon tog ett banpar via lagkonstallationen Pontus Falkhäll/Oliver Dahlgren som strajkade ihop 541 poäng tillsammans vilket även gav Pergamon totalen. Andra serien delade lagen på banparen och Pergamon kvitterade när de tog totalen även denna serie. Tredje serien kopplade Falkenberg greppet om matchen och hade inför sista serien ett övertag med 9-6. Pergamon gav inte upp utan spelade för vinst men lagkonstallationen Viktor Albihn/Dennis Johansson fick med sig sin banpoäng för Falkenberg och matchen slutade oavgjort. Ovan nämnda lagkonstallation lyckades ta full pott i banpoäng för Falkenberg. Matchen slutade 10-10 med kägelpoängen 6185-6335. Matchbäst blev Pergamons Pontus Falkhäll på 882 poäng följt av lagkamraterna Kim Bolleby och Osku Palermaa på 855 respektive 850 poäng. Högsta slagningen hos Falkenberg hade Viktor Albihn på 819 poäng.

Kaskad avslutade söndagens tripp med ett stop i Västmanland hos IKW/Köping. Här bjöds det på riktigt bra bowling med höga slagningar från början till slut. En snabb överblick säger att på fem banpar avgjordes poängen med 10 käglor eller mindre! Kaskad öppnade starkast och fick med sig 1-4 i både första och andra serien. Tredje serien kämpade IKW/Köping till sista rutan för att hålla liv i matchen och vann serien med 4-1 vilket innebar 6-9 inför sista och avgörande serien. Det blev en jämn sista serie där lagen tog två banpoäng vardera och Kaskad fick med sig totalen med 17 poäng. Det räckte för vinst till Kaskad som fortsätter vara obesegrade. Matchen slutade 8-12 och med de fina kägelpoängen 7134-7198! Totalt sju 900 slagningar varav fyra stycken i hemmalaget IKW/Köping där Viktor Danielsson blev matchbäst på 991 poäng, följt av lagkompisarna Jakob Bolin Åsman 933, Robert Hedenström 920 och Marcus Karlsson 905 poäng.

I Kaskad var det återigen lagkonstallationen Robin Hultsten/Teodor Samuelsson som toppade den här gången med Robin på högsta slagningen 950 och Teodor strax efter på 944 poäng. Över 900 kom även Filip Wilhelmsson på 928 poäng.
- Det har varit tuffa matcher och helst här i Köping där det var mycket jämnt, säger Peter Karlsson om Kaskads matcher och fortsätter
- När självförtroendet är på topp som det är hos oss nu är det lätt att ha tur, men självklart är det inte bara tur utan vi har bra snack, hjälper varandra och har spelat ihop oss riktigt bra.
Med de här två segrarna drar Kaskad ifrån lite i den haltande tabellen.
- Det känns bra inför våren att oavsett hur det går i nästa match mot Stureby har vi ett bra läge då det väntar en del tuffa matcher i vår, avslutar Peter Karlsson.

Länk till matcherna och tabell i herrarnas elitserie


(Foto: BK Kaskad, Fotograf: Amanda Lilja)

Linus Wirén   27 november 2022 20:13