Kaskad fortsätter att imponera i toppen

Det spelades 4 matcher i herrarnas Elitserie under lördagen. Dels så förlängde Kaskad sin förlustfria svit och dels så blir Joker mer och mer avhängda i botten

Dagens toppmatch spelades i Norrköping, där hemmalaget Kaskad tog emot gästande Pergamon. Ett Pergamon som mer än troligt var sugna på revansch efter fredagens förlust. Men det är Kaskad som parkerar högst upp i serien och om det var någon som var lite tveksam till om Kaskad verkligen hör hemma där uppe så borde alla tvivel definitivt vara borta nu.

Trots att det var Pergamon som stod för motståndet så hade Kaskad inte förberett sig på något speciellt sätt inför matchen.

-Vi ser på den här matchen som övriga matcher i ligan, säger Markus Lenefjäll.

Kaskad tryckte plattan i mattan direkt i första serien, och ledda av Markus Lenefjälls 299 så slog de fina 1894 och vann första serien med 4-1.

-Det var kägla tio som stod kvar rättvist, säger Markus själv. 

Pergamon kom dock tillbaka i andra serien, en serie som blev väldigt välspelad och jämn. Kaskad slog 1890, men tappade trots det totalpoängen då Pergamon fick ihop 1892. Pergamon plockade därmed 3-2 och närmade sig Kaskad.

Men hemmalaget fortsatte att tugga på. 1854 i tredje rundan ledde till 3-2 och ledning med 9-6 inför sista serien. En sista serie där resultaten föll ganska mycket för båda lagen, men det var Kaskad som tog tillvara på situationen bäst och kunde avsluta matchen med 4-1 och en ganska klar vinst med 13-7. Fortsatt intakt nolla i förlustkolumnen! 
Trots förlust så var det Markus Jansson i Pergamon som blev matchbäst med 967. Bäst i Kaskad blev Markus Lenefjäll med 961. Ett Kaskad som samlade samtliga mannar mellan 855 och 961. Stabilt!

I andra änden av serien spelades det även där en viktig match. Jumbon Joker, 4 poäng, tog emot nästjumbon Ludvika, 7 poäng, hemma i Göteborg. Alltså en chans för Joker att närma sig Ludvika i jakten på att undvika direktnedflyttning. Det blev dock precis tvärtom för göteborgarna, då det var Ludvika som var det starkare laget från början till slut. 

3-2 till Ludvika i första serien följdes upp av 4-1 i båda andra och tredje serien och därmed var matchen redan avgjord i bortalagets fördel. I sista serien gick musten ur Göteborgarna helt och hållet och Ludvika plockade samtliga poäng och vann matchen med 16-4

Ludvika drog därmed ifrån Joker lite grann och nu har Joker 5 poäng upp till nästjumbon att jobba ikapp resten av säsongen
Daniel Johansson i Ludvika slog matchens högsta slagning med sina 928. I Joker var Arvid Thomsson bäst med 853

Det enda laget som spelade dubbelmatch var IKW/Köping som inledde sin dag i Malmö mot Kulladal. Köping, som är inblandat i striden om kvalplatser nedåt, hängde inte riktigt med när Kulladal startade matchen och skåningarna drog ifrån direkt i de två första serierna med 4-1 gånger två. 

Ett försprång som Kulladal aldrig gav Köping chansen att ta ikapp, då de avgjorde matchen redan i tredje serien med 3-2. Sista serien slutade även den 3-2 till slutresultatet 14-6 och en match som var ganska odramatisk. 
Alexander Johansson i Kulladal var bäst i matchen med 930 medan Carl Eklund blev bäst i Köping med 836.

Köping drog sedan vidare till Helsingborg och match mot Göta. Där blev det både betydligt högre siffror och högst troligt också betydligt gladare miner i bortalaget. Till skillnad mot matchen i Malmö så var det Köping som tog kommandot i den här matchen, och det ganska rejält när de vann med hela 5-0. 

Bortalaget fortsatte sedan på den inslagna vägen, vann andra serien med 3-2 och slog sedan in den sista spiken i kistan ordentligt med 4-1 i tredje serien. Då gjorde det inte så mycket att Göta vann sista serien med 3-1. Matchen slutade 13-6 till Köping och viktiga poäng. 
Carl Eklund återigen bäst i Köping, då han ökade med över 100 pinnar och slog fina 956. I Göta var Rasmus Edvall bäst med 900.

Christian Holmén   18 februari 2023 19:57