Kaskad, Clan och Köping vinnare i lördagens Elitseriematcher

Det blev idel hemmasegrar i herrarnas Elitserie på lördagen. Team Clan, BK Kaskad och IKW/Köping BK blev dagens vinnare.

– Det var en viktig seger för oss för att hålla andraplatsen, säger en nöjd Robin Ilhammar i Clan.

Herrarnas Elitseries omgång 16 inleddes med tre matcher på lördagen. Team Clan gjorde jobbet för att hålla undan på sin slutspelsplats. Nässjölaget vann klart mot gästande BKF Falkenberg med 16-4. Clan satte gasen i botten från start, gick ifrån till 8-2 efter två spelade serier efter totalslagningarna 1915 och 2001. Matchen avgjordes i den tredje serien då hemmalaget gick ifrån till en ointaglig ledning med 11-4.

Clans Robin Ilhammar och Linus Vedin var båda över 1000 med 1030 och 1018. I Falkenberg toppade Viktor Albihn med 973.

– Det var en måste-vinna-match för att hålla andraplatsen så skönt att vi kunde vinna redan efter tre serier, och sen spela av matchen och få en bra diff. Det positiva var också  lagsammanhållningen då det var jämna inledningar i både den andra och tredje serien, men vi tog oss samman och vann serierna klart. Det tar vi med oss till slutspelet, säger en nöjd Robin Ilhammar.

Serieledande BK Kaskad tog en ny seger, men fick verkligen ta i för att besegra gästande Kulladals BS. Efter tre spelade serier ledde hemmalaget med knappa 8-7 och det var gästande Kulladal som var mest på gång efter att ha vunnit den tredje serien med 3-1. Men när det skulle avgöras skärpte sig Kaskad och kunde ta hem den sista serien och vinna med 12-8.

– Kulladal bjöd upp till en bra match. Båda lagen gjorde en bra match och resultatmässigt var Kulladals resultat den högsta slagningen något annat lag vi mött gjort här i Vilbergen. Det blev lite pirrigt i tredje när de kom tillbaka, men vi höll på vår plan och lyckades göra en bra sista serie och vinna matchen, förklarar en nöjd William Svensson.

William Svensson var också bäst i hemmalaget individuellt med 992 och i Kulladal var Dan Östergaard-Poulsen i topp med 963.

I den tredje och sista lördagsmatchen vann IKW/Köping BK för andra gången på kort tid mot IS Göta. Denna gång på hemmaplan, men det var Göta som inledde snäppet bättre. Gästerna vann den mycket jämna första serien med 3-2 efter att ha tagit hem totalen och bonuspoängen med knappa fyra käglor. I den andra serien dammade hemmalaget in hela 1958 mot Götas 1766, vann serien med 4-1, och sedan drog Köping ifrån och vann med komfortabla 13-7.

– Det var en mycket viktig match och seger. Vi ligger precis på gränsen och vill inte hamna i ett kval så det var skönt för oss med dagens vinst. Nu kom de med ett mycket starkt lag men vi lyckades vinna ändå och efter den knackiga starten har vi vind i seglen just nu, säger Viktor Danielsson I Köping.

I morgon söndag spelas omgång 16 klart och det bjuds på många viktiga och spännande möten.

Bild: Robin Ilhammar, Team Clan. 

Länk till matcher och tabell herrarnas Elitserie

 

 

Jonas Brändström   04 mars 2023 20:08