Kamperna kring kvalstrecken går vidare i Elitserierna

I damernas Elitserie möts på lördag de två nykomlingarna BK Hallandia och BK Cahoot. Vinner Hallandia blir de klara för kvalspel och Cahoot tvingas lämna den högsta ligan.

I herrarnas Elitserie är det också en viktig match kring kvalstrecket när IKW/Köping BK tar emot BKF Falkenberg.

I helgen spelas den 18:e och näst sista omgången i bowlingens Elitserier. Och det är främst i tabellernas nedre regioner som spänningen ännu återstår.

I damernas Elitserie spelas en mycket viktig match längst ner till tabellen. Kampen om inte hamna sist och falla ur den högsta ligan direkt står mellan BK Hallandia och BK Cahoot och lagen möts på Hallandias hemmaplan i Falkenberg.

Hallandia ligger inför helgen två poäng före kalmardamerna och med en hemmaseger kan Hallandia bli kvar genom kvalspel. För Cahoot är en seger ett måste för att chansen ska finnas kvar till kvalspel även i den sista omgången.

Cahoot möter på lördag även suveräna och redan klara seriesegrarna Spader dam på bortaplan - ett möte där Cahoot inte kan räkna med någon poäng.

Hallandia har däremot en match kvar även den sista spelhelgen då laget nästa helg  tar emot B-K Eva, Stockholm. Så Hallandia har två chanser att greja kvalspel och hålla undan.

Partilledamerna Team X-Calibur har hela tre bortamatcher i helgen. På lördag spelar X-Calibur borta mot BK Merci i Örebro. Merci har ingen chans att nå upp till Hammarby på säker plats och slippa kvalspel och X-Calbur är redan slutspelsklara och jagar poäng för att hålla undan på sin tredjeplats före ett också slutspelsklart B-K Eva, Stockholm.

På söndagen är Team X-Calibur i Stockholm för möten med just B-K Eva, Stockholm och Hammarby IF. Mötet med Eva kan bli helt avgörande vilket av lagen som kommer att sluta trea eller fyra i tabellen.

I herrarnas Elitserie är slutspelslagen redan klara och det är också klart att BK Joker hamnar sist och får lämna den högsta ligan till nästa säsong. Striden för att slippa hamna i ett ovisst kvalspel för att hålla sig kvar lever däremot i högsta grad.

Den stora nyckelmatchen denna helg är IKW/Köping som på hemmaplan tar emot BKF Falkenberg. Inför helgen har IKW/Köping BK en poäng tillgodo till Falkenberg under kvalstrecket.

Falkenberg möter tidigare under lördagen även redan kvalklara Ludvika BK och med seger där kan Falkenberg vara en poäng före Köping inför det inbördes mötet.

Även Kulladals BS är nu indragen dramatiken kring kvalstrecket. Malmölaget är två poäng före Köping och tre före Falkenberg och på lördag väntar tufft motstånd på hemmabanorna när Team Pergamon kommer på besök.

Team Alingsås, som blev det fjärde slutspelsklara laget efter förra helgen, ska till Stockholm för match mot Stureby BK och serieledande BK Kaskad. För Stureby betyder matchen mest kampen om placeringar i mitten av tabellen medan BK Kaskad behöver alla poäng de kan ta för att hålla undan i serieledningen från jagande Team Pergamon och Team Clan.

Team Clan spelar först på söndagen när laget tar emot BK Full House på hemmabanorna i Nässjö. Hemmalaget är stora favoriter ta hem ännu en seger medan nykomlingarna Full house ligger på säker mark i mitten av tabellen och har grejat säsongens mål att hålla sig kvar i Elitserien utan kvalspel.

Full house spelar även bortamatch på lördagen mot redan nedflyttningsklara BK Joker.

Elitserierna omgång 18 - 1-2 april

Damer
Lördag 1 april
11.00  BK Hallandia - BK Cahoot
15.00  BK Merci - Team X-Calibur BK
15.30  Spader Dam - BK Cahoot

Söndag 2 april
10.00  B-K Eva, Stockholm - Team X-Calibur BK
14.00  Hammarby IF BF - Team X-Calibur BK

Herrar
Lördag 1 april
10.00  Ludvika BK - BKF Falkenberg
10.00  Stureby BK - Team Alingsås BC
10.20  Kulladals BS - Team Pergamon B
13.20  BK Joker - BK Full House
16.00  BK Kaskad - Team Alingsås BC
16.00  IKW/Köping BK - BKF Falkenberg

Söndag 2 april
Team Clan BK - BK Full House

Länk till matcher och tabell damernas Elitserie

Länk till matcher och tabell herrarnas Elitserie

Jonas Brändström   31 mars 2023 06:29