Kampen tätnar kring strecken inför helgens elitseriespel

Bowlingens elitserier går in i slutspurten i helgen när omgång 19 av de totalt 21 omgångarna spelas.

I damernas elitserie kan B-K Eva, Stockholm, bli det fjärde och sista laget klart för SM-slutspel. Även Team Clan kan bli slutspelsklara i herrarnas elitserie, men om den fjärde och sista herrplatsen är det hela fem lag som i teorin ännu har chansen.

I damernas elitserie är tre av lagen till vårens SM-slutspel redan klara. B-K Eva, Stockholm kan bli det fjärde och sista laget även i praktiken om Stockholmstjejerna lyckas vinna helgens tuffa hemmamatch mot redan slutspelsklara Team X-Calibur.

Team X-Calibur krigar i sin tur om seriesegern med Spader Dam och mötet med Eva blir en riktig tuff utmaning för Partilledamerna. Inför helgen står Spader Dam och Team X-Calibur på samma antal förluster, men X-Calibur har spelat hela fyra matcher färre.

Efter mötet med B-K Eva, Stockholm möter X-Calibur även AIK BK och Hammarby IF på söndagen. Nykomlingarna AIK har en fin chans att klara direktplatsen för fortsatt spel i den högsta ligan även nästa säsong och kommer ge allt på hemmabanorna. Hammarby IF är redan klara för nedflyttning men kommer säkert också göra sitt bästa för att avsluta säsongen på bästa sätt.

I praktiken innebär det att Partillelaget måste vinna alla tre sina tre matcher i helgen för då kan nästa omgångs toppmöte där Spader Dam tar emot Team X-Calibur bli helt avgörande för seriesegern.

Serieledande Spader Dam tar i sin tur på lördag emot BK Hallandia som kämpar för att lämna kvalplatsen. Allt annat än en klar hemmaseger vore en riktig skräll i Helsingborg så om topplagen vinner i helgen kan vi se emot en riktigt spännande damdrabbning i Helsingborg den 4 april i den näst sista grundserieomgången.

Örebrolaget BK Merci kan ta sista halmstrået för att hänga med AIK i kampen om direktplatsen till nästa säsongs elitspel. Men då måste laget lyckas väl i sin svåra hemmamatch mot gästande BK Högland som är klara för slutspel men som efter förra omgångens resultat missade chansen till serieseger.

I herrarnas elitserie blev det ännu tätare i kampen om den fjärde och sista slutspelsplatsen efter förra helgen spel. Hela fem lag har i teorin ännu chansen och fyra av dem har hemmamatch i helgen, medan IS Göta som redan spelat fler matcher, är spellediga.

Slutspelsjagande BK Full House tar emot Kulladals BS som krigar för att komma över kvalstrecket. BK Kaskad möter i praktiken närmast nedflyttningsklara Ludvika BK i Norrköping och Stureby BK tar emot den pigga nykomlingen BK Tegnér Säffle som gör allt för att slippa kvalspel.

På söndagen tar IKW/Köping BK emot BK Tegnér Säffle. Trots förra helgens dubbla bortaförluster har Köping-laget god chanser till att nå sitt första SM-slutspel men då är en seger på söndag ett måste.

Team Clan missade att bli definitivt klara som det tredje laget till slutspel förra helgen efter den överraskade hemmaförlusten mot ett starkt spelade Stureby BK. På lördag får Clan ytterligare en chans på hemmaplan när Ludvika BK kommer på besök och Nässjölaget bör då bli klara för slutspelet.

Tidigt på lördagen tar även BKF Falkenberg emot Kulladals BS där båda lagen kämpar för att undvika kval för att hålla sig kvar.

Elitseriespel omgång 19 – 23-24 mars

Lördag 23/3
Damer
11.00                Spader Dam - BK Hallandia
12.00                BK Merci - BK Högland
14.00                B-K Eva, Stockholm - Team X-Calibur BK

Herrar
10.00             BKF Falkenberg - Kulladals BS
10.00             Team Clan Nässjö BK - Ludvika BK
14.40             BK Full House - Kulladals BS
15.40             BK Kaskad - Ludvika BK
16.30             Stureby BK - BK Tegnér Säffle

Söndag 24/3
Damer
10.00             AIK BK D - Team X-Calibur BK
14.00             Hammarby IF BF - Team X-Calibur BK

Herrar
10.00             IKW/Köping BK - BK Tegnér Säffle

Jonas Brändström   22 mars 2024 11:24