Jubel hos Kabaré i Sydallsvenskan

Lördagens matcher i Sydallsvenskan innebar bortamatcher för Team Pergamons BC farmarlag och Olofströms BS. Vi är dock säkra på att högsta glädjetjuten kom från Kabaré BS i Stigberget, Göteborg!

Första matchen för Pergamon spelades mot Forsheda BK i Värnamo. Här var det Pergamon som fick en bra start med 1-4. Hemmalaget Forsheda kämpade dock på och kom tillbaka in i matchen i andra serien när de reducerade via 3-2 och även tredje serien vann Forsheda med 3-2. Det blev ett upplägg för en spännande avslutning med 7-8 inför sista och ett tag var det även riktigt spännande. Det blev en riktig strikefest i sista serien men tyvärr även en hel del tomrutor. Visade sig mot slutrutorna att Pergamon var aningen starkare och kunde avgöra till sin fördel när de dundrade in 1791 i sista serien. Matchen slutade 8-12 till Pergamon och med kägelpoängen 6314-6593.
Matchbäst blev Pergamons Timmie Ahl på 923 poäng och tog även full pott i banpoäng med lagkamraten Robin Frisk.
Högsta slagningen hos Forsheda hade Simon Norrman på 863 poäng, som sammanfattar dagens match;
- Ja, det va en spännande match intill det sista, men 1-4 efter första serien kändes som en uppförsbacke. Själv tycker jag att vi i Forsheda BK kämpade på bra efter första serien men Pergamon F var för hårda att knäcka i sista serien.

Den andra förmiddagsmatchen spelades mellan Kabaré BS och Olofströms BS i Stigberget, Göteborg. Här var det hemmalaget som ägde matchen från början till slut och släppte aldrig in Olofström. Efter en öppning med 4-1 dundrade Kabaré in 1802 i andra serien. Tre serier 4-1 följdes upp med en 5-0 runda och förkrossande hemmaseger med 17-3 till Kabaré BS, kägelpoängen 6907-6272.
Matchbäst blev Kabarés Jimmy Hellman på 966 poäng följt av klubbkamraten Kristoffer Klasson på 951 poäng. Kristoffer tog även full pott i banpoäng med lagkompisen Johnny Magnusson, det gjorde även lagkombinationen Adam Svärd/Larry Lorentzson i Kabaré.
Hos Olofströms BS var det Lukas Andersson som läste banorna bäst och landade på 919 poäng.

- Vi är inne i en riktigt fin period som lag med fem raka matcher utan förlust. Känslan är obeskrivlig, som nykomlingar är vi ödmjuka inför varje uppgift. Vi började säsongen med poäng i 2 av 9 matcher. Att följa upp detta med 5 raka matcher där vi tar poäng ger oss ett underbart självförtroende inför framtida matcher! Säger Jimmy Hellman efter dagens hemmaseger.

Team Pergamon åkte vidare för en eftermiddagsmatch mot Höganäs BC. Det blev en riktigt svängig match där Pergamon tog ledingen i första serien med 1-4 men redan i andra serien kvitterade hemmalaget Höganäs med 4-1 och 5-5 efter halva. Tredje serien var det återigen Pergamon som fick med sig banpoäng och ett övertag med 1-4 och 6-9 inför avslutande serien. Höganäs tänkte dock inte ge ifrån sig poängen så lätt och kämpade på bra i sista serien med rejäla strikeföljder som landade på fina 1878 och 4-1 ännu en gång i kägelpoäng. Det innebar oavgjort och en poäng vardera till lagen.
Matchbäst blev Arnar Jonsson efter sin avslutande serie på 285 och slutresultatet på 999, över 900 kom även lagkamraterna Gudlaugur Valgeirsson och Linus Persson som båda hade 913 poäng.
Även i Pergamon kom tre spelare över 900-strecket – Axel Engblom 971, Jesper Jacobsen 946 och Anton Elofsson på 901 poäng.
- En väldigt strikeglad och svängig match. Vi börjar tungt i första serien men lyckas vända i sista rutorna till 4-1. Vi förlorar lite momenten i serie 2 och lyckas bara plocka med 1 banpoäng. Serie 3 hade vi överläget och spelar bra på 3 bord och lyckas även plocka med totalen för 4-1. I sista serien får vi inget flyt och Höganäs gasar på rejält men vi stänger ett bord i sista rutorna för att göra lika i matchen. Lite surt är det såklart att vi inte hittat något bättre i sista serien men i helheten är vi nöjda att åka hem med iallafall 1 poäng säger Pergamons Timmie Ahl om eftermiddagsmatchen.

Mattias Möller, Höganäs BC sammanfattar dagens match och revansch från förra helgen;
- Verkligen en revansch för oss. Vi har som sagt haft en tuff höst där vi inte riktigt spelat något hemma och haft stora problem med vad vi ska välja för profil.
Idag mötte vi ett pergamon F som visar hur man bowlar, vi hade hemmaplan men vi fick allt titta och lära oss av dem och att vi får med oss en poäng är fantastiskt. Skulle varit deras vinst, så kan inte mer än säga att vi hade turen på vår sida idag.
Fullsatt bowlinghall och ett fantastiskt drag så kan bara säga att vi är tacksamma för sådana här helger.

Olofström fick en paus att ladda om efter den svidande förlusten medan de åkte till Tidaholm för att möta Marbodals BS. Hemmalaget Marbodal öppnade starkast och hade vann första serien med 4-1 efter att tappat fjärde bordet med tre käglor. Även andra serien gick till hemmalaget med 3-2 och här skiljde det bara en kägla på ett banpar till Olofströms favör. Marbodal hade ett övertag efter halva spelade matchen med 7-3. Då vaknade Olofström till och reducerade genom att vinna tredje serien med 1-4 och därmed hålla liv i matchen med 8-7 inför sista och avgörande serien. Det blev en spännande sista serie som Olofström vann med 1-4 efter att tagit ett banpar med bara tre käglor. Matchen slutade 9-11 till Olofström men den var jämn eller vad sägs om kägelpoängen 6545-6545!!
Matchbäst blev Olofströms Lukas Andersson på 920 poäng.
Högsta slagningen i Marbodal hade Makis Manthos på 895 poäng.
- Extremt jämn match, tyvärr tappade vi 2 jämna bord serie 1 & 2. Istället för 9-1 stod det 7-3. Sen gjorde Olofström det jättebra och vi blev tyvärr lite skärade när dom närmade sig. Allsvenskan håller bra klass och det går ej att slappna av i ledning. 10-10 hade kanske varit rättvist men men, små marginaler är det i bowling, sammanfattar Makis Manthos Marbodals match.

Pontus Persic, Olofströms BS sammanfattar dagens båda matcherna;
- Hatten av till Kabaré som gör en sjukt bra match. Vi var i det hela aldrig med i matchen förutom något bord här och där stundtals, men vi får inte till spelet som behövs.
I Tidaholm avgörs matchen i absolut sista rutan och den här gången lyckas vi dra det längsta strået. Skön känsla att vända ett 7-3 underläge så att vi kan åka hem med 9-11 vinst och 2p från säsongens längsta resa.

Foto: Lagbild på Kabaré BS av Pascal Hatoum

Karin Wiklund   28 januari 2023 18:35