IS Göta upp på slutspelsplats efter seger hemma mot Ludvika

Fem matcher spelades i herrarnas elitserie under söndagen. IS Göta gick upp på slutspelsplats efter att ha besegrat Ludvika på hemmaplan. Team Clan vann stort hemma mot Tegnér och Pergamon bibehåller serieledningen i en haltande tabell efter seger hemma mot Full House.

Team Clan Nässjö BK-BK Tegnér Säffle 17-3

Team Clan tog en övertygande seger över BK Tegnér Säffle. De inledde matchen starkt och tog hem första serien med 4-1. De fortsatte att ånga på och efter tre serier hade de avgjort matchen då det stod 13-2. Slutresultatet skrevs till 17-3. Linus Vedin imponerade i Team Clan och krönte insatsen med en 300-slagning i fjärde serien. Han blev poängbäst i matchen med 986 poäng.
– Riktigt kul att Linus spurtade in en 300-serie. Det är väldigt skönt att vi är många i klubben som turas om att vara bäst i matcherna. Det säger mycket om vilken hög nivå vi har på alla spelare, säger Pontus Andersson som stod för den näst högsta slagningen i Nässjölaget med 921 poäng.
– Vi har ett väldigt bra självförtroende hemma och det visar vi gång på gång. Hela laget gör ett bra jobb genom att ofta hålla slagen i fickan och få ner minst 9 käglor. I slutändan tror jag att det är det som gör att vi är så svåra att besegra.

Team Clan har nio segrar på tio matcher. De enda som lyckats besegra dem är Kaskad. På lördag har Clan chans till revansch då lagen möts i Nässjö Bowlingcenter.
– Vi ser fram emot en riktigt tuff match här i Nässjö nästa helg och alla i föreningen är taggade på revansch, säger Pontus Andersson.

Team Clan är en poäng bakom serieledarna Pergamon men har två matcher mindre spelade än Partillelaget.

Kulladals BS-Ludvika BK 15-5

I den nedre delen av tabellen ställdes Kulladal och Ludvika mot varandra i Baltiska hallen. Kulladal kopplade greppet om matchen tidigt och tog hem den första serien med 4-1. De fortsatte i samma spår i andra serien och vann den med 5-0. Trots det så gav inte Ludvika upp och i tredje serien lyckades de samla kraft och vann serien med 4-1. Ställningen var 10-5 inför den avslutande serien men där var det inget snack om saken och Kulladal kunde segerjubla efter att ha tagit hem den fjärde serien med 5-0.
– Det kändes kontrollerat. Hela laget presterade bra. Vi var fast beslutna att vi skulle plocka en viktig seger idag, säger Rasmus Gjöderum i Kulladals BS som var poängbäst med 977 poäng. Kulladal ligger på tionde plats i tabellen med sju poäng.

Team Alingsås BC-BK Full House 11-9

BK Full House var på turné i Västsverige under söndagen med matcher mot Team Alingsås och Team Pergamon. Ängelholmslaget låg på fjärde plats i tabellen inför helgens omgång och hade vind i ryggen efter att ha tagit en poäng mot just Pergamon förra lördagen.

Matchen mot tabelltrean Alingsås skulle bli jämn även om det var Alingsås som tog hand om alla poäng i första serien. Full House reste sig och de tog hem den andra serien med 3-2 och följde upp med att vinna den tredje med 4-1. Alingsås gick in i den fjärde serien med ledning med 8-7 och när det väl skulle avgöras drog de det längsta strået och vann den avslutande serien med 3-2. Alingsås bibehåller tredjeplatsen i tabellen med 14 poäng på 11 matcher. Lucas Fjällborg var poängbäst i Alingsås på 969 poäng. Kim Andersson slog högst i Full House och fick ihop 908 poäng.

Team Pergamon BC-BK Full House 13-7

Full House fick snabbt ladda om efter förlusten mot Alingsås och begav sig till Partille för att ta sig an Team Pergamon under eftermiddagen. Förra lördagen slutade det oavgjort när lagen möttes i Ängelholm. Pergamon hade även måndagsförlusten mot Göta i bagaget och var taggade på att revanschera sig. Första serien tog Pergamon hem med 3-2 och den andra vann de med 4-1. Den tredje och fjärde serien slutade båda 3-2 till Pergamons favör och segern var ett faktum.
– Full House höll emot bra men vi var lite starkare överlag och framförallt hade vi mindre tomrutor. Vi hade även lite högre toppar och allt det sammantaget gjorde att vi lyckades vinna, säger Martin Larsen som var poängbäst med 974 poäng.
– Äntligen fick jag loss käglorna på hemmaplan. Jag har verkligen inte kommit upp i rätt kapacitet innan. Det var skönt att få hjälpa laget lite extra idag.

Team Pergamon leder serien på 19 poäng men har två matcher mer spelade än tvåan Team Clan som är en poäng bakom. Pergamon har en match kvar innan juluppehållet då Alingsås väntar på bortaplan den 12 december.
– Det kommer bli väldigt tufft och Alingsås är starka på sina hemmabanor. Stures är helt klart speciellt men vi kommer göra allt för att gå till julledigt med ytterligare en seger, säger Larsen.

IS Göta-Ludvika BK 14-6

IS Göta fortsätter att avancera i tabellen och besegrade Ludvika på hemmaplan med 14-6. Göta inledde starkt och tog hem den första serien med 4-1. I den andra serien var det dock ombytta roller där Ludvika dominerade och vann med 4-1. Därefter satte Göta gasen i botten och de släppte endast ett banpoäng ytterligare i matchen. De vann den tredje serien med 5-0 och tog hem den fjärde med 4-1.
– Det var en skön seger även om jag tycker att vi stundtals gör en svag insats. Men vi gör det bra som lag och hjälper varandra, säger Anton Andersson.

IS Göta gick upp på fjärde plats i serien med samma poäng som femman Kaskad men med bättre diff. Kaskad har dock en match mindre spelad.
– Det känns såklart skönt att vara på slutspelsplats men det är många matcher kvar att spela så vi lägger ingen större kraft på det nu.

Ludvika fick därmed en tuff söndag i Skåne och ligger alltjämt sist i tabellen med två poäng inspelade.

PBA-stjärnan Andrew Anderson avrundade sin sejour i Götatröjan för denna gång med att vara poängbäst i matchen med 885 poäng.
– Andrew gjorde en väldigt bra insats. Det har varit en ära att ha honom i laget. Allt han gör är otroligt professionellt och han har verkligen hjälpt alla spelare i laget på ett eller annat sätt och gett så mycket till hela laget vilket vi är otroligt tacksamma för, säger Anton Andersson.

Innan juluppehållet tar vid så väntar Skånederby för Göta på lördag då de tar emot Kulladal i Olympia Bowling.
– Det är alltid kul med Skånederby. Vi ska bara fokusera på att göra vårt jobb så bra som möjligt oavsett vilka vi möter.

Resultat och tabell

 

Foto: Johan Lilja

Linus Wirén   03 december 2023 23:05