IKW/Köping fullbordade en perfekt bortasväng

Igår tog IKW/Köping första segern för säsongen när de besegrade Tegnér i Säffle och när de idag fortsatte till Ludvika så blev det seger även där i dagens enda bortaseger i Elitserien. 

-Det känns riktigt bra att lyckas vinna dubbelt borta, säger Tony Eklund i IKW/Köping

Det var ganska svåra förhållanden som väntade Köpingnär de kom till Ludvika, vilket speglades av en lite lägre resultatnivå. 
-Det var tuffa förhållanden för båda lagen, så det gällde att hålla ihop spelet och gneta på, säger Tony Eklund.

I första serien hade Köping marginalerna på sin sida, då de vann två av banparen med 2 respektive 3 poäng. De lyckades även knipa ett tredje banpar, så trots att Ludvika vann totalslagningen så var det bortalaget som hade ledningen efter första serien. En ledning som de sedan aldrig släppte ifrån sig. Köping ökade takten lite i både andra och tredje serien som de lyckades vinna med 3-2 respektive 4-1 och trots att Ludvika gjorde en stark sistarunda så kunde Köping stänga matchen och vinna med 12-8. 
Carl Eklund avslutade starkt med 279 och fick ihop 896, men Ludvikas Magnus Lindkvist var strået vassare med sina 942.

-Vi brukar börja serien lite knackigt, så detta känns riktigt bra. Vi har en bra lagmoral och fast det är tufft så försöker vi vara positiva och fortsätta kämpa, och den här gången gav det resultat, avslutar Tony Eklund

Dubbla Skånederbyn

För Full House så var det en betydligt mindre rolig helg, då det var dags för Skånederbyn mot både Göta och Kulladal. Först på tur var Göta, där det ändå började hoppfullt för gästerna. Full House slog högre än vad hemmalaget gjorde, men trots det så var det Göta som hade ledningen med 3-2. 
-Det är alltid lite extra nervöst inför ett derby och idag inledde vi lite trevande, annars gör vi det bra, säger Götas Karl Wahlgren

Och så var det. Efter första serien så hade Full House inte mycket att sätta emot för dagen. 4-1, 3-2 och 5-0 gav en stark seger med 15-5 till Göta, som tog sin första seger för säsongen.
Trots detta så var det Full House som hade matchens två högsta individuella slagningar, då Kim Andersson fick ihop fina 956 och Raymond Teece gjorde 923. I Göta hade Anders Andersson 918.

-Vi var lite missnöjda efter förra helgen, så vi kändes lite extra taggade idag och det är så extremt skönt med vinst och även en väl genomförd match, avslutar Karl Wahlgren

Jämnare match i Malmö

I Malmö väntade sedan Kulladal för Full House, och tittar man på slagningarna så var det en match som egentligen kunde slutat hur som helst. I första serien vann Kulladal med 4-1, trots att det bara skiljde 13 poäng i de båda lagens totalslagning. Och i andra serien tog hemmalaget sedan 3-2, trots att de tappade totalslagningen med 1 poäng den här gången. Kulladal ryckte därmed till sig en ledning med 7-3, men resultatmässigt skiljde det bara 12 poäng!

-Idag tycker jag att vi vinner på att våran botten är lite högre än deras botten var, säger Kulladals Coach Anders Wendt. 
-Vi lyckades även vinna de flesta av de jämna serierna!

I tredje serien var Full House lite starkare och vann med 3-2, men det räckte inte hela vägen då Kulladal avslutade starkt, plockade 4-1 i sista serien och vann matchen med 13-7.
Återigen hade Full House högsta individuella slagning, då Raymond Teece ökade takten och slog finfina 971. I Kulladal fick Alexander Johansson ihop 941.

Anders Wendt är riktigt nöjd och vill ge extra plus till Alexander Johansson och Eliaz Olsson som tog 4 banpoäng.
-Det är en riktigt skön vinst idag, och det är alltid extra roligt att vinna Skånederbyn! Det är även skönt att få spräcka nollan i segerkolumnen såpass tidigt på säsongen!

Extremt jämn match i Alingsås

I Alingsås spelades dagens jämnaste, och svängigaste, match då hemmalaget spelade sin första match för säsongen och tog emot Stureby. Matchen inleddes i ett rasande tempo, där Alingsås slog 1850 och Stureby var inte långt efter med sina 1780. Alingsås fick ut mest av resultaten och tog en tidig ledning med 4-1.
I andra serien dök resultatnivån ganska kraftigt, och nu var det hemmalaget som hamnade lite på efterkälken. Stureby kunde vinna serien med 3-1 efter att ett banpar blev oavgjort.

I tredje serien blev spelet lite bättre igen och Stureby utnyttjade det momentum de hade och vände helt på matchen med 4-1. Ledning med 8-6 och slagläge för bortalaget inför sista serien. 
Då vaknade Alingsås till liv igen, gjorde återigen en 1800-runda och det var precis vad som behövdes för att återigen vända på matchen. Alingsås vann serien med 4-1 och matchen med knappa 10-9.

I en välspelad match där Alingsås nästan slog 6900 och Stureby 6800, så var det bortalaget som hade den högsta toppen då Alex Joki slog 972. I ett ganska jämnt Alingsås så var Joakim West starkast med 926, strax före James Blomgren som fick ihop 924.

Christian Holmén   24 september 2023 19:52