Idel bortasegrar i Nordallsvenskan

Det blev bortalagens lördag i Nordallsvenskan. BK Flash vann komfortabelt borta mot både Domsjö IF och Umeå IK medan Bodens BS fick kämpa in i det sista för att besegra BK Prana. 

I Nordallsvenskan börjar de två förhandsfavoriterna BK Flash och Bodens BS rycka ifrån allt mer i toppen av tabellen. BK Flash kunde inkassera fyra nya poäng på lördagen efter att ha vunnit båda sina bortamatcher. Först blev det vinst med 13-7 mot Domsjö efter att Flash haft ledningen med 9-6 efter tre serier och gått ifrån tidigt i den sista serien.

I Flash var Tobias Sagvold och Björn Wedin i topp individuellt med 916 respektive 907 poäng. Bäst i Domsjö var Viktor Söderlund med 863 vilket även gav full pott i vunna banpoäng i par med Eva Vännman, 819.

I Umeå var det Flash från start till mål där gästerna efter lite mediokert spel hittade strajkfickan på allvar i den tredje serien och noterade 1795 mot hemmalagets 1567. Det innebar 4-1 i serien och en ointaglig ledning med 11-4 inför den avslutande rundan.

– Vi fick grepp om matchen ganska tidigt, och sedan exploderade vi i den tredje och avgör då matchen helt. Skillnaden var väl att vi är lite bättre på att hantera banorna när de förändras och flyttade in mer när det började torka upp, säger Stefan Borgström i Flash.

Matchens slutade med seger 12-8 till Flash som därmed ännu är obesegrade denna säsong. I mötet med Umeå IK var Torbjörn Jonsson i topp i Flash med 854 och i Umeå var Johan Edlund Olofsson bäst med 820.

Bodens BS kan också räkna in ytterligare en vinst när laget besegrade BK Prana i Skellefteå. Även här närmast exploderade det gästande lagets spel när Boden strajkade ihop hela 1815 i den andra serien mot hemmalagets 1644.

Boden fortsatte att spela bra även i den tredje serien och skaffade sig ledningen med 10-5 efter den tredje. Men hemmalaget gav sig inte och gjorde allt de kunde för att åtminstone rädda oavgjort. Det räckte inte fullt ut utan serien slutade 4-1 till hemmalaget och Boden kunde åka norrut med två nya poäng.

Hos segrarna var Ludwig Ingerskog bäst med 880 men matchens stora lirare återfanns i hemmalaget där Peter Forsgren strajkade ihop hela 985 poäng.

Den Nordallsvenska tabellen toppas nu av Bodens BS som är tre poäng före BK Flash men har två matcher mer spelade. Sedan är gapet ytterligare sex poäng ner till tabelltrean BK Fjällräven. 

– Varje match är en utmaning och det gäller att vi gör det vi ska göra. Vinner vi serien slipper vi en extra kvalomgång vilket är en morot, och vi har kvar att möta Boden både hemma och borta så mycket kan hända, säger Stefan Borgström i Flash.

Bildtext: Björn Wedin i BK Flash segermatch mot Umeå IK.
Foto: Jonas Brändström

Länk till matcher och tabell Nordallsvenskan

 

Jonas Brändström   02 december 2023 21:29