Hundra procent hemmavinster

Två matcher spelades idag i damernas elitserie där båda slutade med vinst för hemmalagen. Den ena segern var däremot lite mer självklar än den andra.

Denna lördagseftermiddag var det dags för en ny omgång av damernas elitserie där den första matchen gick av stapeln i Nässjös bowlinghall. Mötet mellan Nässjös BK Högland och Team X-Calibur BK, hemmahörande i Partille, stod på agendan och inledningsvis verkade det som att gästerna var mest på hugget. Matchen skulle dock komma att ta en tvärvändning när Högland i serie två och tre tog hem samtliga poäng, innebärandes att de redan efter tre spelade serier hade tolv poäng mot X-Caliburs tre och således vann drabbningen redan där. Det var inga höjdarsiffror från något av lagen, men det vinnande laget lyckades hålla ihop spelet bättre på det stora hela samt presterade som bäst under den period där deras motståndare hade det som mest kämpigt med att få ihop kägelpoängen.

– Det var inget finlir, så det var skönt att gå vinnande ur matchen redan efter tre serier, berättar BK Höglands Rebecka Larsen.

14-6 i Höglands favör blev slutresultatet och matchbäst, tillika den enda spelare som passerade åttahundrastecket, blev Emma Friant med 825 poäng. Näst på tur efter henne landade lagkamraten Sanna Bjelke på 798 poäng och X-Caliburs Ottilia Gunnarsson på 788. Att vinna över X-Calibur är viktigt för Höglands självförtroende då det är ett motstånd som rent historiskt varit framträdande i slutspelssammanhang.

– Vi var väldigt eniga, på lördagkvällen i maj när vi blev utslagna i slutspelet, att det där kan vi nu och har varit med om allt för många gånger. Att få spela på söndagen i slutspelet i vår skulle jag säga är en målsättning för oss, sedan kan allt hända i en final och då får man nog ta det snacket inför den dagen när den väl kommer, förkunnar Rebecka Larsen angående vad de önskar att uppnå på sikt.

Lite senare, uppe i Brännkyrka, skulle det bli en betydligt jämnare batalj när Hammarby IF BF ställdes mot BK Hallandia. Det var en match som över hela brädet innehöll ett lågt kägelpoängsnitt per spelare och inget av lagen drog ifrån någon gång under matchen, men det var likväl en tät kamp som höll i sig för att slutligen avgöras i den sista serien. Bortalaget hade en poäng upp på sina motståndare efter att ha tagit två poäng i den första serien, för att sedan i andra och tredje ta tre poäng i respektive serie. Vid denna punkt vaknade dock hemmaspelarna till liv och lyckades spela in hela fyra poäng innebärandes att de precis lyckades vinna matchen med 11-9.

Högst slagning i matchen innehade hemmalagets Katrin Fahlström med 754 poäng, följt av gästernas Yvonne Martinsson och Louice Magnusson på 743 respektive 741 poäng.

Länk till tabell och matchfakta i damernas elitserie

Text och bild: Amanda Seppälä Steén

Amanda Steén   14 oktober 2023 18:12