Hundra procent hemmalagsvinster

Det börjar närma sig säsongens slut och slutspelet nalkas, men ännu finns det behövliga poäng att hämta. Denna lördag skulle visa sig fullt ut bli hemmalagens, då samtliga gick vinnande ur sina respektive bataljer.

Damernas elitserie inleddes under lördagsförmiddagen nere i Helsingborg där topplaget Spader Dam tog emot Hammarby IF BF och gästerna skulle komma att mötas av ett, förvisso väntat, rejält motstånd redan från start. Hemmalaget, som ändå inte gjorde några monstruösa siffror, innehade närmare tvåhundra kägelpoäng i övertag i såväl första som andra serien, resulterande i att de därtill tog ledningen med nio poäng mot en. Den uppförsbacke Hammarby försattes i var på tok för övermäktig och med ytterligare tre poäng säkrade Spader Dam segern redan efter tre spelade serier. Som körsbäret på toppen tog skånskorna en fullpoängare i den avslutande serien, innebärandes en vinst med 17-3.

Högst slagning i matchen stod Spader Dams Hanna Jönsson för med starka 908 poäng och näst på tur finner vi lagkamraten Filippa Persson på 874. Ann-Ki Larsson Karlsson innehade den bästa slagningen i Hammarby med sina 831 poäng.

Hammarby IF BF fortsatte sedan uppåt i landet till BK Hallandia i Falkenberg, vilket med facit i hand inte blev mycket mer trivsamt än föregående match. Trots att de inledde snäppet starkare med sina tre poäng mot hemmaspelarnas två blev det Hallandia som dominerade resterande del av matchen. Med 4-1 tre gånger om säkrade hallänningarna inte bara oavgjort efter tre spelade serier, utan vann även till slut med 14-6.

Sanna Gustavsson blev matchbäst med 865 poäng, följt av sin lagkamrat Sandra Granfeldt med 827. I gästande Hammarby var det denna gång Giggie Bengtsson som blev lagbäst på 790 poäng.

Samtidigt i Kalmar tog BK Cahoot, som haft en motig säsong resulterande i en bottenplacering, emot B-K Eva Stockholm, som än en gång befinner sig på slutspelsplats. I en inledning, som inte färgades av några höga siffror från något av lagen, var det hemmalaget Cahoot som lyckades norpa flest banpoäng med fyra poäng mot en. B-K Eva slog däremot sedan tillbaka med det omvända men lyckades därtill höja sig rejält kägelpoängmässigt. I den andra halvan av matchen var det däremot hemmalaget Cahoot som skulle visa sig starkast och med två serier, som båda innehöll två oavgjorda drabbningar, på 3-1 vann de till slut med 11-7. 

Den person som stod för högst slagning, vilket också var den enda över tvåhundrastrecket, var Anneli Blomqvist med 813 poäng. Däremot finner vi Cahoots Johanna Hedlund med 792 samt B-K Evas Emelie Neidenmark med 791.

Länk till tabell och matchfakta i damernas elitserie

Text och bild: Amanda SteénAmanda Steén   25 mars 2023 17:47