Höganäs tog bortapoäng i Sydallsvenskan

Höganäs BC lyckades få med sig tre av fyra poäng på sin bortasväng. I övrigt blev det bara hemmasegrar i Sydallsvenskan.

Den här lördagen var det Kulladal F1, Kabaré och Höganäs tur att ge sig iväg på bortamatcher.

Dagens första match i Sydallsvenskan spelades mellan BK Femtionian och Kulladals BS F1 i Hässleholm. Kulladal öppnade starkast mot ett lite sömnigt hemmalag och tog ledningen med 1-4 men redan i andra serien vaknade hemmalaget till och dundrade in 1806 poäng och tog full pott i banpoäng. Efter det visade BK Femtionian att förra helgens form höll i sig och vann en jämn trejdeserie med 3-2 och sista med 4-1. Vinst till BK Femtionian med 13-7 (kägelpoäng 6739-6533).
Matchbäst blev hemmalagets Christopher Narberg på 955 poäng följt av lagkamraten Ottila Gunnarssons om visar fin form efter förra helgens comeback på 913 poäng.
- Vi gick tillbaka till gamla synder i första serien och tappar 1-4 men vi vänder matchen och spelar upp oss och lyckas hålla en hög nivå resten av matchen. Laget löser de bra idag tillslut så vi får hoppas vi kan hålla samma nivå nästa helg också, sammanfattar Christopher lagets insats idag.
Högsta slagningen hos Kulladal hade Max Svensson på 901 poäng.

Kulladal åkte sedan vidare till Olofström för att möta Olofströms BS. Det blev en bra inledning på matchen med många höga slagningar där Olofström vann första serien med 4-1 och Kulladal kvitterade i andra med 1-4. Tredje serien fick Kulladal problem och siffrorna sjönk medan hemmalaget ångade på och vann sista två med 9-1 i banpoäng efter fina slagningar. Matchen slutade 14-6 (kägelpoäng 6979-6387). Hemmalaget hade tre spelare över 900 där Stefan Johansson blev mathbäst på 985 poäng följt av klubbkamraterna Lukas Andersson 932 poäng och Kristoffer Hagelberg 931 poäng. Men det var lagkonstallationen Dennis Vrabac/Hani Alani som plockade full pott i banpoäng.
Hos Kulladal var det Mathias Peterson som hade högsta slagningen på 907 poäng.

Kabaré BS började sin bortasväng i Vimmerby mot Varta BK. Hemmalaget Varta kopplade direkt grepp om matchen via 9-1 efter två serier. När det sedan blev 4-1 i trejde var matchen avgjord. Kabaré kunde snygga till resultatet lite genom att vinna sista serien med 2-3. Seger till Varta med 15-5 (kägelpoäng 6411-6004).
Matchbäst blev Vartas Robin Rehn på 932 poäng och tog även full pott i banpoäng med kusinen Daniel Rehn.
-Vi tar två nya allsvenska poäng. Det är klart att det känns bra men som lagprestation så har vi mer att ge. Det är ju samtidigt betryggande att vi vinner även när vi inte spelar så bra som vi kan, säger Robin om dagens match.

Högsta slagningen i Kabaré hade Jimmy Hellman på 900 poäng.

Kabaré åkte sedan vidare till Nässjö för att möta Team Clan BK F1. Clan hade från början övertaget i matchen och vann första serien med 5-0. I andra serien såg det länge ut som att Kabaré skulle ta den serien men tappade i slutrutorna tre bord till Clan och totalen med sju poäng. När sedan Clan dundrade in 1843 i tredje serien och 5-0 i banpoäng var matchen avgjord. Den slutade 17-3 (kägelpoäng 7006-6259) och segern innebär att Clan tar över serieledningen från Pergamon, i alla fall över natten då Pergamon inte spelar förrän imorgon. Matchbäst blev Clans Jonathan Hellberg på 970 poäng följt av lagkompisen Melwin Nielsen på 893 poäng. Dessa två tog även full pott i banpoäng vilket även lagkonstallationen Emil Fransson/Jonathan Martinsson gjorde.
Högsta slagningen hos Kabaré hade även denna match Jimmy Hellman denna gång på 830 poäng.

Höganäs började sin bortasväng mot BK Virveln i Strike House, Göteborg. Det var Virveln som öppnade starkast och tog hem 4-1 i första serien men redan i andra kvitterade Höganäs med 1-4. Tredje serien var jämn där lagen tog två banpar vardera och Höganäs fick med sig totalen med 8 poängs skillnad. Sista serien sjönk resultaten en aning och lagen tog återigen två banpar vardera och nu var det Virveln som kunde säkra totalen och därmed oavgjort. Matchen slutade 10-10 (kägelpoäng 6395-6350).
Bäst i hemmalaget blev Robert Stålcrona på 885 poäng följt av Mathias Ulfhielm på 880 poäng. Robert tog även full pott i banpoäng med lagkompisen Niklas Lönnerfors.
Matchbäst blev Höganäs Jonathan Johansson på 866 poäng följt av Mattias Möller på 841 poäng.
- Vi har en lite seg säsong där vi experimenterar ganska mycket med generationsskifte och nya tänk. Det tar sin tid att sätta. Idag så var det riktigt kul att få spela och vilken match det blev mot Virveln som börja segt för oss och vi kämpa oss in i det igen och gav aldrig upp, sammanfattar Mattias första matchen

Höganäs åkte sedan vidare till nästa hall i Göteborg – Backa där Örgryte IS BF väntade. Höganäs gjorde två jämna förstaserier och tog ledningen med 1-9 efter halva matchen. Siffrorna sjönk lite i tredje serien och var Örgrytes chans att komma in i matchen men marginalerna var inte på deras sida och matchen avgjordes efter 2-3 i banpoäng. Matchen slutade 3-17 (kägelpoäng 5510-5961).
Matchbäst blev Höganäs Jimmy Lagerholm på 817 poäng följt av klubbkamraten Arnar Jonsson på 797 poäng. Jimmy tog också full pott i banpoäng med lagkompisen Mattias Möller som sammanfattar hela lagets upplevelse i Backa med följande ord;
- Vi kom för att äta och ladda upp för match och det fanns inte tillfälle att kunna göra mat till oss, som tur var det på Backaplan så där finns det ganska många ställen och välja på.  Efter 5 min på inspelet märker hemmalaget att det är något fel med banorna och inser att det är oljat olika i hallen. Så det blir omoljning av hela hallen och 5 nya inspelnings minuter. Sen när vi väl kommer igång är det fullt lösspel på bana 9-12 och folk springer rakt ner till torrfältet för att hämta sina klot som slagits i grinden. Det är läckage med olja på ansatserna och fortfarande är det blandning mellan himmel och helvete och vi kan bara beklaga att hemmalaget fick ha det så här. Vi spelar i näst högsta serien och vill bli tagna seriöst för vad vi gör! Trots allt höll vi humöret uppe och gjorde det bästa och vi var laget som fick åka hem med vinsten och ladda om för ny helg då vi äntligen får spela hemma.

Högsta slagningen i Örgryte hade Lars Lundahl på 755 poäng.


(Foto arkivbild Höganäs BC)

Linus Wirén   26 november 2022 21:42