Höga resultat dominerade i herrarnas Elitserie

Det duggade tätt med höga slagningar i herrarnas Elitserie på lördagen. I Team Pergamons segermatch mot BKF Falkenberg fick Jesper Svensson ihop hela 1106 och i par med Martin Larsen noterades det näst högsta parresultatet någonsin i Elitserien. 

BKF Falkenberg fick med sig en poäng från sina två svåra bortamatcher mot Team Pergamon BC och Team Alingsås. Falkenberg inledde på lördagen med att spela oavgjort, 10-10, mot starka Team Alingsås.

Gästerna var dock nära att ta båda poängen då laget ledde med 9-6 inför den sista serien efter att ha gjort en enorm tredjeserie med hela 1941 poäng totalt. Den sista serien tog Alingsås kommandot direkt och det blev ovisst ändå tills den sista spelrutan där hemmalaget lyckades vinna ett bord med knappa nio käglor, göra 4-1 i serien, och rädda oavgjort.

I Alingsås var James Blomgren bäst individuellt med 1010 och det räckte även till fyra banpoäng i par med Gustaf Johansson, 877. I Falkenberg toppade Fredrik Nertling med 975.

Mot ett Team Pergamon på riktigt strajkhumör på hemmabanorna hade Falkenberg inte så mycket att hämta trots att Falkenberg fick ihop över 7000 totalt. Hemmalaget dammade in 7619 och vann med klara 15-5. Pergamons Jesper Svensson slog både en 300-serie och tangerande även sitt eget personliga ligarekord på hela 1106 över de fyra serierna. Vad Swebowl kunde se på lördagskvällen är 1106 det 13:e bästa individuella Elitserieresultatet någonsin.

I par med Martin Larsen, som fick ihop 999, noterade de två Pergamonspelarna tillsammans 2105 vilket är det näst högsta banparsresultatet någonsin. Endast Clans Robin Ilhammar och Pontus Anderssons otroliga 2130 i Nässjö i februari förra året är högre. I Falkenberg var Dennis Johansson bäst individuellt med 968.

Tabelltvåan Team Clan fick med sig tre av fyra poäng i bortamötena mot IS Göta och Kulladals BS. Först vann Clan en svängig match mot IS Göta med 11-9 trots att gästerna hamnade i underläge 0-5 efter den första serien.

Inför den fjärde och sista serien hade Clan minskat ner underläge till 7-8 och i den sista serien gick Clan förbi och vann mot ett hemmalag som helt tappade spelet när det skulle avgöras. Göta avslutade med 1498 mot Clans 1842 och fick se de två poängen hamna hos det gästande Nässjölaget istället.

Robin Ilhammar i topp och matchbäst hos segrande Clan med fina 1002. I Göta var Anders Andersson bäst individuellt med 932.

Clans möte i Malmö med Kulladals BS, som krigar i den nedre delen av tabellen, skulle bli en riktigt svängig tillställning, i alla fall den andra halvan. Efter två spelade serier stod det 5-5. Men i den tredje serien ryckte gästerna till sig en ledning med 9-6 via 4-1 i serien. Med den ledningen inför avslutningen var nog de flesta inställda på att topplaget Clan skulle hålla undan till seger, men hemmalaget kom tillbaka med 4-1 i serien och lyckades klara oavgjort, 10-10, och rädda en viktig poäng.

Kulladal hade matchens lirare i Victor Verner Gundersen som strajkade ihop 1012. Victor vann även alla fyra banpoängen i par med Mathias Grønne Ankerdal, 870. I Clan var Robin Ilhammar återigen i topp med 907.

IKW/Köping BK tog en lika viktig som klar hemmaseger mot BK Full House. Hemmalaget visade upp stor bowling och hade avgjort matchen redan efter tre spelade serier med en ointaglig ledning,12-3. I två av de tre serierna strajkade hemmalaget ihop över 1900 poäng och slog sedan av takten något i den sista serien som gästerna vann med 4-1. Slutresultatet skrevs till 13-7 i hemmalagets favör.

Köping hade två spelare som passerade 1000 poäng individuellt. Carl Eklund var bäst med hela 1058 och var även nära en fullpoängare i den första serien men fick nöja sig med 299. Även Robert Hedenström tog sig till fyrsiffrigt med 1003.

Hos gästerna gjorde Raymond Teece de två Köpingspelarna sällskap över 1000 med sina 1012.

Stureby BK kunde utan större problem besegra gästande BK Joker med klara 18-2. Att det var klasskillnad lagen emellan denna dag visar även totalslagningarna där Stureby fick ihop över 1000 poäng mer, 7406 mot Jokers 6401.

I hemmalaget var Jerry Ekman Vogel i topp individuellt med 1019 före Marcus Tidbeck, 986. I Joker kämpade Kevin Karlsson bäst med 879.

I morgon söndag tar BK Kaskad emot BK Joker och Ludvika BK får besök av BK Full House innan den 13:e omgången i herrarnas Elitserie är färdigspelad.

 

Länk till matcher och tabell

 

Jonas Brändström   23-01-28