Hemmasegrar i tre av fyra Mellanallsvenska matcher

Det slutade med hemmasegrar i tre av dagens fyra matcher i Mellanallsvenskan. Det var bara Örnen som lyckades knipa poäng borta mot Baltzar. Tuffast var det för Matteus-Pojkarna som förlorade bägge sina matcher, däribland mot nykomlingen Karma som fortsätter imponera.

BK Örnen var alltså på utflykt till Motala för match mot Baltzar, och det var hemmalaget som inledde bäst då de tog 3-2 i både första och andra serien. Örnen spelade dock upp sig och ökade sin totalslagning i varje serie, och när Baltzar tappade farten lite i tredje serien, så kunde bortalaget utnyttja detta till fullo. 4-1 i tredje serien och helt plötsligt var det Örnen som var i ledningen i matchen och när även sista serien slutade 4-1 så var en bortaseger säkrad med 12-8.
Matchbäst var Baltzars Markus Hilmersson som sånär klarade 900 med sina 899. I Örnen hittade Tomas Ehrling in bäst med 858.

I Vimmerby tog hemmalaget Varta emot Smålandskonkurrenten Gamleby i en match där Varta inledde starkt och tog en tidig ledning med 7-3 efter två serier. Men Gamleby hade inte gett upp och i tredje serien var det sånär de lyckades vända på hela matchen med 4-1, men det roliga varade bara i den serien för bortalaget, då sista serien slutade klara 5-0 till Varta, som därmed vann matchen med 13-7
Rickard Nilsson i Varta fick ihop 815 och var matchbäst. I Gamleby var Jacob Carlsson bäst med sina 813.

Dubbla förluster för Matteus-Pojkarna

Matteus-Pojkarna var det enda laget under lördagen som spelade dubbla bortamatcher. Första matchen spelades i Mora mot nykomlingen Karma, ett Karma som fortsätter att imponera i Allsvenskan. Det var nämligen hemmalaget som satte full fart från start, och Matteus-Pojkarna kunde inte riktigt hänga på när Karma inledde med 4-1 och 4-1. Bortalaget gjorde sen ett starkt försök att komma ikapp i tredje serien då de i sin tur vann med 4-1. Men även här så var det roliga slut efter den serien för bortalaget och Karma kunde stänga matchen med 4-1 i sista serien till slutresultatet 13-7.
Jesper Jansson i Karma var på riktigt glatt spelhumör den här dagen och smällde in hela 1034. I Matteus-Pojkarna var Victor Forss bäst med 929.

Matteus-Pojkarna åkte sen vidare till Värmland och Hagfors där Bågen väntade. Det blev en jämn match där Bågen hade marginalerna på sin sida den här gången. Det var inte många poäng som skiljde lagen åt i första serien, då Bågen vann totalen med 9 pinnar och serien med 3-2. Även andra och tredje serien slutade 3-2 till Bågen, trots att Matteus-Pojkarna hade högre totalslagning i den tredje rundan. I sista serien satte sen Bågen in nådastöten, vann serien med 4-1 och matchen med det för dagen gångbara resultatet 13-7.
Mathias Otting Bågen slog 931 och blev med det matchbäst. Matteus-Pojkarnas Anton Gehlin var dock inte långt efter med sina 930.

Christian Holmén   28 oktober 2023 18:07