Hemmalagens dag i Mellanallsvenskan

Det var hemmalagens dag i Mellanallsvenskan då alla matcher utom en slutade med storsegrar för hemmalagen och det var många fina slagningar som visades upp


Det var hemmalagens dag i Mellanallsvenskan då alla matcher utom en slutade med storsegrar för hemmalagen och det var många fina slagningar som visades upp
I toppen av serien så ångar Matteus-Pojkarna fortsatt på och när Gotlandspärlan kom på besök i Birkahallen under lördagen så var det inget undantag. Hemmalaget satte full fart direkt från start och visade ingen nåd över huvud taget. Bortalaget lyckades knipa två poäng totalt, ett i första serien och ett i andra. Samtliga av de andra poängen hamnade i Matteus-Pojkarnas påse, som vann matchen med 18-2 utan någon större dramatik.
Både Markus Lundqvist och Mattias Wetterberg i M-P fick ihop över 900 med 909 respektive 903. Bäst i Gotlandspärlan blev Robert Gustavsson med 887

Gotlandspärlan åkte sedan vidare till Bowl-O-Rama och match mot AIK. Det blev inte speciellt mycket roligare för dem där, då AIK verkligen var på spelhumör. Hemmalaget klämde in hela 7134 i totalslagning, hade alla spelare i laget över 800 och vann matchen med hela 17-3. Gotlandspärlan har haft roligare bortaresor och fick åka hem till Visby med två överkörningar.
Det var tre ungdomar som visade vägen i AIK, då Alvin Kvarström, 18, smällde in hela 1018 och hela mellanallsvenskans högsta slagning den här dagen. Kevin Melin, 18, fick ihop 924 och Zebastian Söder, 17, slog 913. I Gotlandspärlan var Peter Jalkler bäst med 948. Lagkamrat Robert Gustavsson fick ihop 909.

Det lag som närmast hänger på Matteus-Pojkarna i toppen är BK Tegnér, som inte heller de var särskilt snälla mot sina motståndare när Sundbyberg kom på besök i Säffle. I både första och tredje serien gick samtliga fem poäng till hemmalaget, medan serie två och fyra slutade 3-2 till Tegnér. Även den har matchen var avgjord efter tre serier och slutade med 16-4 till hemmalaget.
Bäst i matchen var Tegnérs Joakim Nordén som slog fina 953. Lagkamraten Pontus Svensson slog 926. I Sundbyberg blev Marcus Pettersson bäst med 864.

Efter matchen i Säffle var det dags för Sundbyberg att dra vidare till Karlstad och match mot Taifun. Och återigen så var det hemmalaget som rivstartade och släppte sedan aldrig in bortalaget i matchen. Taifun plockade 4-1 i serie ett och 4-0 i serie två och avgjorde sedan matchen i tredje serien med 3-2. Slutresultat blev til sist 15-4.
Sundbyberg hade dock matchens bästa spelare i Anders Norrvik som var ordentligt i slag och fick ihop hela 996, trots 196 i sista serien. Hela 800 på de tre första serierna! Det är inte varje dag det händer. Bäst i Taifun blev Jonas Persson-Planefors med 929.

Ett lag som var i skriande behov av poäng var Vimmerby som nu verkar ha kommit igång något efter en seg start på säsongen. Under lördagseftermiddagen var det dags att ta emot Bågen hemma i Vimmerby och det var inledningsvis en ganska jämn match. Vimmerby vann första serien knappt med 3-2 efter att ha haft marginalerna på sin sida. Efter det började dock Bågen att tappa något, 3-2 i andra serien följdes upp av 4-1 i både tredje och fjärde serien och till sist hade Vimmerby vunnit ganska klart med 14-6 och tagit sin första seger för året.
Bäst i matchen var Frida Sethsson i Vimmerby med 838. Bågens bästa spelare blev Samuel Mäkinen med 787

Bågen inledde sin dag som de flesta av de andra bortalagen den har lördagen då de spelade mot Gamleby på formiddagen. Gamleby rivstartade med 4-1, följde sedan upp med 4-1 och ytterligare en 4-1 serie och hade därmed avgjort matchen efter tre serier. Bågen kunde sedan putsa siffrorna något då de vann sista serien med 3-2, men matchen slutade med 14-6 till hemmalaget Gamleby.
Jacob Carlsson i hemmalaget var på spelhumör och slog 944. Bäst i Bågen var Andreas Bönström med 817

Det enda laget i dagens mellanallsvenska som bröt mot mönstret var Örnen som åkte från Norrköping till västgötaslätten för match mot Mariestad. Örnen inledde faktiskt starkast och vann första serien med 3-1, men det verkade som att detta väckte Mariestadsborna och efter den inledande serien var det Mariestad för hela slanten. 4-1 i både andra och tredje serien och sen avslutade hemmalaget med 5-0 i sista serien. Slutresultatet landade därmed på 14-5 till hemmalaget.
Mariestad hade matchens två bästa spelare i Magnus Östlund och Kim Karlsson som fick ihop 967 respektive 941. Bäst i Örnen blev Jesper Nithagen med 897

Men det som gjorde att Örnen verkligen stack ut den har dagen var matchen som följde, mot Kåess i Skara. Den matchen blev nog den som var mest spännande av alla under dagen. Kåess inledde starkast och vann första serien med 3-2, men sen kom Örnen igång riktigt ordentligt och vann både andra och tredje serien med 4-1. 10-5 till bortalaget med en serie kvar och det verkade som att det skulle bli något av en promenadseger for Örnen. Men Kåess ville annorlunda och kom tillbaka in i matchen och nådde sånär hela vägen, men Örnen höll undan på ett banpar och vann till sist matchen med 11-9 och blev enda bortalag som tog någon poäng under dagen.
Anders Klasson, Jenny Karlsson och Joakim Bäck i Kåess hade alla över 900 med 938, 928 och 901. Bäst i Örnen, som hade lägre toppar, men alla spelare over 800, blev Jimmy Vall med 904.

Linus Wirén   26 november 2022 20:56