Hallandia vann viktigt möte mot Cahoot

Denna elitseriehelg var en viktig sådan för såväl BK Hallandia som BK Cahoot – som båda mot sluttampen av säsongen kämpat för att inte finna sig på tabellens sista plats. Idag möttes lagen i Falkenberg vilket på förhand skulle kunna leda till att närma sig, alternativt nå, ett avgörande.

Ovan nämnda match var också den som inledde damernas elitserie denna lördagsförmiddag. På hemmaplan, i Falkenberg, tog BK Hallandia emot gästande BK Cahoot och hallänningarna, som i tabellen innehade två poäng mer än sina motståndare, fick ett hårt uppvaknande när de i första serien enbart tog en poäng mot Cahoots fyra. Efter första serien tog de sig dock i kragen och såg till att matchen skulle få en helt annan utgång. Med en ökning från första seriens 1472 kägelpoäng till 1711 lyckades de norpa tre poäng i den andra serien, medan Cahoot endast fick med sig en. Efter tredje serien, som resulterade i fyra poäng för Hallandia, var ställningarna 8-6 – innebärande att båda lagen fortfarande hade chans på vinst. I detta läge var det dock hemmalaget som var starkast och genom att reprisera föregående serie vann de till slut med 12-7.

– Det var riktigt härligt med en vinst! Vi har alltid tajta matcher mot Cahoot. Sist i sammandraget i Falkenberg tappade vi 10-5 till 10-10, så nu var vi revanschsugna och fokus låg på varje ruta och att spela som ett lag. Utifrån förra matchen ville vi inte göra några större förändringar, så vi körde vidare på förra vinsten, säger en glad och lättad Sandra Granfeldt.

Högst slagning i matchen stod Hallandias Louice Magnusson för med 896 poäng, följd av nämnda lagkamraten Sandra Granfeldt med 879. I Cahoot, som nu med säkerhet landar längst ned i tabellen, blev bästa spelare Ronja Edvall med sina 877 poäng.

– Dagens vinst var viktig för det betyder att vi nu får kvala, vilket var årets mål när säsongen började. Att få chansen att hålla oss kvar. Nu är det bara en match kvar och sedan fullt fokus på kval i maj, fortsätter Sandra Granfeldt.

I Strike & Co, i Örebro, mötte hemmalaget BK Merci västgöterskorna i Team X-Calibur BK, vilket skulle komma att bli betydligt mer ensidigt än ovan nämnda match. Redan från start var det gästande X-Calibur som höll i taktpinnen och efter tre spelade serier hade de säkrat en vinst med sina elva poäng mot Mercis tre. Med ytterligare tre poäng i den sista serien vann de alltså med 14-5.

Trots obalansen lagen emellan slogs flera tjusiga slagningar på båda sidor – Mercis Alice Lindqvist stod för matchens högsta slagning med sina 912 poäng och lagkamraten Emma Mewén spelade in 906. I X-Calibur registrerades ytterligare två niohundraslagningar signerat Joline Persson Planefors och Hanna Engberg – 907 respektive 903 poäng.

Eftermiddagens andra, och sista, match spelades i Helsingborgs bowlinghall mellan Spader Dam och BK Cahoot. Skånskorna inledde solklart starkast med fyra poäng mot noll, samt 251 kägelpoäng mer än sina gäster. Därefter började Cahoot däremot göra betydligt mer motstånd och efter tre spelade serier stod det 9-5 till Spader Dam, innebärande att det fortfarande existerade en liten chans för Cahoot att få fara hemåt med poäng. Så skulle det dock ej bli då hemmalaget lade i ytterligare en växel och med en slutserie där de knyckte fyra poäng mot en, vann de således med 13-6.

Anna Andersson, spelandes för Spader Dam, blev matchbäst med 944 poäng, följd av lagkamraten Emma Halttunens 910. Högst slagning i Cahoot stod Malin Skoglund för med 864 poäng.

Länk till tabell och matchfakta i damernas elitserie

Text och bild: Amanda Steén

Amanda Steén   01 april 2023 19:14