Hallandia utan chans mot Spader Dam

Spader dam var klassen bättre än hemmalaget BK Hallandia i helgens enda match i damernas Elitserie. Regerande mästarlaget Spader dam vann med klara 18-2.

– En okej match av oss efter ett långt uppehåll, säger Jenny Wegner i Spader dam.

Nykomlingarna Hallandia från Halmstad, men spelandes i Falkenberg, hade inte mycket att sätta emot de regerande svenska mästarna från Helsingborg trots hemmaplan när seriespelet drog igång igen 2023.

Spader dam gick ifrån direkt och hade avgjort matchen redan efter tre spelade serier. Gästerna hade då skaffat sig en ointaglig ledning med 13-2 inför den fjärde och avslutande serien.

– Tyvärr blev det inte riktigt det hårda motstånd vi kanske önskade. De spelade kanske lite under sin nivå, men det här är också en match som vi ska vinna, säger Jenny Wegner i Spader dam.

I den sista serien sopade gästerna rent och fastställde slutresultatet till en förkrossande seger med hela 18-2.

I det segrande laget toppade Jenny Wegner och Josefine Linderoth, båda med 890, och Helsingborgsdamerna hade fem spelare över 800 och en sjätte spelare på 795.

– Vi hade en bra jämnhet i laget, även om resultaten kunde ha varit lite högre. Det har varit ett långt uppehåll, men vi gjorde ändå en okej förstamatch med tanke på att vi inte spelat match på länge, säger Jenny vidare.

I Hallandia toppade Sanna Gustavsson med 818, men var ensam i hemmalaget över 800.

Nästa helg 21-22 januari drar seriespelet igång på allvar i både damernas och herrarnas Elitserie och även i övriga serier.

Länk till resultat och tabell damernas Elitserie

Jonas Brändström   15 januari 2023 16:57