Hallandia tog fin seger på bortaplan mot Team X-Calibur

BK Hallandia tog en fin skalp då laget besegrade fjolårets silverlag Team X-Calibur BK och det på bortaplan.
– Vi fick en oväntat bra start och sen körde vi på, säger en glad Yvonne Martinsson i Hallandia där Louice Magnusson (bilden) toppade.

Hallandia gjorde en helgjuten insats mot Team X-Calibur BK. Gästerna inledde klart bäst och gjorde tre jämna serier med höga 1500-rundor i samtliga serier. Hemmalaget var hela tiden steget efter och matchen var avgjord redan före den sista serien då Hallandia skaffat sig en ointaglig ledning med 11-4.

Efter en lite avslagen avslutning kunde gästerna tillslut vinna med klara 15-5.

I Hallandia storspelade Louice Magnusson, 906, före Sandra Granfelt, 889. Louice resultat var personligt rekord i A-laget efter att ha startat med tio raka strajkar i den fjärde och sista serien och stannat på 289. I hemmalaget var Hanna Engberg bäst indivuellt med 906.

– Vi fick en oväntad bra start med ledning 4-1 efter den första serien, sedan höll vi spelet uppe mycket bra. Det var skönt att det var avgjort redan efter den tredje serien och en totalslagning på 6170 känns helt ok, säger en nöjd Yvonne Martinsson i BK Hallandia som nu laddar inför söndagens möte med BK Merci i Örebro.

Spader Dam gjorde processen kort med BK Merci på Strike & Co i Örebro. De regerande svenska mästarna var minst två klasser bättre och vann med hela 19-1 mot ett hemmalag som inte alls kom upp i normalt slag samtidigt som Spader Dam visade hög klass. Gästerna rivstartade med utmärkta 1728 i den första serien som gav en klar ledning med 5-0. Därefter släppte det rutinerade helsingborgslaget aldrig in hemmalaget i matchen igen. Gästerna fick ihop fina 6522 i totalslagning mot Mercis 5806. 

Individuella toppar hos Spader dam var systrarna Wegner, där Cajsa toppade med 902 före Jennys 866. I Merci var Alice Lindqvist för ensam i toppen med sina 840 och var enda hemmaspelare över 800. 

I morgon spelas omgång 5 klar i damernas Elitserie när Spader Dam gästar både Hammarby IF BF och B-K Eva, Stockholm. BK Merci tar emot BK Hallandia och BK Högland gästas av BK Cahoot. 

(Bild: Louice Magnusson, BK Hallandia.)

Länk till resultat och tabeller!

16 oktober 2022 00:38