Hässle besegrade serieledarna

Tre matcher spelades i damernas allsvenska grupper idag. Mest noterbart är att ungdomarna i Hässle lyckades snuva serieledarna på poängen!

Calluna verkade ha vaknat lite på fel sida och Hässle inledde piggt med att ta dubbla 4-1, med ganska stora marginaler, i serie ett och två. Tredje serien blev betydligt tuffare. Calluna vann första bordet med 2 och det andra med 20, men Hässle lyckades knipa bord 3 med 4 pinnar. Eftersom Hässle också fick med sig fjärde bordet med 66 så fick de totalen och serien med 3–2. 11–4 efter tre serier betydde att Hässle hade säkrat matchen och då slog hemmalaget av på takten. Sista serien slutade med 4–1 till Calluna och matchen 12–8 i hemmafavör. Det var inte en match för höga resultat – Hässles Marthina Lundgren var matchbäst med 782. I Calluna toppade Karin Hjertén på 755.

 

Ett revanschsuget Calluna for vidare till Karlskrona för match mot Trolle. Där tänkte Boråstjejerna inte släppa några poäng ifrån sig! Här var det deras tur att ha avgjort efter tre serier sedan de vunnit serierna med 4–1, 3–2 och 4–1. Calluna hade käglorna på sin sida och vann ett par riktigt jämna bord. Trolle knep segern i sista serien med 3–2, men matchen slutade 13–7 till gästerna. Hos vinnarna hade Sofia Lassila 882 och Karin Hjertén 820. Lassila tog också full pott i banpoäng tillsammans med Carolina Lindström. Lena Carlssons 804 var topp i Trolle.

 

I Norra allsvenskan möttes SAIK och Prime i Sandviken. Gästerna inledde med att ta ledningen med 1–4 men det kontrade SAIK direkt. 

- Sedan var ju tredje serien en total genomklappning från vår sida, säger Mia Arnöman. Som tur var kunde vi knipa två poäng iallafall och då fanns det ju fortfarande hopp! Att vi sedan kunde komma tillbaka och ta 4–1 i sista serien, och vinna matchen, kändes riktigt starkt! 

SAIK lyckades med den här vinsten ta sig ovanför det övre kvalstrecket.

- Vår chans att få spela vidare är ju mest teoretisk - vi är ju klara nu och både Sundbyberg och Prime har matcher kvar, fortsätter Mia. Trist att serien tar slut så tidigt!

Mia Arnöman var bäst i sitt SAIK med 816 och tog också fyra banpoäng tillsammans med Moa Jonsson. I Prime toppade Monica Söderlund med 795.

Catharina Blixt Jeppson   25 mars 2023 20:37